marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Nokia ima veliko ponaredkov


27.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

SIMBA Telecom, pooblaščeni ugandski poslovni partner finske Nokie opozarja, da je nekje 41 odstotkov mobilnikov znamke Nokia na ugadnskem tržišču ponarejenih.

Vodja marketinga razlaga, da so mobilniki pretihotapljeni v deželo preko trgovcev v aktovkah. Mobilniki so prepakirani in nato prodani.

Po prejetih pritožbah strank, ki so pripeljali na servis svoje mobilnike, so izvedli preiskave, pri katerih so ugotovili pravo poplavo ponaredkov.

Operater Simba Telecom je začel šest tedensko propagando, da bi podučili svoje stranke o razliki med pravim in ponarejenimi telefonom. Ponarejeni telefoni imajo lahke polnilce s kratkimi kabli, drugačne serijske številke na škatli telefona in na zaslonu aparata ter slab signal, ki prekinja zmogljivosti mobilnika.

Ponarejeni mobilniki so v glavnem prodani v notranjosti države, kjer kupci aparata ne morejo zlahka zamenjati.

Uganski operater priporoča strankam nakup mobilnikov samo od pooblaščenih prodajalcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki