marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

Nokia z novo strukturo do popolnih rešitev za svoje uporabnike


27.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pri družbi Nokia so objavili, da bodo s 1. januarjem 2008 uvedli novo strukturo družbe. Namen tega ukrepa, pogojenega s strategijo družbe, je ustvariti organizacijo, ki bo sposobna izkoristiti priložnosti za prihodnjo rast in izboljšati delovno učinkovitost na ravni celotne družbe.

"Konvergenca mobilnih komunikacij in internetne industrije pomeni ustvarjanje novih priložnosti za rast, tako pri proizvodnji naprav kot tudi pri ponujanju uporabniških internetnih storitev ter rešitev za podjetja. Naraščajoče uporabniško povpraševanje po bogatih mobilnih izkušnjah ustvarja priložnosti za spremembe. Tovrstne zmogljivosti bomo uvedli v najširši možni nabor naprav in cenovnih postavk, kar bo sprostilo moč množice naših naprav v povezavi z novimi storitvami in poslovnimi rešitvami. Ta nedvoumni pristop ločuje našo družbo od ostalih prodajalcev specializiranih rešitev," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, glavni direktor družbe. "Prepričani smo, da nova organizacija lahko izkoristi tovrstne priložnosti in nam obenem omogoči izboljšati uspešnost naložb in učinkovitost poslovanja."

V novi organizaciji bodo obstoječe poslovne skupine in njihovo horizontalno strukturo pri proizvodnji naprav nadomestile tri osrednje enote: v enoti Devices (Naprave) bodo odgovorni za ustvarjanje najboljšega možnega portfelja naprav, namenjenega prodaji na trgu; v enoti Services & Software (Storitve in programska oprema) bodo uveljavljali strategijo družbe, usmerjeno v razvoj lastne ponudbe uporabniških internetnih storitev, rešitev za podjetja in programske opreme; v enoti Markets (Trgi) pa bodo odgovorni za upravljanje dobavnih verig, prodajnih kanalov in tržnih dejavnosti družbe. Ob tem bo družba ustanovila še glavno razvojno službo, ki se bo ukvarjala z optimizacijo strateških zmogljivosti in potencialov rasti ter bo v navezavi z glavnim direktorjem zagotavljala operativno podporo integraciji vseh enot.

Od 1. januarja 2008 dalje bo družba v skladu z novo strukturo sestavljena iz dveh enot: Devices & Services ter Nokia Siemens Networks. Družba bo poročila za obe enoti pripravljala v okviru četrtletnih in letnih poročil o poslovnih rezultatih.

Pri družbi Nokia pričakujejo, da bo nova organizacija omogočila učinkovitejše upravljanje portfelja naprav, pospešila prihod novih izdelkov na trg in izboljšala učinkovitost tržnih in produkcijskih dejavnosti. Ob tem prav tako pričakujejo, da bo nova enota, namenjena uporabniškim internetnim storitvam in rešitvam za podjetja, gradila na temeljih, ki jih je pripravila obstoječa organizacija in s tem družbi omogočila, da uporabnikom ponudi popolne rešitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki