marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Nokia Music Store - vaša glasba na vaš način


31.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Z milijoni posnetkov priznanih izvajalcev, neodvisnih založb in lokalnih uspešnic spletna trgovina Nokia Music Store sedaj uporabnikom ponuja priložnost, da v glasbi uživajo neposredno s svojo napravo Nokia ali z osebnim računalnikom.

Nokia Music Store, kot del ponudbe Ovi družbe Nokia, z navdušujočo kombinacijo storitev nalaganja in pretakanja uporabnikom omogoča, da se z želeno glasbo povežejo na način, ki jim najbolj ustreza.

En sam uporabniški račun ljubiteljem glasbe omogoča dostop do trgovine Nokia Music Store preko namiznega računalnika ali neposredno preko optimiziranih naprav Nokia, začenši z modeloma Nokia N81 in Nokia N95 8GB. Uporabnik lahko brska po novi glasbi, poišče priporočila ali svoje priljubljene izvajalce, pesmi in albume. V primeru, da mu je neka skladba všeč, jo lahko doda na seznam želja za kasnejši nakup ali pa jo kupi takoj in naloži na svojo napravo, ne da bi mu bilo potrebno skladbo kasneje še enkrat naložiti na računalnik. Prav tako lahko kupljene pesmi preko osebnega računalnika prenese na združljive naprave Nokia, kot sta Nokia 5310 XpressMusic in Nokia 5610 XpressMusic. Za plačilo je na voljo več različnih možnosti, od kreditnih kartic do storitve PayPal in predplačilnih kuponov.

Nokia Music Store bo na glavnih evropskih trgih pričela obratovati jeseni, dodatne izpostave v Evropi in Aziji pa bodo zaživele v prihajajočih mesecih.

"Nokia Music Store prinaša kombinacijo odlične glasbe in vrhunskih naprav, nadgrajeno z enostavno uporabo. Uporabniku je na voljo obsežna glasbena ponudba, vključno z lokalno glasbo iz njegove države, ki jo lahko naloži neposredno na svojo napravo Nokia," pravi Tommi Mustonen, vodja glasbenih dejavnosti pri družbi Nokia. "Uporabnik lahko izbira med nakupom pesmi po želji preko naprave Nokia ali računalnika in med pretakanjem neomejenega števila skladb na računalnik. Neomejeno pretakanje predstavlja odličen način za odkrivanje nove glasbe, integrirana storitev nalaganja na mobilne naprave in osebne računalnike pa fantastičen način za ustvarjanje glasbene zbirke, ki jo ima uporabnik zmeraj s sabo."

Ob milijonih posnetkov iz velikih založb, kot tudi tisočih neodvisnih založb po vsem svetu, je uporabnik lahko prepričan, da bo našel glasbo, ki ustreza njegovemu razpoloženju. Ob tem želi Nokia Music Store, bolj kot katerakoli druga trgovina z digitalno glasbo, zagotoviti čimveč lokalno priljubljene glasbe. Če uporabnik želi slišati, v čem uživajo ostali poslušalci, ima na razpolago dinamični iskalnik priporočil, kakor tudi sezname trenutno predvajanih pesmi, razvrščene po glasbenih zvrsteh.

Ob mednarodno uveljavljenih izvajalcih Nokia Music Store ponuja tudi lokalno priljubljeno glasbo. "Ljudje si ne želijo zgolj največjih mednarodnih uspešnic, temveč tudi glasbo, ki prihaja iz njihovega okolja, bodisi glasbo lokalnih izvajalcev ali pesmi v njihovem lastnem jeziku. Prav zato sodelujemo s tisoči velikih in neodvisnih založb, saj želimo, da bi Nokia Music Store v vsaki državi na lokalnih lestvicah popularnosti ponujala čimveč pesmi," pojasnjuje g. Mustonen.

Lucian Grainge, predsednik/izvršni direktor družbe Universal Music Group International, pravi: "Inovativnost in domiselnost sta nedvomno ključnega pomena za prihodnjo rast na področju nalaganja digitalne glasbe. Za glasbo - in naše izvajalce - je bistvenega pomena, da uporabnik lahko brez težav najde in kupi pesmi, ki so mu všeč in ko si to želi. Zato izražamo dobrodošlico trgovini Nokia Music Store."

Posnetki so na voljo v formatu WMA (Windows Media Audio) in običajni visoki kakovosti zapisa zvoka 192 KB/s. Uporabnik lahko nakupljene pesmi brez težav prenese na svojo napravo Nokia s pomočjo predvajalnika Windows Media Player ali novega odjemalca Nokia Music PC, ki bo na voljo kasneje letos. Odjemalec Nokia Music PC omogoča obratno sinhronizacijo seznamov skladb, sočasno kopiranje iz CD-jev na uporabnikovo napravo in osebni računalnik, kakor tudi samodejno sinhronizacijo nakupljene glasbe in neposredni dostop do trgovine Nokia Music Store. Uporabnik lahko na napravi Nokia N81 s pomočjo vgrajenega predvajalnika glasbe tudi med potjo ustvarja sezname skladb in upravlja s svojo glasbeno zbirko, vključno z urejanjem podatkov o pesmih in izvajalcih ter dodajanjem ovitkov albumov po lastni izbiri.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki