marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia predstavila nove mobilnike vstopne serije C


02.03.2022
Objavil: Dare Gliha

Po nedavni predstavitvi pametnih telefonov Nokia G11 in Nokia G21 v tem mesecu je HMD Global predstavil še dodatne tri nove pametne telefone serije C in sicer C21, C21 Plus in C2 druge izdaje. Nokia je na trgu cenovno dostopnih pametnih telefonov od leta 2020 do 2021 zabeležili 41-odstotno rast prihodkov, HMD Global je v letu 2021 dosegel prvo polno leto operativne dobičkonosnosti.

Florian Seiche, izvršni direktor pri HMD Global:
"Leto 2021 je bilo leto preobrazbe, ki je povzročila solidno rast prihodkov v celotnem podjetju, danes pa z izdajo treh novih cenovno ugodnih naprav Nokia ponosno praznujemo novo poglavje za HMD Global. Telefoni niso le varni, zanesljivi in vzdržljivi, ampak ljudem omogočajo cenovno ugodnejši dostop do najnovejših inovativnih tehnologij. Z veseljem vam sporočam, da naš portfelj storitev vključuje varno rešitev za financiranje pametnih telefonov in drugih naprav. Tako združujemo dva pomembna vidika, in sicer visokokakovostno izkušnjo s pametnim telefonom in rešitev za financiranje, ki temeljita na našem poslanstvu, torej da je sodobna mobilna tehnologija dostopno vsem.

V kombinaciji z uspehom poslovnih storitev, ki ponujajo skoraj milijon naročnin v prvi polovici in zagotavljajo izjemno raven storitev, ki jih stranke pričakujejo od nas, zagotavljamo cenovno dostopno in brezhibno povezano izkušnjo za ljudi in podjetja po vsem svetu."

Nokia – serija C
Tri nove naprave poosebljajo vzdržljivost in kakovost dolgotrajne baterije, po kateri so telefoni Nokia postali znani pred mnogo leti. To v kombinaciji z najboljšo programsko opremo za Android in varnostnimi posodobitvami krepi vizijo podjetja HMD Global za leto 2022 in tudi v prihodnosti – torej izdelovati telefone Nokia, ki bodo trajali dlje, in hkrati ohranjati odlično kakovost izdelave. Telefone Nokia odlikuje finska estetika, ki je tudi funkcionalna. Podjetje tako krepi svojo uspešno serijo C, ki je bila predstavljena leta 2020, zdaj pa predstavlja že 16 % celotne prodaje pametnih telefonov podjetja v zadnjih 5 letih.

Nokia C21 Plus
Junak družine serije C je pametni telefon Nokia C21 Plus. Zasnovan je za vzdržljivost in strogo preizkušen za doseganje elegantnega sloga in moči, hkrati pa zagotavlja dolgo življenjsko dobo baterije in kar je najpomembneje – ostaja cenovno dostopen. Naprava ima dve različni velikosti baterije, 4000 mAh in 5050 mAh , ki zagotavljata do dva oziroma tri dni življenjske dobe baterije . To seveda ljudem omogoča, da ostanejo povezani dlje in napravo polnijo manj pogosto.

Zasnovan na podlagi vzdržljivega kovinskega ohišja z oceno IP52, ki telefon ščiti pred vremenskimi elementi, zahvaljujoč kaljenemu steklu, ki ščiti svetel 6,5-palčni zaslon HD +, pa je odporen tudi proti umazaniji, prahu in vodnim kapljicam ter tako pripravljen na ves življenjski vrvež.

Dvojna kamera 13 MP s panoramskim in portretnim načinom vam omogoča, da ujamete najboljše dele življenja z osupljivimi podrobnostmi. Čist OS z minimalnim prednalaganjem vam daje več prostora za aplikacije in vsebino. Poleg tega dve leti četrtletnih varnostnih posodobitev ter tehnologija prstnih odtisov in odklepanje obraza z umetno inteligenco zagotavljajo, da Nokia C21 Plus ostane varna.

Nokia C21
Nokia C21 ohranja odlično kakovost izdelave, varnostne obljube in celodnevno življenjsko dobo baterije priljubljene serije C. Naprava prinaša izboljšano kamero 8 MP s tehnologijo samodejnega ostrenja, ki zlahka bere kode QR – ne glede na to, ali ljudje skenirajo menije, plačujejo ali preprosto iščejo informacije – Nokia C21 zagotavlja, da je skeniranje kod QR enostavno.

Izboljšane pomnilniške zmogljivosti, zahvaljujoč večjedrnemu procesorju, zagotavljajo učinkovitost, ne da bi pri tem žrtvovali celodnevno življenjsko dobo baterije, medtem ko je odklepanje z obrazom z umetno inteligenco zdaj podprto s senzorjem prstnih odtisov za dodatno varnost in udobje. Dve leti rednih varnostnih posodobitev sta tudi standard za naprave serije C, zato so lahko ljudje prepričani, da Nokia C21 trdo dela v ozadju, da bi zaščitila njihov pametni telefon.

Nokia C2 druga izdaja
Druga izdaja pametnega telefona Nokia C2 ima izjemno trdno in zanesljivo kakovost izdelave Nokia s še več načini povezovanja. Ta naprava serije C je bila zasnovana tako, da prenese udarce življenja, zahvaljujoč trdni kovinski notranjosti in vrhunski nordijski izdelavi. Ta telefon je tudi strogo preizkušen z namenom, da zagotovi visoke standarde vzdržljivosti ter premišljen in namenski dizajn po dostopni ceni.

Telefon ponuja več svobodne povezave in zanesljivo, izjemno elegantno izkušnjo pametnega telefona, celodnevno življenjsko dobo baterije z enim polnjenjem , ki omogoča ure pogovorov in dneve mirovanja. Velikodušen 5,7-palčni zaslon ljudem omogoča preprosto pretakanje, skupno rabo in pomikanje po svoji najljubši vsebini in aplikacijah v briljantni ločljivosti. Zajamete lahko torej najboljše dele življenja, podnevi ali ponoči, zahvaljujoč sprednjim in zadnjim bliskavicam. Dve leti četrtletnih varnostnih posodobitev zagotavljata tudi, da naprava ostane varna. Posodobljen operacijski sistem z minimalnim prednalaganjem pomaga, da se podatki premaknejo dlje in sprostijo več prostora za vsebino in aplikacije, ki so vam všeč.

Oddelek HMD Enterprise
Milijon naročnin je razdeljenih med tri osnovne izdelke (Connect Pro, Enable Pro in Softlock), ki so trenutno v okviru storitev HMD Global Services, ki jih sestavljajo povezave interneta stvari, licence EMM in licence za zaklepanje naprav. Globalna rast obstoječih linij HMD Global Services je privedla do reorganizacije, kar bo ekipi omogočilo, da se osredotoči na izboljšanje obstoječih linij izdelkov ter na inovacije in ustvarjanje nove ponudbe izdelkov za stranke.

Janne Lehtosalo pravi: "Naša ponudba poslovnih IoT je že močno vplivala na številne industrije, vključno z logistiko, zdravstvenim varstvom in finančno tehnologijo po vsem svetu. Po ustanovitvi novega oddelka verjamemo, da bomo bolje organizirani, da bomo svojo ponudbo še razširili na več panog, bolje služili svojim obstoječim strankam in na trg pripeljali nove storitve. Veseli smo, da smo v prvi polovici leta dosegli več kot milijon naročnin, in ponosni smo, da jim lahko dosledno ponujamo neprimerljive storitve, ne glede na to, kje na svetu so."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki