marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

članki

Leave no trace – dogodek, ki bo vseeno pustil sledi


26.01.2006
Objavil: Thomas Bergant

Parkirišče pred Kolosejem v Ljubljani bo v soboto, 11. februarja 2006, gostilo dogodek Leave No Trace by Nokia, največji deskarski dogodek, ki se je kadarkoli zgodil v urbanem okolju v Sloveniji.

Dogodek bo očaral tako deskarske navdušence, ki bodo lahko občudovali vrhunske športnike na snegu, kot tudi vse ostale, ki so željni zabave. Dogodek Leave No Trace se bo začel ob 16. uri in bo trajal vse do 22. ure, ko se bo zabava preselila v bližnji Club D'Place v Koloseju.

Leave No Trace (LNT) je serija urbanih deskarskih dogodkov, ki bodo to zimo zaznamovali več kot 30 mest v 14 evropskih državah. Osnovna ideja, ki je navdihnila LNT, je minljiva narava snega. Na deskarje ponavadi naletimo na belih strminah smučišč, LNT pa jih privabi v urbana mestna središča. Postavi skakalnico in jim ponudi zabavo. Deskarske aktivnosti v mestih so ponavadi spontane in zgodijo čez noč. Če nisi priča samemu dogodku, je edini dokaz, da se je nekaj dogajalo, le kup topečega se snega ali luža. Tak dogodek je tudi LNT. Ekipa pripravi lokacijo, postavi skakalnico, poskrbi za dobro zabavo in izgine. Brez sledi. Naslednji dan je tam spet parkirišče s tisoči avtomobilov ali mestni trg, preko katerega hitijo mimoidoči po svojih opravkih.

LEAVE NO TRACE
Po zasneženem zaletišču se bodo pognali v zrak deskarji na snegu, Nokia Riders, izbrana skupina najboljših deskarjev na svetu, ki jih Nokia vsako leto vključi v svojo ekipo. Člani Nokia Riders, ki prihajajo iz različnih držav sveta, tekmujejo na tekmah svetovnega pokala, katerega sponzor je Nokia. Nokia je že več let generalni sponzor tekem Nokia FIS World Cup. Član Nokia Riders je bil v preteklosti tudi Dejan Košir, nekdanji svetovni prvak in legenda slovenskega deskanja.

Deskarsko dogajanje bodo z glasbo popestrili slovenski DJ Sylvain, DJ Eddie F, DJ Boru-T in DJ JAMirko, pridružil pa se jim bo tudi mednarodno priznani finski DJ Polarsoul.

Obiskovalci dogodka bodo lahko odkrivali vse razsežnosti mobilne zabave. Z mobilnimi telefoni bodo lahko iz atraktivnih točk fotografirali deskarje ali se posneli s svojimi prijatelji in takoj natisnili posneto fotografijo kot priponko. Ljubitelji iger se bodo lahko zabavali z mobilnimi igrami in tekmovali z nasprotniki, za glasbene navdušence pa bo v glasbenem šotoru na voljo mobilna glasba. Prav posebno vrsto zabave si bodo obiskovalci lahko privoščili s kreiranjem senčnih pošasti (Shadow Monsters), ki jih je razvil Philip Worthington v času študija na prestižni londonski šoli Royal College of Art.

AFTER PARTY LNT
Po končani zabavi na prostem na parkirišču pred Kolosejem se bo dogajanje preselilo v bližnji Club D'Place v Koloseju, kjer se bodo obiskovalci »after partyja« z izbranimi DJ-ji lahko zabavali do jutra. Vstopnine na zabavo ne bo.

POSEBNA PROJEKCIJA FILMA »EXTREME OPS«
Za vse deskarske navdušence in ljubitelje filmov pripravlja Nokia v Koloseju v Ljubljani tudi posebno brezplačno projekcijo akcijskega filma »Extreme Ops« režiserja Christiana Duguaya, ki je bil posnet leta 2003. Brezplačne vstopnice za film bodo na voljo za člane Nokia SMS kluba in prek radijske postaje Radio Center, ki je medijski pokrovitelj.

V filmski zgodbi pridobijo ekstremni športi popolnoma nov pomen, ko se smučarska prvakinja in dva ekstremna deskarja na snegu – ki obvladata vse, od tračnic do ledenih strmin – odpravijo v avstrijske Alpe s snemalno ekipo iz Hollywooda, z namenom posneti reklamo z digitalno kamero. Toda že tako nevarni projekt – posneti nameravajo beg pred bližajočim se plazom – se izkaže za še bolj nevarnega, ko eden od snemalcev po nesreči posname skupino teroristov, ki se skriva v isti stavbi, kjer je nastanjena ameriška odprava. Deskarski "dream-team" in drzna ekipa snemalcev imata zdaj še pomembnejši razlog za izvedbo spektakularnega plazu: rešiti morajo sebe – in svet.
Režiser Christian Duguay, ki je tudi sam ekstremni smučar, je v tej nemško-britanski koprodukciji ujel na trak osupljive akrobatske prizore, kakršnih doslej še ni bilo mogoče videti na velikem platnu.

PARTNERJI
Dogodek sta podprla Kolosej v Ljubljani in BTC City. Medijski pokrovitelj je Radio Center.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki