marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

slikaiPhone 12 šele konec oktobra?
29.07.2020

Applova nova generacija mobilnikov iPhone 12 bo na voljo šele konec oktobra oz. na začetku novembra. Vsaj tako v novem poročilu trdijo na japonski strani macotakara.jp.

slikaGoogle Pay dodaja podporo za nove banke
27.07.2020

Google Pay dobiva podporo za vse več finančnih institucij. Iz podjetja so sporočili, da so sedaj dodali podporo za novih 25 bank, od katerih je večina iz Evrope, nekaj novosti pa je tudi v Avstraliji in na Japonskem.

slikaNemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik
24.07.2020

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

članki

Nokia in Microsoft prinašata storitve Windows Live milijonom mobilnih uporabnikov


24.08.2007
Objavil: Thomas Bergant

Nokia, največji svetovni proizvajalec mobilnih naprav, in Microsoft, vodilno podjetje na področju spletnih komunikacij in skupnosti, sta združila moči in uporabnikom pripravila novi nabor storitev Windows Live, zasnovan posebej za uporabo na napravah Nokia.

Od danes naprej si uporabniki v enajstih državah lahko na združljive naprave s platformo S60 naložijo novi programski paket, ki jim bo omogočil dostop do storitev Windows Live Hotmail, Windows Live Messenger, Windows Live Contacts in Windows Live Spaces. Prihodnje leto pa bo dostop do teh popularnih spletnih storitev na voljo tudi vsem tistim uporabnikom, ki se odločijo za nakup enega od združljivih telefonov Nokia iz serije 40.

Nokia in Microsoft spodbujata "mobilni življenjski slog" tako, da mobilnim uporabnikom omogočata enostaven dostop do sveta spletnih razmerij, informacij in različnih interesov. Zahvaljujoč omogočenemu dostopu do storitev Windows Live s telefoni Nokia iz serij 40 in 60 bodo uporabniki ob uporabi standardnih protokolov za spletne storitve lahko brez omejitev dostopali do imenika, pošte, sporočilnika, telefonskih klicev, besedilnih sporočil, kamere in galerije ter na enoten način brskali po vseh.

Uporabnikom multimedijskih računalnikov Nokia N73, N76, N80 Internet Edition, N93i in N95 so storitve Windows Live na voljo preko aplikacije Download! v naslednjih državah: na Danskem, Finskem, v Franciji, Nemčiji, na Nizozemskem, Norveškem, v Španiji, Veliki Britaniji, na Švedskem, v Saudski Arabiji in Združenih Arabskih Emiratih. Več informacij lahko najdejo na strani http://www.nokia.com/windowslive in preverijo, ali njihova država sodi med tiste, v katerih so storitve že na razpolago. Prvotno bodo storitve na voljo v brezplačni preizkusni različici, nato pa bo uporabnikom na izbranih trgih za nadaljnjo uporabo storitev predvidoma potrebno plačevati mesečno naročnino.

"Razpoložljivost storitev Windows Live na napravah Nokia odraža našo zavezanost prvovrstnim mobilnim izkušnjam in bogatenju spletnih življenj uporabnikov - ki je sedaj preneseno iz osebnih računalnikov na mobilne naprave," pravi Steve Berkowitz, podpredsednik skupine Online Services Business pri družbi Microsoft. "Pričujoče zavezništvo bo omogočilo bistveno širšemu krogu uporabnikov preizkusiti prednosti storitev Windows Live, s pomočjo katerih se bodo z lahkoto povezovali z informacijami in ljudmi, ki jim pomenijo največ, ne glede na to, kje se nahajajo."

Današnja napoved sloni na obstoječem sodelovanju med družbama Nokia in Microsoft, v okviru katerega je Microsoftova storitev Live Search for Mobile preoblikovana v aplikacijo Nokia Mobile Search. Pri družbi Nokia obenem načrtujejo razširitev te storitve na platformo serije 40 in s tem razširitev izkušnje iskanja na večje število naprav.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki