marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

članki

Nokia še vedno navzgor


19.02.2008
Objavil: Thomas Bergant

Največji svetovni proizvajalec mobilnih telefonov, finska Nokia, je lani po statističnih podatkih prodala štiri mobilnike od desetih in si s tem še povečala svoj letni zaslužek za kar 46 odstotkov. Posledično je tudi poskočila cena delnic in sicer za 14,6 odstotka.

Te številke so odraz dobrega poslovanja Nokie na vzhajajočih trgih kot sta Indija in Kitajska, kjer se je povečala prodaja cenejših mobilnikov. Nokiin 40 odstotni tržni delež je tudi večji, kot pa je skupni tržni delež treh najbližjih zasledovalcev Motorole, Samsunga in Sony Ericssona, ki znaša »le« 35,6 odstotka.

Lani je Motorola izgubila drugo mesto med proizvajalci, saj jo je prehitel korejski Samsung. Le-ta napoveduje trd boj z Nokio, kar pa nakazujejo tudi številke, saj je njihov telekomunikacijski oddelek, ki vključuje tudi mobilnike, v zadnjem četrtletju lani povečal prodajo za kar 67 odstotkov, predvsem zaradi agresivne cenovne politike. Na te navedbe so se odzvali tudi pri Nokii, kjer je Olli-Pekka Kallasvuo povedal, da se konkurence zavedajo, predvsem se le-ta kaže na trgu mobilnikov s ceno pod 30 evri.

»Trg mobilnikov pod 30 € mora biti izredno velik, da bi bil konkurenčen in donosen, do sedaj pa smo svoj položaj dokaj dobro branili,« je še dodal. Čeprav se številko prodanih mobilnikov veča, pa je povprečna cena le-teh manjša, predvsem zaradi povečanja prodaje na vzhajajočih trgih. Ta trend se je nekako obrnil le v zadnjem četrtletju, ko je povprečna cena mobilnika zrasla iz 82€ na 83€, predvsem zaradi povečane prodaje vrhunskih mobilnikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki