marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMicrosoft ukinja aplikacijo Cortana za Android in iOS
16.04.2021

Microsoftovi aplikaciji Cortana za Android in iOS sta uradno prenehali delovati 31. marca 2021. Microsoftova glasovna pomočnica, alternativa Googlovemu Assistantu in Siri bo še naprej delovala v sistemu Windows 10.

slikaMediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone
14.04.2021

Novo poročilo DigiTimes razkriva, da je bil MediaTek leta 2020 prvi proizvajalec čipov za pametne telefone. Izjemna rast blagovne znamke je zasluga naraščajočih naročil ključnih OEM proizvajalcev, Huaweijeve prepovedi v ZDA in strateške napovedi družbe o novi liniji čipov Dimmensity z vgrajenimi modemi 5G.

slikaiPhone 13 Pro Max bo imel objektiv f/1.5
12.04.2021

Priznani analitik Ming-Chi Kuo je v pismu investitorjem razkril, da bo imel iPhone 13 Pro Max drugačno glavno kamero bolj kot drugi predstavniki serije 13. iPhone 13 Pro Max bo tako imel nekoliko svetlejšo lečo f/1.5, medtem ko bodo ostali za svoje glavne kamere imeli lečo f/1.6.

slikaHuawei z vodilnim položajem na trgu nosljivih naprav
08.04.2021

Z razcvetom trga nosljivih naprav si podjetje Huawei nenehno prizadeva zagotoviti dober tržni položaj, v letu 2020 pa je doseglo pomemben mejnik. Poleg najvišje 50,7-odstotne rasti prodaje nosljivih izdelkov na trgu, je podjetje z odprtjem laboratorija Huawei Health Lab nadalje investiralo v raziskave in razvoj.

slikaLG uradno oznanil konec mobilne divizije
06.04.2021

Kar se je govorilo že nekaj časa, je včeraj postalo uradno. LG je oznanil konec mobilne tekme in s tem izstop iz posla s pametnimi telefoni. LG bo svoj fokus in vire sedaj preusmeril na področje komponent električnih vozil, naprav IoT, pametnega doma, robotike, umetne inteligence in rešitev za podjetja.

članki

Nokia ima veliko ponaredkov


27.09.2005
Objavil: Mitja Zupančič

SIMBA Telecom, pooblaščeni ugandski poslovni partner finske Nokie opozarja, da je nekje 41 odstotkov mobilnikov znamke Nokia na ugadnskem tržišču ponarejenih.

Vodja marketinga razlaga, da so mobilniki pretihotapljeni v deželo preko trgovcev v aktovkah. Mobilniki so prepakirani in nato prodani.

Po prejetih pritožbah strank, ki so pripeljali na servis svoje mobilnike, so izvedli preiskave, pri katerih so ugotovili pravo poplavo ponaredkov.

Operater Simba Telecom je začel šest tedensko propagando, da bi podučili svoje stranke o razliki med pravim in ponarejenimi telefonom. Ponarejeni telefoni imajo lahke polnilce s kratkimi kabli, drugačne serijske številke na škatli telefona in na zaslonu aparata ter slab signal, ki prekinja zmogljivosti mobilnika.

Ponarejeni mobilniki so v glavnem prodani v notranjosti države, kjer kupci aparata ne morejo zlahka zamenjati.

Uganski operater priporoča strankam nakup mobilnikov samo od pooblaščenih prodajalcev.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki