marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Nokia in Oppo podpisala sporazum o navzkrižni licenci za patente 5G


07.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Nokia in Oppo sta podpisala večletni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov, ki zajema bistvene patente standarda 5G. Ta najnovejši razvoj dogodkov sledi dolgotrajnemu sodnemu postopku zaradi kršitve patentov med podjetjema. Postopek je vključeval več pravnih bitk v Evropi, Aziji in Avstraliji, v Nemčiji pa je bila ustavljena prodaja telefonov in pametnih ur Oppo in OnePlus.

"Veseli nas, da smo z družbo Oppo dosegli sporazum o navzkrižni licenci, ki odraža vzajemno spoštovanje intelektualne lastnine drug drugega ter Nokiine naložbe v raziskave in razvoj ter prispevke k odprtim standardom. Oppo je eno vodilnih podjetij na svetovnem trgu pametnih telefonov in veselimo se sodelovanja, s katerim bomo njihovim uporabnikom po vsem svetu omogočili nadaljnje inovacije.

Nova pogodba - skupaj z drugimi pomembnimi pogodbami o pametnih telefonih, ki smo jih sklenili v zadnjem letu - bo zagotovila dolgoročno finančno stabilnost našega licenčnega poslovanja," je povedala Jenni Lukander, predsednica družbe Nokia Technologies

V skladu z novim sporazumom bo družba Oppo družbi Nokia plačevala licenčnine, poleg tega pa bo izvedla tudi izravnalna plačila za obdobja neplačevanja. Natančni pogoji dogovora ostajajo zaupni v skladu z medsebojnim dogovorom med obema stranema.

"Z veseljem sporočamo, da je družba Oppo z družbo Nokia sklenila globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju, ki zajema patente za standard 5G in druge ključne komunikacijske tehnologije. S tem sporazumom bodo rešeni tudi vsi tekoči sodni spori v vseh jurisdikcijah. Oppo spoštuje Nokiino intelektualno lastnino in njen prispevek k svetovni komunikacijski industriji ter se veseli sodelovanja z njo, da bi uporabnikom po vsem svetu zagotovil najboljšo komunikacijsko izkušnjo," je povedal Feng Ying, vodja oddelka za intelektualno lastnino v podjetju Oppo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki