marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Nokia in Oppo podpisala sporazum o navzkrižni licenci za patente 5G


07.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Nokia in Oppo sta podpisala večletni sporazum o navzkrižnem licenciranju patentov, ki zajema bistvene patente standarda 5G. Ta najnovejši razvoj dogodkov sledi dolgotrajnemu sodnemu postopku zaradi kršitve patentov med podjetjema. Postopek je vključeval več pravnih bitk v Evropi, Aziji in Avstraliji, v Nemčiji pa je bila ustavljena prodaja telefonov in pametnih ur Oppo in OnePlus.

"Veseli nas, da smo z družbo Oppo dosegli sporazum o navzkrižni licenci, ki odraža vzajemno spoštovanje intelektualne lastnine drug drugega ter Nokiine naložbe v raziskave in razvoj ter prispevke k odprtim standardom. Oppo je eno vodilnih podjetij na svetovnem trgu pametnih telefonov in veselimo se sodelovanja, s katerim bomo njihovim uporabnikom po vsem svetu omogočili nadaljnje inovacije.

Nova pogodba - skupaj z drugimi pomembnimi pogodbami o pametnih telefonih, ki smo jih sklenili v zadnjem letu - bo zagotovila dolgoročno finančno stabilnost našega licenčnega poslovanja," je povedala Jenni Lukander, predsednica družbe Nokia Technologies

V skladu z novim sporazumom bo družba Oppo družbi Nokia plačevala licenčnine, poleg tega pa bo izvedla tudi izravnalna plačila za obdobja neplačevanja. Natančni pogoji dogovora ostajajo zaupni v skladu z medsebojnim dogovorom med obema stranema.

"Z veseljem sporočamo, da je družba Oppo z družbo Nokia sklenila globalni sporazum o navzkrižnem licenciranju, ki zajema patente za standard 5G in druge ključne komunikacijske tehnologije. S tem sporazumom bodo rešeni tudi vsi tekoči sodni spori v vseh jurisdikcijah. Oppo spoštuje Nokiino intelektualno lastnino in njen prispevek k svetovni komunikacijski industriji ter se veseli sodelovanja z njo, da bi uporabnikom po vsem svetu zagotovil najboljšo komunikacijsko izkušnjo," je povedal Feng Ying, vodja oddelka za intelektualno lastnino v podjetju Oppo.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki