marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Nokia predstavila posodobitev operacijskega sistema Symbian z imenom Anna


01.06.2011
Objavil: Dare Gliha

Najnovejša posodobitev operacijskega sistema Symbian Anna uporabnikom ne ponuja le novih ikon, ampak v celoti izboljšano uporabniško izkušnjo.

»Nokia se v zadnjih nekaj tednih in mesecih na trgu sooča z izzivalnimi izjavami. Neprestano se trudimo izboljševati naše izdelke in storitve ter navdušeno zremo v prihodnost tako na globalni ravni kot v Sloveniji, kjer je Nokia vodilna blagovna znamka na trgu. Najnovejša različica operacijskega sistema Symbian Anna je rezultat dolgotrajne izmenjave mnenj z uporabniki in predstavlja prvo v seriji posodobitev Symbiana, ki jih še načrtujemo,« je povedal Attila Der, območni direktor Nokie za jadransko regijo. »Z našimi rešitvami nameravamo ciljati in prepričati tako nove kot obstoječe uporabnike. Pri Nokii bomo še naprej sledili naši strategiji ter uporabnikom zagotavljali dodano vrednost s sodelovanjem z lokalnimi partnerji in razvijalci v Sloveniji in v Evropi.«

Operacijski sistem Symbian Anna zmanjša število vmesnih korakov, ki so potrebni pri uporabi mobilnega telefona. Ponuja QWERTY tipkovnico tudi pri uporabi telefona v portretnem načinu ter prinaša izboljšan in hitrejši spletni brskalnik. Poleg tega najnovejša različica operacijskega sistema Symbian pri vnašanju besedila ponuja tako imenovani deljeni pogled (Split View), ki uporabniku omogoča vpogled v aplikacijo tudi, ko je na zaslonu tipkovnica.

Uporabniki nove različice Symbiana bodo lahko v SMS-sporočilih in elektronski pošti pošiljali tudi povezave. Prav tako prenovljeni operacijski sistem Symbian ponuja širok nabor novosti, namenjenih predvsem poslovnim uporabnikom. Izstopajo zlasti zagotavljanje varnosti podatkov, strojno pospešeno šifriranje podatkov ter možnost pošiljanja povabil na srečanja neposredno iz koledarja.

Prvi pametni telefoni (Nokia X7 in E6) z operacijskim sistemom Symbian Anna bodo v Sloveniji dostopni na začetku poletja. Posodobitev operacijskega sistema bo v naslednjih nekaj mesecih na razpolago tudi za vse nove naprave Nokia N8, Nokia E7, Nokia C7 in Nokia C6-01. Že obstoječi uporabniki navedenih modelov bodo posodobitev Symbian Anna lahko prenesli neposredno na svoje pametne telefone.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki