marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaNEO sedaj tudi kot aplikacija za pametne TV sprejemnike
04.12.2020

Platforma NEO je odslej naročnikom televizije Telekoma Slovenije na voljo tudi kot aplikacija NEO TV Lite, ki deluje na pametnih TV sprejemnikih z operacijskim sistemom Android TV od različice 7.0 dalje. Na ta način je rešitev NEO naročnikom na voljo prek NEO Smartboxa, aplikacije NEO za mobitele in tablice ter odslej tudi aplikacije za pametne televizorje.

slikaA1 Slovenija omogoča plačevanje storitev in vsebin podjetja Apple preko mesečne položnice
04.12.2020

Danes so pri A1 Slovenija pričeli svojim naročnikom ponujati možnost plačevanja za njihove najljubše vsebine in storitve, ki jih ponuja podjetje Apple, vključno z aplikacijami iz App Store, Apple Music, Apple TV+, serijami in filmi iz aplikacije Apple TV, knjigami iz Apple Books in storitvi shranjevanja podatkov v oblaku iCloud z vsemi Applovimi izdelki prek mesečne položnice za mobilne storitve.

slikaFrancozi prvi z nalepko o popravljivosti naprav
02.12.2020

Prejšnji teden so Evropski poslanci glasovali o zakonu, ki bi potrošnikom zagotovil informacijo o popravljivosti naprave, ki jo kupujejo. S tem bi lahko še pred nakupom dobili informacijo o življenjski dobi naprave in njeni popravljivosti.

slikaNT Remote uspešno končana
30.11.2020

Microsoft je sporočil, da je bila letošnja virtualna konferenca NT Remote dobro sprejeta med udeleženci. V dveh dneh se je tako 946 udeležencev pridružilo 76 predavateljem na skupno 119 predavanjih, delavnicah in okroglih mizah, ki so potekali v okviru 6 tehnoloških in 10 poslovnih vsebinskih sklopov. Dogodek pa je podprlo kar 30 partnerjev.

slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

članki

Nokia razkrila Maps 2.0


26.02.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Na Mobile World Congressu, ki je potekal v Barceloni, je Nokia objavila, da je na voljo preiskusna različica aplikacije Nokia Maps 2.0. Nokia Maps sedaj ponuja navigacijo za pešce, dodali pa so večpredstavnostne mestne vodiče, satelitske slike in spremenjeno podobo uporabniškega vmesnika.

Nokia Maps 2.0 ima vključeno funkcijo Walk, komponento, ki je osredotočena za navigacijo pešcev, seveda pa vključuje tudi funkcijo Drive - avtomobilsko navigacijo najvišjega razreda. Navigacija za pešce vas učinkovito vodi od točke A do B s pomočjo vizualnega turn-by-turn vodenja. Pomaga pri orientaciji s pomočjo okoliških stavb, ulic in parkov (vključujoč poti skozi parke), pri novih aparatih kot npr. 6210 Navigator pa s pomočjo vgrajenega kompasa tudi pokaže smer gibanja.

Če vaša Nokia nima vgrajenega GPS sprejemnika, lahko uporabite tudi kompatibilni zunanji GPS sprejemnik. Za dodatno naročnino bodo v 18 evropskih državah na voljo tudi aktualne prometne informacije z možnostjo samodejenga prilagajanja poti. Ponudnika vektorskih map sta TeleAtla in Navteq tako da ima Nokia Mpas na voljo mape za več kot 200 držav, od katerih jih je več kot 70 z možnostjo navigacije.

Nokia Maps 2.0 vas v 17 mestih s pomočjo lokaliziranih ikon lahko vodi do najbližjega postajališča podzemne železnice. Med vožnjo skozi mesto lahko s pomočjo hibridnih satelitskih slik odkrivate nove lokacije, lahko pa kupite tud večpredtsvnostne mestne vodiče od različnih ponudnikov. Odlične informacije kam iti in kaj početi v kombinaciji z vključenim Nokia Search¸omogočajo Nokii izpolnjevanje cilja, da uporabnikom približa uporabne internetne vsebine.

Nokia je prav tako najavila, da bo Nokia Maps približala množični uporabi s tem, da jo bo prilagodila uporabi na aparatih Serije 40. Aplikacija bo na voljo v prvi polovici letošnjega leta.

Nokia Mpas 2.0 je za izbrane naprave na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki