marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Nokia N90 - uspeh v dvomu?


Nokia N90

30.08.2005
Objavil: Mitja Zupančič

Kljub Nokiinim trditvam o premajhni proizvodnji razvpite nokie N90, ki nastaja zaradi močnega povpraševanja, je britanska mobilna raziskovalna družba Mako Analysis pokazala, da so ta pomanjkanja bolj povezana z majhno proizvodnjo kot posledico slabe ocene operaterjev, kot pa s povpraševanjem potrošnikov.

Ni dvoma o tem, ali je nokia N90 kvaliteten produkt. Z novo Carl Zeiss lečo, avtomatskim ostrenjem, povečavo, bliskavico in ti. "red eye reduction", vsebuje vse prave karakteristike, da se izkaže za zamenjavo cenenega digitalnega fotoaparata. Tudi prikaz slike na zaslonu je odličen. Mobilnik pa vsebuje tudi kopico programčkov za obdelovanje slik.

Glavni slabosti tega preklopnega mobilnika pa sta velikost in teža. Mako Analisys nam dokazuje, da je aparat težak 173 gramov. Nokia N90 pa je tudi dvakrat težja od ostalih popularnih srednje cenovnih mobilnikov in, čeprav je N90 preklopni aparat, je še vedno večji od najnovejše nokie 3G (tretje generacije) 6680.

Pri Mako Analisys so objavili še: "Nokia očitno želi prestaviti slabosti aparata na stranski tir tako, da poudarjajo kvaliteto mobilne kamere. Če pa pogledamo na evropsko tržišče, pa vidimo, da so 2 MP mobilne kamere na trgu že od začetka tega leta. Sony Ericssonovi najnovejši srednjecenovni mobilniki pa nudijo kakovostno mobilno kamero, ki pa očitno prekaša nokio N90 v ceni, velikosti in teži. Sharp pa bo izdal 3,2 MP kamero za mobilnike tretje generacije konec tega meseca. Govorice pa krožijo tudi o 5 MP mobilni kameri, ki naj bi jo izdelovali pri Samsungu. Prišla pa naj bi na trg konec tega leta. Tekmovalnost med mobilniki bo kruta. In Nokiin aparat N90 se bo moral zelo zanesti na dosedanji sloves te firme, da bo preživel."

fotografije
Nokia N90
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki