marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Novosti iz srečanja Nokia Mobility Conference 2005


02.11.2005
Objavil: Thomas Bergant

Na srečanju Nokia Mobility Conference 2005 v Barceloni je Nokia razširila svojo paleto naprednih mobilnih telefonov Nokia Nseries. Novi produkti iz te palete so Nokia N92, prvi mobilnik na svetu z vgrajenim sprejemnikom DVB-H za mobilno televizijo, Nokia N71 in Nokia N80.

S predstavljenimi mobilniki lahko uporabniki spremljajo mobilno televizijo, pretakajo glasbo, uporabljajo slikovne funkcije, sprejemajo in pošiljajo elektronsko pošto s priponkami s pomočjo uporabe tehnologij, kot so UMTS, WLAN in Universal Plug and Play (UPnP).

Novi produkti, novosti iz palete Nokia Nseries, sledijo usmeritvam pametnih telefonov Nokia Eseries, ki so namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom in jih je Nokia napovedala oktobra letos. Obe paleti mobilnikov, tako Nokia Nseries kot Nokia Eseries, sledita usmeritvam in ciljem Nokie, da v enem samem mobilniku združi najsodobnejše digitalne tehnologije, upravljanje informacij, poslovne aplikacije, mobilno televizijo, glasbo in slikovne rešitve. Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor Nokia Corporation, je poudaril, da so ti mobilniki samo srce mobilne konvergence, h kateri stremi Nokia. Dodal je še, da predvideva, da se bo v letu 2006 prodalo okoli 100 milijonov tovrstnih mobilnih naprav, saj digitalna konvergenca širi možnosti operaterjem, uporabnikom, razvijalcem aplikacij in vsem ostalim, ki so kakorkoli povezani z mobilno industrijo.

Vsak od teh novincev je predstavljen v posebni predstavitvi.

Novi modeli naj bi bili na voljo v začetku naslednjega leta.

Spletni brskalnik v žepu
Na srečanju Nokia Mobility Conference je Nokia predstavila še nov spletni brskalnik za pametne telefone, ki temeljijo na platformi serije 60. Brskalnik, ki je primeren tako za brskanje po običajnih spletnih straneh kot tudi po spletnih straneh prilagojenih mobilnim vsebinam, je dostopen kot del ponudbe S60 3rd Edition.
Nokia je lansirala tudi nov spletni portal opensource.nokia.com, ki je namenjen novim programskim projektom na odprtih standardih

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki