marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaHuawei Pura 70 Ultra z najboljšimi kamerami in najvišjo oceno v zgodovini Dxomark
24.05.2024

Globalni laboratorij za ocenjevanje fotografskih zmogljivosti kamer je pametnemu telefonu Huawei Pura 70 Ultra podelil najvišjo oceno v zgodovini ocenjevanja – kar 163 točk. Mobilnik je tako daleč za sabo pustil vse največje konkurente.

slikaProdaja pametnih telefonov v ZDA še naprej upada, Apple pa je še vedno na vrhu
22.05.2024

Družba Counterpoint Research je objavila analizo trga pametnih telefonov v Združenih državah Amerike za prve tri mesece leta 2024. Glede na poročilo so se pošiljke na letni ravni zmanjšale za 8 %, kar pomeni šesto zaporedno četrtletje medletnega upada.

slikaHONOR na mobilnikih Magic6 Pro in Magic V2 s programom za razvijalce Android 15 Beta
20.05.2024

HONOR je objavil, da je Android 15 Beta 1 na voljo razvijalcem naprav HONOR. Mobilnika HONOR Magic6 Pro in HONOR Magic V2 sta prvi napravi, ki bosta prejeli to posodobitev. Ta program razvijalcem HONOR ponuja zgodnji dostop do najnovejših posodobitev sistema Android, s čimer lahko preizkušajo nove funkcije in izboljšajo združljivost svojih aplikacij na vodilnih pametnih telefonih HONOR.

slikaiPhone 16 Pro naj bi imel za 20 % svetlejši zaslon
17.05.2024

Po novih govoricah iz Kitajske, ki jih je na Weibo objavil uporabnik Instant Digital, bo imel iPhone 16 Pro, ki bo prišel konec letošnjega leta, za 20 odstotkov svetlejši zaslon kot njegov predhodnik.

članki

Nokia osvaja družabni splet in izboljšuje glasbeno doživetje


02.09.2009
Objavil: Thomas Bergant

Danes je Nokia na srečanju Nokia World, letnem zbirališču vseh, ki jih druži strast do mobilnosti, predstavila kombinacijo, ki lahko spremeni načine povezovanja med ljudmi. Z novimi oblikami povezovanja Nokia ponuja vsem, kjerkoli že so, da kar najbolje izkoristijo vsak trenutek.

Danes predstavljene novosti skupaj s tistimi, ki jih je Nokia najavila pred kratkim – Nokia Money, Nokia N900, Nokia Booklet 3G, Nokia 5230 in Nokia 5800 Navigation Edition – pomenijo širitev Nokie v smeri novih dimenzij, ki spreminjajo vsakdanje življenje ljudi.

Olli-Pekka Kallasvuo, glavni izvršni direktor Nokie, je povedal: »Nokia s široko paleto storitev cilja na kar največ uporabnikov. To počnemo s širjenjem kroga naših partnerstev z vodilnimi na različnih področjih. Ponosni smo, da vodimo razvoj na področju pametnih mobilnikov in tudi drugje, kar dokazujeta Nokia N900 in Nokia Booklet 3G, ki sta dva odlična primera, kako se spreminja svet, Nokia pa je tista, ki narekuje te spremembe.«

Z odpiranjem novega inovativnega poglavja na področju osebnega in lokacijsko določenega spleta je Nokia v partnerstvu s Facebookom, največjim socialnim omrežjem na svetu, napovedala umestitev pretočnih vsebin in oddajanja v živo v Ovi. »Lifecasting with Ovi« je prva aplikacija, ki ljudem omogoča objavo svoje lokacije in posodobitev statusa na Facebooku neposredno iz domačega namizja njihove mobilne naprave. Pri tem oddajanje v živo pomeni več kot le objavo svojega statusa – gre za vzpostavljanje globljih in bolj osebnih povezav med ljudmi. Spodbuja nove vzorce komuniciranja, kot so pošiljanje sporočil, posodabljanje statusa ali celo navigacijo za pot do prijateljev ali druge želene lokacije.

Aplikacija »Lifecasting with Ovi« bo prvič na voljo skupaj z novo Nokio N97 mini, ki se bo pridružila uspešni napravi Nokia N97. Nokia N97 mini, ki je bila zasnovana ob upoštevanju potreb družbeno angažiranih in modno osveščenih posameznikov, je manjši mobilni računalnik. Z detajli iz nerjavečega jekla, nagibnim 3.2'' zaslonom, občutljivim na dotik, QWERTY tipkovnico in popolnoma prilagodljivim domačim namizjem je naprava Nokia N97 mini edinstvena, kot je edinstven prstni odtis. Kompaktna in trendovska Nokia N97 mini zagotavlja resnično osebno spletno doživetje.

Jonas Guest, podpredsednik oddelka Nokia Nseries, je povedal: »Ljudje si želijo s pomočjo spleta združiti svoj fizični in »online« svet. Nokia N97 mini je zasnovana ravno za to novo družabno komponento spleta, obenem pa je namenjena tudi navigaciji med ljudmi in lokacijami. S stalnim dodajanjem dogodkov preko aplikacije lifecasting, Nokia N97 mini in Ovi napovedujeta novo poglavje osebnega spleta, ki prepoznava tudi lokacije.«

Aplikacija »Lifecasting with Ovi« bo na napravah Nokia N97 in Nokia N97 mini na voljo preko Nokia Beta Labs. Nokia N97 mini bo imela novo programsko opremo, ki bo oktobra na voljo tudi kot brezplačna nadgradnja programske opreme za napravo Nokia N97. Ta prinaša izjemna nova doživetja pri obeh napravah, vključno z novimi dodatki za domače namizje in drugimi dodatki, kot je npr. »flick scrolling«, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo.

Nokia N97 mini vključuje tudi nove Ovi Zemljevide, ki omogočajo lažje iskanje, določanje lokacije in navigacijo. Uporabniki imajo poleg brezplačne globalne navigacije za pešce na voljo tudi dostop do premium vsebin Lonely Planet, Michelin in Wcities, s čimer Nokia N97 mini postaja najmanjši sopotnik popotnikom.

Uporabniki lahko še bolj prilagodijo domače namizje na svoji napravi s pomočjo tisoče različnih aplikacij in storitev, ki jih lahko kupijo v Ovi Store. Nokia N97 mini bo na voljo predvidoma v oktobru, njena ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami pa naj bi znašala 450 evrov.

Zgodba Comes With Music se nadaljuje z napravo Nokia X6
Za odkrivanje novih načinov uživanja v glasbi je Nokia danes napovedala novo napravo Nokia X6, ki omogoča do 35 ur neprekinjenega predvajanja glasbe. Nokia X6 je tako izjemna naprava, namenjena zabavi, ki ima 32 GB notranjega spomina in eleganten 3.2'' vmesnik, občutljiv na dotik.

Odlična naprava Nokia X6 ljubiteljem glasbe in družabnega življenja prinaša širok zaslon z razmerjem slike 16:9, ki se odlično obnese pri pregledovanju fotografij in video posnetkov, ter tudi pri brskanju po spletu.

Jo Harlov, podpredsednica Nokie, je povedala: “Comes With Music in nova naprava Nokia X6 predstavljata izjemno kombinacijo, ki glasbenim navdušencev omogoča prenos vse glasbe, ki so si jo oziroma bodo kadarkoli želeli – in to hitro, enostavno ter brezplačno. Ljudem dajemo na voljo pripraven dostop in lastništvo nad obsežno glasbeno knjižnico ter novo vznemirljivo napravo, občutljivo na dotik, na kateri bodo lahko to glasbo predvajali.”

Nokiini paleti glasbenih naprav se pridružuje še nova naprava Nokia X3, ki je namenjena ljubiteljem glasbe, in kot prva naprava iz Serije 40 omogoča dostop do Ovi Store. Elegantna in kompaktna naprava Nokia X3 ima vgrajen FM radio in digitalno kamero ločljivosti 3,2 milijonov pik, njeni kupci pa skupaj z napravo dobijo še stereo slušalke.

Za kar najboljše doživetje zabave je Nokia predstavila še zvočnik žepne velikosti Nokia Mini Speaker MD-9 in ergonomsko oblikovane lahke slušalke Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-505, ki prinašajo odlično glasbo in kakovosten zvok tudi med klici v hrupnem okolju.

Ocenjena maloprodajna cena Nokie X6 znaša 450 evrov, Nokia X3 pa bo v prodaji na drobno predvidoma na voljo za 115 evrov. Omenjeni ceni ne vključujeta davkov in subvencij, obe napravi pa bosta na voljo v četrtem četrtletju leta 2009.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki