marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Nokia Lumia 800 in 900 med dobitniki zlate nagrade IDEA


09.07.2012
Objavil: Dare Gliha

Muzej Henryja Forda, kjer so zbrane najboljše ameriške inovacije in ideje, najboljšim inovacijam in idejam vsako leto podeljuje nagrade, imenovane International Design Excellence Awards (IDEA).

Med letošnjimi zlatimi nagrajenci sta tudi Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 900, ki sta si nagrado prislužili v kategoriji komunikacijskih orodij. Kljub temu, da sta sodelovali na tekmovanju kot dva ločena izdelka, se je strokovna žirija odločila, da podari eno nagrado sklopu Lumia za odličen doprinos na področju dizajna pametnih telefonov.

»Na trg, kjer je težko izstopati, je Nokia Lumia prinesla posebno svežino. Njena oblika izraža osebnost, je privlačna, ne da bi zaradi tega trpela natančnost. Navdušila je z moderno konstrukcijo in učinkovitimi, dobro premišljenimi podrobnostmi. To je drzen, a zlata vreden trud in veseli me, da je Nokia vrnila nazaj svojo dizajnersko imenitnost,« je o nagrajencu povedal Jonah Becker, glavni in kreativni direktor pri dizajnerskem podjetju One & C.

Zmagovalce posameznih kategorij je izbralo 19 mednarodnih strokovnjakov s področja dizajna. Najboljše so izbirali med 1670 predlogi, ki so bili razdeljeni v 21 kategorij.

Prijavljeni izdelki in ideje so obsegali vse od kopalniške opreme do koles, pametnih telefonov, športne opreme, komercialnih izdelkov in študentskih projektov. Zmagovalci, za katere se je komisija soglasno odločila, so bili med drugim izbrani na podlagi inovativnosti, videza in uporabnosti. Skupno je bilo letos podeljenih 36 zlatih nagrad.

Nokia Lumia 800 in Nokia Lumia 900 bosta sedaj dodani stalni kolekciji Muzeja Henryja Forda, kjer ima med drugim svoj dom tudi originalna Edisonova žarnica.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki