marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSamsung Galaxy Z Fold2 5G že v Sloveniji
21.09.2020

Samsung Galaxy Z Fold2 5G prepogljivi telefon, ki je predstavnik tretje generacije Samsung prepogljivih telefonov, je sedaj na voljo v Sloveniji. Galaxy Z Fold2 5G je na voljo v mistično črni in mistično bronasti barvi po priporočeni maloprodajni ceni 1.999 evrov.

slikaMBILLS omogočil plačevanje prek Fitbit Pay in Garmin Pay
18.09.2020

Pri mladem fintech podjetju MBILLS so lastni plačilni kartici mBills Mastercard, ki so jo kot izdajatelj uporabnikom ponudili letos v juliju, v rekordnem času omogočili plačevanje s pametnimi urami Garmin in Fitbit.

slikaAmeriška carina brani zaseg slušalk OnePlus Buds
16.09.2020

V ponedeljek je po spletu zaokrožila zanimiva vest, da je ameriška carina na letališču JFK zasegla 2000 kosov slušalk OnePlus Buds, saj so ocenili, da gre za ponaredek slušalk Apple Airpods. Čeprav se je sprva zdelo, da gre zgolj za zabavno pomoto, pa se je izkazalo, da carinska služba ni naredila napake.

slikaTSMC kmalu z masovno proizvodnjo čipovja za Apple
14.09.2020

Apple se pripravlja na prehod svojih produktov iz Intlovega na lastno čipovje. MacBooki se bodo s tem pridružili iPhone, iPad in Apple Watch napravam, ki tovrstno rešitev že uporabljajo.

slikaMicrosoft Surface Duo v ZDA že na voljo
11.09.2020

Potrošniki v ZDA imajo na voljo za nakup Microsoftov pogled na prihodnost pametnih mobilnikov, Surface Duo. Nakup lahko opravijo preko njihove spletne strani, že cena osnovne različice pa je precej zasoljena.

članki

Nokia N95 – Kitajska različica


11.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Ni minilo dosti časa, odkar je Nokia začela prodajati N95 in že se na trgu pojavljajo kitajski ponaredki tega multimedijskega računalnika. Tokrat ne le, da niso spreminjali oblike, niso se niti trudili s spremembo imena, tako da je ponaredek še vedno imenovan Nokia N95.

Pri vsem tem je zanimivo dejstvo, da kljub temu, da je Nokia N95 eden izmed najboljših in najnaprednejših mobitelov na trgu, so kitajski proizvajalci uspeli narediti zelo soliden ponaredek. Kakorkoli, kitajska N95 ni drsni, kot je originalna, temveč je tablični mobilnik, ki je bolj podoben Nokii N73.

Specifikacije istoimenskega ponaredka niso točno znane, verjetno pa ima kamero z ločljivostjo 2 MP, na dotik občutljiv zaslon s QVGA ločljivostjo in prepoznavanjem ročne pisave. Kot je razvidno iz fotografij mobilnika, pa le-ta premore tudi dodatno kamero na sprednji strani, kar najverjetneje pomeni, da podpira 3G tehnologijo, se pravi vsaj UMTS, če ne HSDPA standarda.

Sedaj je samo še vprašanje, koliko časa bo Nokia porabila za tožbo, saj so ponarejevalci pri tem izdelku, za razliko od Nokirja in Nokle, ukradli vsaj ime, če ne še kaj drugega iz Nokiinega multimedijskega računalnika. Informacij o dobavljivosti tega izdelka ni, zagotovo pa se bo ponašal s precej nizko ceno.

Poleg omenjene kopije Nokie N95, pa smo na trgu zasledili še nekaj ponaredkov tega mobilnika s podobnimi specifikacijami, kot so omenjene zgoraj in z različnimi izpeljankami imena Nokia. Tako najdemo na internetu fotografije raznih mobilnih telefonom pod imeni, kot so Nokir, Nokla, Nckla in podobno.

Več slik ponaredkov se nahaja tudi na našem forumu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki