marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia objavila poslovne rezultate za drugo četrtletje


21.07.2008
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila poslovne rezultate za drugo četrtletje. V tem obdobju so zabeležili dobiček v višini 1,1 milijarde evrov, v enakem obdobju lani pa so imeli 2,8 milijarde evrov dobička.

Manjši dobiček je predvsem posledica lanske predstavitve podjetja Nokia Siemens Networks, kot tudi cena zaprtja obrata v Nemčiji. Analitiki so vseeno napovedovali za 200 milijonov evrov večji dobiček.

Zaradi padanja cen mobilnikov na svetovnem trgu, so je prodaja povečala le za štiri odstotke, čeprav je bilo poslanih kar 21 odstotkov več mobilnikov. »V drugem četrtletju smo videli dober obet za naše storitve in poslovne programe. Verjamemo, da bo naslednji korak rasti povezan predvsem z napravami, ki bodo povezane s temi storitvami,« je povedal Olli-Pekka Kallasvuo, predsednik Nokie.

Nokia je pred kratkim tudi kupila omrežje za druženje Plazes, le-to pa bo pomagal izboljšati storitev Nokia Maps, katera že kaže dobre rezultate po lanskoletni pridobitvi podjetja Navteq.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki