marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei objavil poslovne rezultate v prvem polletju 2020
15.07.2020

Družba Huawei je objavila poslovne rezultate za prvo polovico leta 2020. Družba je v tem obdobju ustvarila 454 milijard juanov (57 milijard evrov) prihodkov, kar je 13,1 odstoten porast v primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta, neto stopnja dobičkonosnosti prihodkov pa je znašala 9,2 odstotka.

slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

članki

Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks sodelujejo pri omrežju WiMAX


29.09.2007
Objavil: Dare Gliha

V okviru dejavnosti, da se zagotovi globalna medsebojna združljivost mobilnih WiMAX brezžičnih izdelkov z drugimi izdelki, je podjetje Intel sporočilo, da skupaj s podjetji Nokia in Nokia Siemens Networks preizkuša združljivost prihajajoče Intelove silicijske tehnologije WiMAX za prenosnike in mobilne internetne naprave, Nokiine WiMAX naprave in WiMAX infrastrukturno opremo podjetja Nokia Siemens Networks.

Nokia je sporočila, da bo Intelovo WiMAX silicijsko rešitev z razvojnim imenom »Baxter Peak«, ki je zasnovana posebej za mobilne internetne naprave in naprave zabavne elektronike, uporabila v prihajajoči seriji tabličnih računalnikov Nokia Nseries Internet Tablets. Te naprave bodo med prvimi odprtimi internetnimi napravami s podporo za omrežje WiMAX, ki jih bodo začeli prodajati prihodnje leto.

»WiMAX omogoča mobilni internet ter prejemanje vsebin na različnih novih mobilnih napravah pri hitrostih širokopasovnega interneta, naša rešitev Baxter Peak pa je zasnovana posebej za te razburljive nove naprave,« je povedal Raviv Melamed, generalni direktor Intelove skupine Mobile Wireless Group. »Intel, Nokia in Nokia Siemens Networks prepoznavajo svojo kolektivno odgovornost pri tem, da uporabniki v celoti izkoristijo vse možnosti, ki jih nudi omrežje WiMAX. Preprosto povedano, infrastruktura za omrežja in naprave, ki dostopajo do teh omrežij, morajo delovati povsem integrirano.«

»WiMAX bo uporabnikom v praksi na poti omogočil uživanje v priljubljenih dejavnostih na internetu – naj bo to gledanje video zapisov, prenašanje glasbe ali iskanje informacij – brez izgube kakovosti,« je povedal Ari Virtanen, podpredsednik podjetja Nokia Multimedia.

Nokia bo tako v svojih internetnih tabličnih računalnikih od leta 2008 uporabljala Intelovo silicijsko tehnologijo WiMAX

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki