marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Kanski Lev za film v posebni kategoriji posnet z nokio N93


01.07.2006
Objavil: Thomas Bergant

Mladi ustvarjalki iz Nizozemske, ki sta svoje delo posneli z mobilno napravo [url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-n93.html]Nokia N93[/url], sta prejeli leva v tekmovalnem natečaju Cannes Lions Young Creative's Film Competition, ki je bil del uradnega programa kanskega oglaševalskega festivala.

Avtorici Roos De Kok in Liat Azulay sta posneli 30-sekundni oglas, ki spodbuja udeležence kanskega festivala, da se kasneje v Cannes vrnejo še privatno s svojimi partnerji. S kratkim filmov sta premagali devet preostalih udeležencev iz vsega sveta in prejeli nagrado Gold Medal, ki jima jo podelil Bernard Brochand, župan mesta Cannes. Zmagovalni oglas si je mogoče ogledati na povezavi: www.canneslions.com

Ustvarjalci kratkih filmov za kanski festival so bili med prvimi uporabniki mobilne naprave Nokia N93, naprave, ki ponuja napredni digitalni kamkorder, mobilno telefonijo in bogate možnosti internetnih komunikacij. Mobilna naprava Nokia N93 odpira nov svet mobilnega videa, zato je bila več kot primerna za odkrivanje novih svetov oglaševanja na mobilnih telefonih. Kamkorder ponuja kamero z ločljivostjo 3,2 milijona pik z optiko Carl Zeiss, snemanje videa v kakovosti, ki je primerljiva s kakovostjo DVD, 3-kratno optično povečavo in široko paleto različnih možnosti povezovanja. Mobilna naprava Nokia N93 omogoča tudi neposredno povezavo s TV zaslonom za ogledovanje posnetkov, nalaganje videa in fotografij v spletne albume in dnevnike ter shranjevanje posnetih filmov na DVD s pomočjo programske opreme Adobe Premiere Elements 2.0.

Snemanje na prvem mestu
Mobilna naprava Nokia N93 ima odlično kamero, ki omogoča snemanje kakovostnih fotografij in video posnetkov v kakovosti, kot je DVD. Samo z zasukom glavnega zaslona se mobilnik Nokia N93 spremeni v kamkorder in že je pripravljen za snemanje fotografij ali video posnetkov ter prikazovanje le-teh na velikem panoramskem zaslonu.

Z mobilno napravo Nokia N93 je mogoče posneti video v kakovosti MPEG-4 VGA pri 30 posnetkih na sekundo, dodatno pa k kakovosti posnetkov pripomore še stereo snemanje avdia in digitalni stabilizator, ki pomaga preprečevati tresenje na posnetkih. Napravo odlikuje kamera z ločljivostjo 3,2 milijona pik (2048 x 1536 pik) z lečami Carl Zeiss Vario-Tessar, 3-kratna optična povečava in do 20-kratna digitalna povečava, pa tudi samodejna izostritev in možnost bližnjih posnetkov. Naprava Nokia N93 ima aktivno vrstico z orodji, ki kaže vse možne slikovne funkcije, od barvnih tonov do nastavitve beline, odlikujejo pa jo tudi posebne slikovne tipke, ki poskrbijo za priročno uporabo in hiter preklop med fotografijo in videom.

Kamkorder Nokia N93 ponuja do 50 MB notranjega pomnilnika, ki ga je mogoče razširiti s pomnilniško kartico miniSD do 2 GB, ki omogoča uporabniku snemanje do 90 minut videa v kakovosti, kot je DVD, ali shranjevanje do 2.500 visoko kakovostnih fotografij. Pomnilniška kartica se namesti v posebno režo. Fotografije in video posnetke je iz kartice mogoče enostavno prenesti v združljiv osebni računalnik.

Deliti ujete trenutke
Posnetke si je mogoče ogledovati na zaslonu QVGA (240 x 320 pik), ki podpira 262.144 barv in ponuja kot gledanja 160 stopinj, ali jih pošiljati prek e-pošte, tehnologije Bluetooth ali jih neposredno iz Galerije nalagati v spletne dnevnike.
Posnetke si je s prijatelji ali družino mogoče ogledovati na TV zaslonu s pomočjo kabla ali brezžično s pomočjo tehnologij WLAN ali UPnP (Universal Plug and Play). Tudi sicer je mogoče prebirati e-pošto, brskati po spletu ali celi igrati igre kar na združljivem TV zaslonu.

Priročen za ustvarjanje
Fotografije in video posnetke je mogoče urejati neposredno na napravi Nokia N93, mogoče pa jih je prenesti tudi na osebni računalnik, kjer so na voljo še dodatna orodja za urejanje. Klasičen prodajni paket Nokia N93 vsebuje tudi programsko opremo Adobe Premiere Elements 2.0, ki omogoča igranje s stotinami najrazličnejših posebnih efektov in možnosti. Narejene filme je mogoče zapeči na DVD ali jih prilagoditi v format, ki je primeren za pošiljanje po e-pošti ali pretakanje.

Multimedijski mobilni računalnik
Naprava Nokia N93 deluje v omrežjih WLAN, 3G (WCDMA 2100 MHz), EDGE in GSM (900/1800/1900 MHz), kar omogoča hiter dostop do najrazličnejših podatkov ter pošiljanje in prejemanje e-pošte. Napravo je mogoče namestiti tako, da si je mogoče na horizontalno postavljenem zaslonu ogledovati vsebine na internetu, gledati televizijo ali uporabljati prostoročne video klice (če to operater podpira).

Zabava
Naprava Nokia N93 ponuja vgrajen stereo FM radio in glasbeni predvajalnik, ki omogoča ustvarjanje seznamov skladb za poslušanje in prostoročno poslušanje glasbe prek zvočnika ali slušalk. Na pomnilniško kartico miniSD je mogoče shraniti do 1.500 skladb. Na napravi je mogoče igrati tudi 3D igre.

Mobilna naprava Nokia N93 bo predvidoma na voljo konec poletja.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki