marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

Nokia razkrila Maps 2.0


26.02.2008
Objavil: Borut Groboljšek

Na Mobile World Congressu, ki je potekal v Barceloni, je Nokia objavila, da je na voljo preiskusna različica aplikacije Nokia Maps 2.0. Nokia Maps sedaj ponuja navigacijo za pešce, dodali pa so večpredstavnostne mestne vodiče, satelitske slike in spremenjeno podobo uporabniškega vmesnika.

Nokia Maps 2.0 ima vključeno funkcijo Walk, komponento, ki je osredotočena za navigacijo pešcev, seveda pa vključuje tudi funkcijo Drive - avtomobilsko navigacijo najvišjega razreda. Navigacija za pešce vas učinkovito vodi od točke A do B s pomočjo vizualnega turn-by-turn vodenja. Pomaga pri orientaciji s pomočjo okoliških stavb, ulic in parkov (vključujoč poti skozi parke), pri novih aparatih kot npr. 6210 Navigator pa s pomočjo vgrajenega kompasa tudi pokaže smer gibanja.

Če vaša Nokia nima vgrajenega GPS sprejemnika, lahko uporabite tudi kompatibilni zunanji GPS sprejemnik. Za dodatno naročnino bodo v 18 evropskih državah na voljo tudi aktualne prometne informacije z možnostjo samodejenga prilagajanja poti. Ponudnika vektorskih map sta TeleAtla in Navteq tako da ima Nokia Mpas na voljo mape za več kot 200 držav, od katerih jih je več kot 70 z možnostjo navigacije.

Nokia Maps 2.0 vas v 17 mestih s pomočjo lokaliziranih ikon lahko vodi do najbližjega postajališča podzemne železnice. Med vožnjo skozi mesto lahko s pomočjo hibridnih satelitskih slik odkrivate nove lokacije, lahko pa kupite tud večpredtsvnostne mestne vodiče od različnih ponudnikov. Odlične informacije kam iti in kaj početi v kombinaciji z vključenim Nokia Search¸omogočajo Nokii izpolnjevanje cilja, da uporabnikom približa uporabne internetne vsebine.

Nokia je prav tako najavila, da bo Nokia Maps približala množični uporabi s tem, da jo bo prilagodila uporabi na aparatih Serije 40. Aplikacija bo na voljo v prvi polovici letošnjega leta.

Nokia Mpas 2.0 je za izbrane naprave na voljo na spletni strani Nokia Beta Labs .

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki