marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

članki

Spoznajte Ovi, novo znamko internetnih storitev družbe Nokia


31.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Tako kot je družba Nokia nekoč že prešla iz prodaje gumijastih škornjev in papirnatih izdelkov na mobilne telefone, sedaj z uvedbo storitev Ovi razširja svojo ponudbo na področje internetnih storitev.

Ovi, kar v finščini pomeni 'vrata', uporabniku omogočajo enostaven dostop do njegovega obstoječega socialnega omrežja, skupnosti in vsebin, obenem pa predstavljajo še prehod do storitev Nokia.

V okviru storitev Ovi so pri družbi Nokia napovedali storitvi Nokia Music Store in N-Gage, ki uporabniku omogočata enostavno odkrivanje, preizkušanje in nakupovanje glasbe in iger velikega števila izvajalcev in založnikov, vključno z ekskluzivnimi vsebinami, ki so na voljo izključno preko ponudbe družbe. Med storitve Ovi sodi tudi Nokia Maps, navigacijska storitev, ki ponuja zemljevide, mestne vodnike in še več neposredno na združljivih mobilnih napravah. Pri družbi Nokia želijo v prihodnjih mesecih v okviru Ovi ponuditi še več internetnih storitev.

Med nagovorom na dogodku 'Go Play' v Londonu je predsednik in izvršni direktor družbe Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, predstavil Ovi ter nove, uporabnikom namenjene storitve Nokia in spregovoril o prihodnjih načrtih družbe kot internetne družbe: "Industrija konvergira k internetnim izkušnjam, zato Ovi predstavlja vizijo naše družbe o združevanju interneta in mobilnosti. Nokia je vodilni proizvajalec mobilnih naprav na svetu. Če se ozrem v prihodnost, vidim, da bomo ponujali odlične naprave v kombinaciji s privlačnimi izkušnjami in storitvami, ki bodo uporabnikom pomagale sprostiti potencial interneta."

"To potovanje smo pričeli s ponudbo navigacijskih storitev v začetku leta, sedaj pa vse svoje storitve združujemo pod eno skupno blagovno znamko - Ovi. V naslednjih 12 mesecih boste priča integraciji novih elementov uporabniških vmesnikov, programskih paketov storitev in spletnih skupnosti v Ovi," je dodal Kallasvuo.

Ovi – ključ, ki odpira vsa vrata
Ovi (http://www.ovi.com) predstavlja prehod do internetnih storitev Nokia, med katere sodijo Nokia Music Store, Nokia Maps in igre N-Gage. Prav tako predstavlja odprta vrata do spletnih skupnosti, kar uporabnikom omogoča dostop do lastnih vsebin, skupnosti in stikov iz ene same naprave, bodisi neposredno iz združljive naprave Nokia bodisi iz osebnega računalnika. Prva različica Ovi.com v angleščini bo po napovedih zaživela v zadnjem četrtletju letošnjega leta, dodatne funkcije in jezikovne različice pa v prvi polovici naslednjega leta.

Nokia Music Store - vsa glasba sveta v vašem žepu
Nokia Music Store (http://music.nokia.com) ponuja milijone pesmi priznanih izvajalcev in neodvisnih založb kakor tudi cele vrste lokalnih izvajalcev iz vsega sveta. Dostop do trgovine je omogočen preko namiznega računalnika ali neposredno iz združljivih naprav Nokia, kot sta multimedijska računalnika Nokia N81 in Nokia N95 8GB. Brskajte po novi glasbi, kupujte, kar vam je všeč ali pa dodajajte pesmi na seznam želja in jih naložite kasneje. Nakupljene pesmi lahko brez težav prenesete na svojo mobilno napravo in s pomočjo vgrajenega predvajalnika glasbe ustvarjate sezname skladb in upravljate s svojo glasbeno zbirko kar na poti.

Nokia Music Store omogoča pretakanje celotnih skladb na osebni računalnik kakor tudi nakup posameznih pesmi ali albumov. Dinamični iskalnik priporočil in seznami trenutno predvajanih skladb, razvrščenih po glasbenih zvrsteh, omogočajo vpogled v vsebine, ki so všeč ostalim uporabnikom. Trgovina bo na glavnih evropskih trgih pričela obratovati jeseni, dodatne izpostave v Evropi in Aziji pa bodo zaživele v prihajajočih mesecih.

N-Gage - mobilna igralna izkušnja

N-Gage ponuja enostavni način iskanja, preizkušanja in nakupovanja iger odlične kakovosti neposredno iz uporabnikove združljive naprave Nokia. Z izbiro aplikacije N-Gage na svoji združljivi napravi Nokia si uporabnik lahko ogleduje razpoložljive igre, se povezuje s prijatelji, prebira recenzije in nalaga brezplačne predstavitvene različice. Nakupovanje iger je enostavno, bodisi s kreditno kartico bodisi preko mesečnega telefonskega računa. Podjetja, kot sta Electronic Arts in Gameloft, ponujajo izdelke nekaterih svojih najbolj priljubljenih znamk preko aplikacije N-Gage. Aplikacija bo po pričakovanjih na voljo na strani http://www.n-gage.com od novembra dalje.

"Zavedamo se, da si uporabniki želijo integriranega dostopa do odličnih vsebin brez posedanja pred računalnikom ali televizijskim sprejemnikom. Zahvaljujoč storitvam Nokia Music Store in N-Gage imajo sedaj dostop do najboljše glasbe in iger neposredno iz svojega multimedijskega računalnika iz palete Nokia Nseries," je dejal Anssi Vanjoki, izvršni podpredsednik in generalni direktor poslovne skupine Multimedia, Nokia. "Pričakujemo, da bo mobilna naprava postala najpopularnejša platforma - 'četrti zaslon' - za uporabo digitalnih vsebin. Ovi vdihuje življenje naši viziji o internetnih storitvah, v kateri uporabniki lahko ustvarjajo, delijo in izražajo dejstva, vtise in čustva kjerkoli in kadarkoli."

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki