marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaRuben Lehmann prevzema mesto direktorja za Evropo v podjetju HMD Global
26.02.2020

Podjetje HMD Global, dom telefonov Nokia, je naznanilo, da je Ruben Lehmann prevzel mesto direktorja za evropski trg. Njegove ključne naloge, ki jih bo pod vodstvom generalnega direktorja Floriana Seiche opravljal v pisarni v Švici, bodo osredotočene na razvoj, prodajo in poslovanje znamke Nokia na evropskem trgu.

slikaHuawei z napravami naslednje generacije vstopa v obdobje omrežja 5G
24.02.2020

Podjetje Huawei Consumer BG je v Barceloni predstavilo vrsto novih izdelkov in strategij za omrežja 5G, ki prikazujejo vse zmogljivosti in celovitost Huaweievega ekosistema za vse primere rabe naprav in storitev.

slikaDanes bi se moral pričeti mobilni kongres MWC 2020
24.02.2020

Danes bi se v Barceloni moral pričeti mobilni kongres, ki pa je bil pred dobrimi štirinajstimi dnevi s strani organizatorja odpovedan. Popolna odpoved je bila pravzaprav logična poteza, saj so vsi večji proizvajalci kot za stavo odpovedovali sodelovanje. Razlog? Strah pred korona virusom, ki razsaja na Kitajskem.

slikaApple naj bi iPhone SE 2 predstavil 31. marca
21.02.2020

Zadnje čase se je pojavljalo vse več novic o novem najugodnejšem iPhonu SE2 oz. iPhonu 9. Predvidevalo se je, da ga bo Apple predstavil sredi marca, sedaj pa je prišla novica, da je dogodek prestavljen na zadnji dan marca.

slikaTelefoni Nokia prejeli šest nagrad na iF DESIGN Awards 2020
19.02.2020

HMD Global je na iF DESIGN Awards 2020 dobil nagrade za šest telefonov Nokia za izjemen dizajn. HMD Global je neomajen pri svoji zavezi, da bo vsem oboževalcem po vsem svetu v vseh cenovnih razredih zagotovil vrhunske telefone, ki poosebljajo nordijsko dediščino.

članki

Nokia predstavlja novo blagovno znamko za lokacijske storitve HERE

Deli z ostalimi

16.11.2012
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila HERE, prvo lokacijsko storitev v oblaku z najboljšimi zemljevidi in lokacijsko izkušnjo na več zaslonih in operacijskih sistemih. Z novo blagovno znamko HERE želi Nokia navdihniti novo generacijo lokacijskih storitev in naprav, ki bodo mobilno izkušnjo naredile še pomembnejšo za posameznike od vsepovsod.

»Uporabniki si želijo izjemnih zemljevidov. Z blagovno znamko HERE ponujamo lokacijske storitve Nokie na enem mestu in tako uporabnikom prinašamo boljše načine za raziskovanje, odkrivanje in deljenje njihovega sveta z drugimi,« je dejal predsednik in glavni izvršni direktor Nokie Stephen Elop. »Poleg tega z znamko HERE širimo 20 let izkušenj na področju lokacijskih storitev na nove naprave in operacijske sisteme, ki sežejo onkraj Nokie. Zato verjamemo, da ima od naše vodilne lokacijske ponudbe korist vse več ljudi, ki hkrati k njej tudi prispevajo.«

Širjenje lokacijskih storitev onkraj meja Nokie

Z namenom še dodatno razširiti lokacijske storitve Nokia predstavlja tudi mobilno različico zemljevidov HERE za iOS. Ta bo temeljila na HTML5 in bo vključevala možnost uporabe brez povezave, glasovno vodeno navigacijo za hojo in proge javnega prevoza. Aplikacija bo v Applovi spletni trgovini App Store za brezplačen prenos predvidoma na razpolago v naslednjih tednih.

Nokia je najavila strateško partnerstvo z Mozillo, v okviru katerega bo na operacijski sistem Firefox prinesla nove lokacijske izkušnje. Nokia načrtuje, da bo mobilno različico zemljevidov HERE za novi operacijski sistem Firefox predstavila naslednje leto. Podjetji želita ljudem skupaj ponuditi najboljšo izkušnjo uporabe zemljevidov na operacijskem sistemu Firefox.

»Mozilla je vodilno podjetje na področju HTML5, ki svetovni splet razume kot platformo za razvijanje kakovostnih aplikacij. Ključni del te platforme so ravno lokacijske storitve,« je dejal Jay Sullivan, podpredsednik Mozille za produkte. »Navdušeni smo, da delamo z Nokio, saj kombinacija operacijskega sistema Firefox in lokacijske platforme HERE zagotavlja bogate možnosti za razvijalce mobilnih aplikacij in jim omogoča ustvarjanje izjemnih izkušenj za uporabnike.«

Nokia je pokazala tudi na operacijskem sistemu Android temelječo referenčno aplikacijo in objavila načrte za predstavitev programskega vmesnika za zemljevide HERE za Android v začetku leta 2013. Tako bo partnerjem omogočila ustvarjanje na lokaciji temelječih aplikacij za Android, ki bodo ponujale vodilne lokacijske vsebine Nokie.

Uveljavljanje modernega razvoja zemljevidov

V želji po nadgradnji 3D-možnosti zemljevidov HERE je Nokia objavila tudi načrtovan prevzem kalifornijskega podjetja earthmine. Tehnologije podjetja earthmine za zajemanje in procesiranje resničnosti bodo postale del 3D-možnosti zemljevidov HERE. Nokia pričakuje, da bo transakcija zaključena do konca leta 2012.

»Zemljevide je težko narediti pravilno, toda lokacijske storitve revolucionarno spreminjajo način uporabe tehnologije za vključevanje v resnični svet,« je povedal Michael Halbherr, izvršni podpredsednik Nokie za lokacijske storitve in prodajo ter odgovorni za blagovno znamko HERE. »Zato smo vlagali in bomo še naprej vlagali v izgradnjo najboljše lokacijske ponudbe na svetu, ki bo drugačna od vsega, kar smo poznali doslej.«

S tehnologijo LiveSight(TM) je možno videti več resničnega sveta

Kot eno od novosti je Nokia predstavila tudi tehnologijo LiveSight(TM), ki temelji na zelo natančnem 3D-zemljevidu sveta. Tehnologija LiveSight(TM) zagotavlja najbolj natančno in intuitivno izkušnjo razširjene resničnosti ter z uporabo iskala na kameri mobilnega telefona odkrivanje sveta naredi tako preprosto, kot je dvigovanje telefona. Aplikacija Nokia City Lens, ki je bila razvita ekskluzivno za naprave Nokia Lumia, je prva aplikacija z vključeno tehnologijo LiveSight(TM).

»Ustanavljanje nove blagovne znamke je pravi korak za Nokio na področju lokacijskih storitev in zemljevidov. Premoženje Nokie na tem področju je izjemno. Prepričani smo, da bodo zemljevidi in lokacijske storitve vse pomembnejši pri razvoju naslednje generacije naprav in storitev v širokem naboru segmentov,« je dejal Crawford Del Prete, izvršni podpredsednik in svetovni vodja raziskav pri družbi IDC.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki