marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaQualcomm bo Snapdragon 8 Gen 2 predstavil novembra
10.08.2022

Qualcomm je razkril datum naslednjega dogodka Snapdragon Summit, ki vedno poteka na Havajih. Običajno je sicer potekal decembra, letos pa bo ta tridnevni dogodek potekal od 15. do 17. novembra.

slikaApple se v ZDA sooča s potencialno skupinsko tožbo zaradi praks Apple Pay
08.08.2022

Kreditna družba Affinity Credit Union iz Iowe toži Apple zaradi domnevnega protikonkurenčnega ravnanja pri upravljanju storitve Apple Pay. To se lahko spremeni v skupinsko tožbo in je podobno tožbi, ki je bila lani vložena v EU.

slikaWhatsApp sedaj uradno podpira prenos klepeta med iOS in Androidom
05.08.2022

WhatsApp je testiral prenos zgodovine klepetov med Androidom in iOS, sewdaj pa je končno uradno omogočil polno funkcionalnost. Doslej je bilo mogoče zgodovino klepetov med ekosistemi prenesti le s pomočjo nekaterih orodij za prenos podatkov tretjih oseb, vendar te metode običajno niso brezplačne.

slikaSkoraj osem od desetih Slovencev do spleta dostopa prek mobilnega telefona
03.08.2022

Kar 79,45 odstotka Slovencev danes do spletnih vsebin dostopa prek mobilnega telefona, kaže najnovejša iPROMova analiza o tehnoloških značilnostih naprav, s katerimi spletni uporabniki dostopajo do digitalnih medijev. Mobilni dostop je od junija lani do letošnjega junija rasel z upočasnjeno stopnjo rasti, in sicer je zabeležil rast za pet odstotnih točk.

slikaTudi Xiaomi naj bi delal na telefonu s senzorjem 200 MP
01.08.2022

Motorola ni edino podjetje, ki dela na telefonu s kamero 200 MP - Digital Chat Station poroča, da je na poti telefon s senzorjem 200 MP, čipovjem Snapdragon 8+ Gen 1, zaslonom 120 Hz in baterijo 5 000 mAh.

članki

Nokia ne dohaja konkurence


23.04.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Več evropskih mobilnih operaterjev ni ravno navdušenih nad Nokiinim portfeljem Lumia. Zanimanja preprosto ni.

V Reutersovem poročilu vse več operaterjev poroča o slabi prodaji finskih izdelkov, bistveno bolje gredo v promet Applovi iPhonei in Samsungovi Galaxyji.

Stephen Elop, predsednik Nokie je pred kratkim dejal, da so večjedrni procesorji v mobilnikih "brezvezna potrata baterije", vendar Nokiini enojedrniki niso prav prepričljivi uporabnikom, ki kolebajo med dvo ali štirijedrnimi procesorji. Očitno je še vedno težava v "imidžu".

Predsednik enega izmed operaterjev je dejal: "nikogar ne zanimajo Windows Phone mobilniki" - precej zanimiva trditev in hkrati nekaj, na kar bo potrebno s strani Microsofta in Nokie položiti precej pozornosti.

Lumia 900 in Lumia 610 sta Nokiini najnovejši Windows Phone napravi in kljub enojedrnemu procesorju nosita veliko upanje "Nokiasoft" naveze.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki