marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaQualcomm tiho predstavi čipovje Snapdragon 6s Gen 3
14.06.2024

Qualcommova trenutna shema poimenovanja je lahko včasih zmedena, vendar črka „s“ na splošno označuje „nižji“ model v liniji in točno to je novi Snapdragon 6s Gen 3. Qualcomm je informacije o novi mobilni platformi tiho in brez velikega pompa objavil na svoji spletni strani. Razumemo, saj Snapdragon 6s Gen 3 ni posebno zanimiv čip.

slikaHibridna umetna inteligenca v službi človeka odpira nove možnosti
12.06.2024

Smo na začetku najbolj vznemirljivega in morda enega od prelomnih trenutkov v tehnološki industriji. Vstopili smo v dobo mobilne umetne inteligence – ki jo je začel Samsung z uvedbo funkcij Galaxy AI na Galaxy S24 seriji, njihovem prvem telefonu z umetno inteligenco.

slikaV aprilu povečana prodaja iPhonov na Kitajskem
10.06.2024

Pred nekaj tedni je Tim Cook napovedal, da bo prodaja iPhonov na nekaterih trgih (tudi na Kitajskem) narasla in imel je prav. Poročilo Kitajske akademije za informacijsko in komunikacijsko tehnologijo (CAICT) kaže, da so se pošiljke pametnih telefonov tujih blagovnih znamk aprila povečale za 52 % - in večina telefonov tujih blagovnih znamk na Kitajskem ima na zadnji strani logotip Apple.

slikaGoogle bo omogočil urejanje sporočil RCS
07.06.2024

Urejanje sporočil v aplikacijah za klepet je fukcija, ki je znana že vrsto let, vendar smo končno dočakali, da so jo sprejeli tudi nekateri največji odjemalci za sporočanje. Instagram je pred kratkim uvedel funkcijo urejanja v svojih klepetalnicah skupaj s Facebookovim Messengerjem in aplikacijo WhatsApp. Zdaj pa Google to omogoča tudi za sporočila RCS.

članki

Nokia in Oppo podpisala sporazum o navzkrižni licenci za patente 5G


07.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Nokia in Oppo sta podpisala večletni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov, ki zajema bistvene patente standarda 5G. Ta najnovejši razvoj dogodkov sledi dolgotrajnemu sodnemu postopku zaradi kršitve patentov med podjetjema. Postopek je vključeval več pravnih bitk v Evropi, Aziji in Avstraliji, v Nemčiji pa je bila ustavljena prodaja telefonov in pametnih ur Oppo in OnePlus.

"Veseli nas, da smo z družbo Oppo dosegli sporazum o navzkrižni licenci, ki odraža vzajemno spoštovanje intelektualne lastnine drug drugega ter Nokiine naložbe v raziskave in razvoj ter prispevke k odprtim standardom. Oppo je eno vodilnih podjetij na svetovnem trgu pametnih telefonov in veselimo se sodelovanja, s katerim bomo njihovim uporabnikom po vsem svetu omogočili nadaljnje inovacije.

Nova pogodba - skupaj z drugimi pomembnimi pogodbami o pametnih telefonih, ki smo jih sklenili v zadnjem letu - bo zagotovila dolgoročno finančno stabilnost našega licenčnega poslovanja," je povedala Jenni Lukander, predsednica družbe Nokia Technologies

V skladu z novim sporazumom bo družba Oppo družbi Nokia plačevala licenčnine, poleg tega pa bo izvedla tudi izravnalna plačila za obdobja neplačevanja. Natančni pogoji dogovora ostajajo zaupni v skladu z medsebojnim dogovorom med obema stranema.

"Z veseljem sporočamo, da je družba Oppo z družbo Nokia sklenila globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju, ki zajema patente za standard 5G in druge ključne komunikacijske tehnologije. S tem sporazumom bodo rešeni tudi vsi tekoči sodni spori v vseh jurisdikcijah. Oppo spoštuje Nokiino intelektualno lastnino in njen prispevek k svetovni komunikacijski industriji ter se veseli sodelovanja z njo, da bi uporabnikom po vsem svetu zagotovil najboljšo komunikacijsko izkušnjo," je povedal Feng Ying, vodja oddelka za intelektualno lastnino v podjetju Oppo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki