marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

slikaDomača predstavitev telefona HONOR Magic6 Pro
21.03.2024

Najnovejša okrepitev prvorazredne serije pametnih telefonov HONOR Magic HONOR Magic6 Pro je danes doživela domačo premiero v prelepem ambientu posestva Guerila na Planini. Ob prihodu najnovejšega paradnega konja podjetja HONOR v Slovenijo je vrsta aktivnosti pokazala pravo moč najnovejše inovacije globalne tehnološke znamke HONOR.

članki

Nokia z novo strukturo do popolnih rešitev za svoje uporabnike


27.06.2007
Objavil: Thomas Bergant

Pri družbi Nokia so objavili, da bodo s 1. januarjem 2008 uvedli novo strukturo družbe. Namen tega ukrepa, pogojenega s strategijo družbe, je ustvariti organizacijo, ki bo sposobna izkoristiti priložnosti za prihodnjo rast in izboljšati delovno učinkovitost na ravni celotne družbe.

"Konvergenca mobilnih komunikacij in internetne industrije pomeni ustvarjanje novih priložnosti za rast, tako pri proizvodnji naprav kot tudi pri ponujanju uporabniških internetnih storitev ter rešitev za podjetja. Naraščajoče uporabniško povpraševanje po bogatih mobilnih izkušnjah ustvarja priložnosti za spremembe. Tovrstne zmogljivosti bomo uvedli v najširši možni nabor naprav in cenovnih postavk, kar bo sprostilo moč množice naših naprav v povezavi z novimi storitvami in poslovnimi rešitvami. Ta nedvoumni pristop ločuje našo družbo od ostalih prodajalcev specializiranih rešitev," je dejal Olli-Pekka Kallasvuo, glavni direktor družbe. "Prepričani smo, da nova organizacija lahko izkoristi tovrstne priložnosti in nam obenem omogoči izboljšati uspešnost naložb in učinkovitost poslovanja."

V novi organizaciji bodo obstoječe poslovne skupine in njihovo horizontalno strukturo pri proizvodnji naprav nadomestile tri osrednje enote: v enoti Devices (Naprave) bodo odgovorni za ustvarjanje najboljšega možnega portfelja naprav, namenjenega prodaji na trgu; v enoti Services & Software (Storitve in programska oprema) bodo uveljavljali strategijo družbe, usmerjeno v razvoj lastne ponudbe uporabniških internetnih storitev, rešitev za podjetja in programske opreme; v enoti Markets (Trgi) pa bodo odgovorni za upravljanje dobavnih verig, prodajnih kanalov in tržnih dejavnosti družbe. Ob tem bo družba ustanovila še glavno razvojno službo, ki se bo ukvarjala z optimizacijo strateških zmogljivosti in potencialov rasti ter bo v navezavi z glavnim direktorjem zagotavljala operativno podporo integraciji vseh enot.

Od 1. januarja 2008 dalje bo družba v skladu z novo strukturo sestavljena iz dveh enot: Devices & Services ter Nokia Siemens Networks. Družba bo poročila za obe enoti pripravljala v okviru četrtletnih in letnih poročil o poslovnih rezultatih.

Pri družbi Nokia pričakujejo, da bo nova organizacija omogočila učinkovitejše upravljanje portfelja naprav, pospešila prihod novih izdelkov na trg in izboljšala učinkovitost tržnih in produkcijskih dejavnosti. Ob tem prav tako pričakujejo, da bo nova enota, namenjena uporabniškim internetnim storitvam in rešitvam za podjetja, gradila na temeljih, ki jih je pripravila obstoječa organizacija in s tem družbi omogočila, da uporabnikom ponudi popolne rešitve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki