marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaInfinix predstavil 260W žično in 110W brezžično polnilno tehnologijo
20.03.2023

Infinix je predstavil nov korak v svojem prizadevanju za izjemno hitro polnjenje - 260W žično in 110W brezžično tehnologijo All-Round FastCharge. Nova rešitev lahko baterijo napolni od 0 do 25 % v eni minuti po žici in doseže 100 % v manj kot 8 minutah. Brezžično lahko 0 do 100 % doseže v 16 minutah.

slikaSamsung naj bi še letos predstavil nov Galaxy SmartTag
17.03.2023

Samsung je prvo naporavo Galaxy SmartTag predstavil v začetku leta 2021 skupaj s serijo Galaxy S21, vendar od takrat ni bilo nadaljnjega izdelka. Morda zaradi dejstva, da so pte naprave precej preproste naprave, ki ne potrebujejo pogostih posodobitev, saj preprosto delujejo.

slikaApple spreminja cenovni sistem trgovine App Store
15.03.2023

Apple je objavil dokumentacijo za razvijalce, ki razkriva nov sistem cen v trgovini App Store. Podjetje bo zdaj desetkrat povečalo število cenovnih točk, razvijalci pa bodo lahko izbirali med 900 možnostmi.

slikaPametne nosljive naprave Huawei na MWC prejele 16 nagrad
13.03.2023

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije MWC 2023 sta pozornost obiskovalcev pritegnili inovativni nosljivi napravi Huawei Watch Buds in Watch GT Cyber. Prejeli sta kar 16 medijskih nagrad, ki odražajo priznanje strokovnemu znanju in zavezanosti podjetja Huawei k izrednim inovacijam.

članki

Spoznajte Ovi, novo znamko internetnih storitev družbe Nokia


31.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Tako kot je družba Nokia nekoč že prešla iz prodaje gumijastih škornjev in papirnatih izdelkov na mobilne telefone, sedaj z uvedbo storitev Ovi razširja svojo ponudbo na področje internetnih storitev.

Ovi, kar v finščini pomeni 'vrata', uporabniku omogočajo enostaven dostop do njegovega obstoječega socialnega omrežja, skupnosti in vsebin, obenem pa predstavljajo še prehod do storitev Nokia.

V okviru storitev Ovi so pri družbi Nokia napovedali storitvi Nokia Music Store in N-Gage, ki uporabniku omogočata enostavno odkrivanje, preizkušanje in nakupovanje glasbe in iger velikega števila izvajalcev in založnikov, vključno z ekskluzivnimi vsebinami, ki so na voljo izključno preko ponudbe družbe. Med storitve Ovi sodi tudi Nokia Maps, navigacijska storitev, ki ponuja zemljevide, mestne vodnike in še več neposredno na združljivih mobilnih napravah. Pri družbi Nokia želijo v prihodnjih mesecih v okviru Ovi ponuditi še več internetnih storitev.

Med nagovorom na dogodku 'Go Play' v Londonu je predsednik in izvršni direktor družbe Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, predstavil Ovi ter nove, uporabnikom namenjene storitve Nokia in spregovoril o prihodnjih načrtih družbe kot internetne družbe: "Industrija konvergira k internetnim izkušnjam, zato Ovi predstavlja vizijo naše družbe o združevanju interneta in mobilnosti. Nokia je vodilni proizvajalec mobilnih naprav na svetu. Če se ozrem v prihodnost, vidim, da bomo ponujali odlične naprave v kombinaciji s privlačnimi izkušnjami in storitvami, ki bodo uporabnikom pomagale sprostiti potencial interneta."

"To potovanje smo pričeli s ponudbo navigacijskih storitev v začetku leta, sedaj pa vse svoje storitve združujemo pod eno skupno blagovno znamko - Ovi. V naslednjih 12 mesecih boste priča integraciji novih elementov uporabniških vmesnikov, programskih paketov storitev in spletnih skupnosti v Ovi," je dodal Kallasvuo.

Ovi – ključ, ki odpira vsa vrata
Ovi (http://www.ovi.com) predstavlja prehod do internetnih storitev Nokia, med katere sodijo Nokia Music Store, Nokia Maps in igre N-Gage. Prav tako predstavlja odprta vrata do spletnih skupnosti, kar uporabnikom omogoča dostop do lastnih vsebin, skupnosti in stikov iz ene same naprave, bodisi neposredno iz združljive naprave Nokia bodisi iz osebnega računalnika. Prva različica Ovi.com v angleščini bo po napovedih zaživela v zadnjem četrtletju letošnjega leta, dodatne funkcije in jezikovne različice pa v prvi polovici naslednjega leta.

Nokia Music Store - vsa glasba sveta v vašem žepu
Nokia Music Store (http://music.nokia.com) ponuja milijone pesmi priznanih izvajalcev in neodvisnih založb kakor tudi cele vrste lokalnih izvajalcev iz vsega sveta. Dostop do trgovine je omogočen preko namiznega računalnika ali neposredno iz združljivih naprav Nokia, kot sta multimedijska računalnika Nokia N81 in Nokia N95 8GB. Brskajte po novi glasbi, kupujte, kar vam je všeč ali pa dodajajte pesmi na seznam želja in jih naložite kasneje. Nakupljene pesmi lahko brez težav prenesete na svojo mobilno napravo in s pomočjo vgrajenega predvajalnika glasbe ustvarjate sezname skladb in upravljate s svojo glasbeno zbirko kar na poti.

Nokia Music Store omogoča pretakanje celotnih skladb na osebni računalnik kakor tudi nakup posameznih pesmi ali albumov. Dinamični iskalnik priporočil in seznami trenutno predvajanih skladb, razvrščenih po glasbenih zvrsteh, omogočajo vpogled v vsebine, ki so všeč ostalim uporabnikom. Trgovina bo na glavnih evropskih trgih pričela obratovati jeseni, dodatne izpostave v Evropi in Aziji pa bodo zaživele v prihajajočih mesecih.

N-Gage - mobilna igralna izkušnja

N-Gage ponuja enostavni način iskanja, preizkušanja in nakupovanja iger odlične kakovosti neposredno iz uporabnikove združljive naprave Nokia. Z izbiro aplikacije N-Gage na svoji združljivi napravi Nokia si uporabnik lahko ogleduje razpoložljive igre, se povezuje s prijatelji, prebira recenzije in nalaga brezplačne predstavitvene različice. Nakupovanje iger je enostavno, bodisi s kreditno kartico bodisi preko mesečnega telefonskega računa. Podjetja, kot sta Electronic Arts in Gameloft, ponujajo izdelke nekaterih svojih najbolj priljubljenih znamk preko aplikacije N-Gage. Aplikacija bo po pričakovanjih na voljo na strani http://www.n-gage.com od novembra dalje.

"Zavedamo se, da si uporabniki želijo integriranega dostopa do odličnih vsebin brez posedanja pred računalnikom ali televizijskim sprejemnikom. Zahvaljujoč storitvam Nokia Music Store in N-Gage imajo sedaj dostop do najboljše glasbe in iger neposredno iz svojega multimedijskega računalnika iz palete Nokia Nseries," je dejal Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik in generalni direktor poslovne skupine Multimedia, Nokia. "Pričakujemo, da bo mobilna naprava postala najpopularnejša platforma - 'četrti zaslon' - za uporabo digitalnih vsebin. Ovi vdihuje življenje naši viziji o internetnih storitvah, v kateri uporabniki lahko ustvarjajo, delijo in izražajo dejstva, vtise in čustva kjerkoli in kadarkoli."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki