marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Nokia N90 - uspeh v dvomu?


Nokia N90

30.08.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kljub Nokiinim trditvam o premajhni proizvodnji razvpite nokie N90, ki nastaja zaradi močnega povpraševanja, je britanska mobilna raziskovalna družba Mako Analysis pokazala, da so ta pomanjkanja bolj povezana z majhno proizvodnjo kot posledico slabe ocene operaterjev, kot pa s povpraševanjem potrošnikov.

Ni dvoma o tem, ali je nokia N90 kvaliteten produkt. Z novo Carl Zeiss lečo, avtomatskim ostrenjem, povečavo, bliskavico in ti. "red eye reduction", vsebuje vse prave karakteristike, da se izkaže za zamenjavo cenenega digitalnega fotoaparata. Tudi prikaz slike na zaslonu je odličen. Mobilnik pa vsebuje tudi kopico programčkov za obdelovanje slik.

Glavni slabosti tega preklopnega mobilnika pa sta velikost in teža. Mako Analisys nam dokazuje, da je aparat težak 173 gramov. Nokia N90 pa je tudi dvakrat težja od ostalih popularnih srednje cenovnih mobilnikov in, čeprav je N90 preklopni aparat, je še vedno večji od najnovejše nokie 3G (tretje generacije) 6680.

Pri Mako Analisys so objavili še: "Nokia očitno želi prestaviti slabosti aparata na stranski tir tako, da poudarjajo kvaliteto mobilne kamere. Če pa pogledamo na evropsko tržišče, pa vidimo, da so 2 MP mobilne kamere na trgu že od začetka tega leta. Sony Ericssonovi najnovejši srednjecenovni mobilniki pa nudijo kakovostno mobilno kamero, ki pa očitno prekaša nokio N90 v ceni, velikosti in teži. Sharp pa bo izdal 3,2 MP kamero za mobilnike tretje generacije konec tega meseca. Govorice pa krožijo tudi o 5 MP mobilni kameri, ki naj bi jo izdelovali pri Samsungu. Prišla pa naj bi na trg konec tega leta. Tekmovalnost med mobilniki bo kruta. In Nokiin aparat N90 se bo moral zelo zanesti na dosedanji sloves te firme, da bo preživel."

fotografije
Nokia N90
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki