marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia na sejmu Mobile World Congress


27.02.2012
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je danes na Svetovnem kongresu mobilne telefonije predstavila nove izdelke, storitve in partnerstva ter tako začrtala pot za leto 2012 in pokazala hitro uresničevanje svoje nove strategije.

Nova strateška smer se že kaže v uporabi sistema Windows Phone kot temeljne platforme za pametne telefone in velikih spremembah pri funkcijskih telefonih. Poleg tega Nokia z ustanovitvijo oddelka za lokacijske storitve in trgovino daje še večji poudarek tudi storitvam, ki temeljijo na trenutni lokaciji uporabnika.

»Pred enim letom smo objavili, da se Nokia v želji po razvoju izvrstnih mobilnih naprav podaja na novo pot,« je dejal Stephen Elop, predsednik in glavni izvršni direktor Nokie. »Danes s četrto napravo iz družine Lumia, pametnejšimi mobilnimi telefoni in vrsto novih storitev dokazujemo, da lahko spremenimo hitrost delovanja družbe Nokia.«

Družina Lumia se širi in postaja bolj dostopna
Nokia je s predstavitvijo Nokie Lumia 610, najcenejše naprave iz družine Lumia, razširila nabor naprav s sistemom Windows Phone. Prav tako bo omogočila širšo dostopnost Nokie Lumia 900, saj jo bo ponudila tudi na trgih izven ZDA.

Nokia 808 PureView začenja novo ero na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Nokia je danes začela tudi novo obdobje na področju fotografiranja s pametnimi telefoni višjega razreda. Nokia 808 PureView je prva naprava Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo visokokakovostno izkušnjo fotografiranja v naslednjih letih omogočila na širokem naboru naprav Nokia. Nova Nokia 808 PureView združuje velik senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih pik, Carl Zeiss optiko in v Nokii razvito tehnologijo za nadvzorčenje slikovnih pik.

Asha napoveduje pametnejše funkcijske telefone
S predstavitvijo treh novih naprav iz družine Asha za ljudi, ki želijo mobilni telefon uporabljati za delo, izobraževanje in zabavo, je Nokia še bolj zabrisala ločnico med funkcijskimi in pametnimi telefoni. Nokia Asha 302 je QWERTY-naprava, razvita za urbane uporabnike in podjetnike. Kot prva naprava Serije 40 prinaša izkušnjo mobilne pisarne s potisno pošto ter sinhronizacijo koledarja in stikov v okviru aplikacije Mail for Exchange.
Nokia Asha 202 in 203 sta prilagojeni enostavnemu dostopanju do družbenih omrežij. Na telefone nižjega cenovnega razreda poleg zaslona na dotik prinašata še paket 40 brezplačnih iger družbe Electronic Arts. Nokia Asha 202 podpira tudi Nokiino tehnologijo dveh SIM-kartic s preprosto menjavo.

Dlje in hitreje
Nokia in Groupon načrtujeta, da bosta ponudila največje na lokaciji temelječe popuste na trgu. Ob tem je Nokia napovedala novo različico aplikacije Nokia Drive za sistem Windows Phone, ki bo navigacijo zavoj-za-zavojem v celoti podpirala tudi v načinu brez povezave. Aplikacija Nokia Drive si bo tudi zapomnila redne poti uporabnika, ga vnaprej opozorila na morebitne težave v prometu in samodejno spremenila pot, če bo to potrebno zaradi izogibanja prometnim zastojem.

Poleg tega Nokia načrtuje še različico aplikacije Nokia Transport za sistem Windows Phone. Nokia Transport omogoča načrtovanje poti od vrat do vrat s podzemno železnico, tramvajem, primestnim vlakom in avtobusom v več kot 500 mestih v 45 državah.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki