marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Nokia z multi-touch zasloni?


18.10.2008
Objavil: Sašo Mlakar

Predstavniki družbe Nokia so takoj po izdaji novega uporabniškega vmesnika, namenjenega mobilnikom z na dotik občutljivimi zasloni, potrdili govorice, da že delajo na prihodnjih napravah, pri katerih ne izključujejo možnosti uporabe multi-touch zaslonov, kakršnega poznamo iz mobilnega telefona Apple iPhone 3G.

Čeprav operacijski sistem S60 pete generacije podpira zgolj »navadne« zaslone na dotik, pa je Nokiin tržnik Matti Vanska piznal, »da preučujejo druge tehnologije na dotik občutljivih zaslonov za prihodnje mobilne naprave.«

Navadni zasloni na dotik so občutljivi na dotik in jih uporabniki lahko uporabljajo z mokrimi rokami, dolgimi nohti in tudi, če nosijo rokavice. Omogočajo tudi uporabo »stylusa«, pisala za tipkanje po zaslonu, kot ga bo imela Nokia 5800 XpressMusic.

Zasloni, ki zaznavajo več dotikov hkrati, poznani iz mobilnikov iPhone, zahtevajo dotik s prstom, a hkrati ponujajo možnost uporabe z večimi dotiki hkrati (multi-touch).

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki