marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Nokia in Microsoft prinašata storitve Windows Live milijonom mobilnih uporabnikov


24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnih naprav, in Microsoft, vodilno podjetje na področju spletnih komunikacij in skupnosti, sta združila moči in uporabnikom pripravila novi nabor storitev Windows Live, zasnovan posebej za uporabo na napravah Nokia.

Od danes naprej si uporabniki v enajstih državah lahko na združljive naprave s platformo S60 naložijo novi programski paket, ki jim bo omogočil dostop do storitev Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts in Windows Live Spaces. Prihodnje leto pa bo dostop do teh popularnih spletnih storitev na voljo tudi vsem tistim uporabnikom, ki se odločijo za nakup enega od združljivih telefonov Nokia iz serije 40.

Nokia in Microsoft spodbujata "mobilni življenjski slog" tako, da mobilnim uporabnikom omogočata enostaven dostop do sveta spletnih razmerij, informacij in različnih interesov. Zahvaljujoč omogočenemu dostopu do storitev Windows Live s telefoni Nokia iz serij 40 in 60 bodo uporabniki ob uporabi standardnih protokolov za spletne storitve lahko brez omejitev dostopali do imenika, pošte, sporočilnika, telefonskih klicev, besedilnih sporočil, kamere in galerije ter na enoten način brskali po vseh.

Uporabnikom multimedijskih računalnikov Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i in N95 so storitve Windows Live na voljo preko aplikacije Download! v naslednjih državah: na Danskem, Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem, v Španiji, Veliki Britaniji, na Švedskem, v Saudski Arabiji in Združenih Arabskih Emiratih. Več informacij lahko najdejo na strani http://www.nokia.com/windowslive in preverijo, ali njihova država sodi med tiste, v katerih so storitve že na razpolago. Prvotno bodo storitve na voljo v brezplačni preizkusni različici, nato pa bo uporabnikom na izbranih trgih za nadaljnjo uporabo storitev predvidoma potrebno plačevati mesečno naročnino.

"Razpoložljivost storitev Windows Live na napravah Nokia odraža našo zavezanost prvovrstnim mobilnim izkušnjam in bogatenju spletnih življenj uporabnikov - ki je sedaj preneseno iz osebnih računalnikov na mobilne naprave," pravi Steve Berkowitz, podpredsednik skupine Online Services Business pri družbi Microsoft. "Pričujoče zavezništvo bo omogočilo bistveno širšemu krogu uporabnikov preizkusiti prednosti storitev Windows Live, s pomočjo katerih se bodo z lahkoto povezovali z informacijami in ljudmi, ki jim pomenijo največ, ne glede na to, kje se nahajajo."

Današnja napoved sloni na obstoječem sodelovanju med družbama Nokia in Microsoft, v okviru katerega je Microsoftova storitev Live Search for Mobile preoblikovana v aplikacijo Nokia Mobile Search. Pri družbi Nokia obenem načrtujejo razširitev te storitve na platformo serije 40 in s tem razširitev izkušnje iskanja na večje število naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki