marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Nokia N95 – Kitajska različica


11.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Ni minilo dosti časa, odkar je Nokia začela prodajati N95 in že se na trgu pojavljajo kitajski ponaredki tega multimedijskega računalnika. Tokrat ne le, da niso spreminjali oblike, niso se niti trudili s spremembo imena, tako da je ponaredek še vedno imenovan Nokia N95.

Pri vsem tem je zanimivo dejstvo, da kljub temu, da je Nokia N95 eden izmed najboljših in najnaprednejših mobitelov na trgu, so kitajski proizvajalci uspeli narediti zelo soliden ponaredek. Kakorkoli, kitajska N95 ni drsni, kot je originalna, temveč je tablični mobilnik, ki je bolj podoben Nokii N73.

Specifikacije istoimenskega ponaredka niso točno znane, verjetno pa ima kamero z ločljivostjo 2 MP, na dotik občutljiv zaslon s QVGA ločljivostjo in prepoznavanjem ročne pisave. Kot je razvidno iz fotografij mobilnika, pa le-ta premore tudi dodatno kamero na sprednji strani, kar najverjetneje pomeni, da podpira 3G tehnologijo, se pravi vsaj UMTS, če ne HSDPA standarda.

Sedaj je samo še vprašanje, koliko časa bo Nokia porabila za tožbo, saj so ponarejevalci pri tem izdelku, za razliko od Nokirja in Nokle, ukradli vsaj ime, če ne še kaj drugega iz Nokiinega multimedijskega računalnika. Informacij o dobavljivosti tega izdelka ni, zagotovo pa se bo ponašal s precej nizko ceno.

Poleg omenjene kopije Nokie N95, pa smo na trgu zasledili še nekaj ponaredkov tega mobilnika s podobnimi specifikacijami, kot so omenjene zgoraj in z različnimi izpeljankami imena Nokia. Tako najdemo na internetu fotografije raznih mobilnih telefonom pod imeni, kot so Nokir, Nokla, Nckla in podobno.

Več slik ponaredkov se nahaja tudi na našem forumu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki