marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaZnana oblika prihajajoče serije iPhone 12
13.07.2020

Mobile Fun je na spletu objavil video, kjer so pokazali obliko nove serije iPhone 12. Gre za delovno različico mobilnikov, tako da končna oblika verjetno ne bo enaka prikazanemu, pričakuje se spremembe predvsem pri modulu kamere.

slikaApple širi neodvisni program popravil v Kanado in Evropo
10.07.2020

Apple je pred dobrim letom uradno dovolil neodvisnim servisom, da popravljajo njihove mobilnike. Program se je sprva začel v ZDA, po enem letu pa se ponaša s preko 700 lokacijami, ki so del 140 neodvisnih podjetij.

slikaHMD Global na Finskem ustanavlja nov Center odličnosti za raziskave in razvoj
08.07.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je sporočil, da kupuje sredstva podjetja Valona Labs in ustanavlja nov Center odličnosti v Tampereju na Finskem. S kombinacijo zagotavljanja varnih in zanesljivih mobilnih izkušenj in znanja Valona Labsa na področju mobilne, poslovne in kibernetske varnosti, bo ta združitev utrdila ugled združenega podjetja kot vodilnega v svetu glede posodobitve in varnosti programske opreme za pametne telefone.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

članki

Nokia dodaja opozorila v mobilnike


25.05.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Pri Nokiji so predstavili prve mobilnike, ki bodo opremljeni z opozorili, ki bodo služili k temu, da bodo ljudje odklopili svoj mobilnik iz polnilca.

Sedaj je počasi napočil čas, ko se vse bolj govori o prihrankih energije. Omenjena opozorila so le ena izmed serije okoljevarstvenih iniciativ, ki so jih sklenili mobilni proizvajalci. Vse to pa se bo začelo dogajati že letos.

Finci so predstavili prve mobilne telefone, ki bodo že opremljeni z opozorili za odklop polnega mobilnika s polnilca. S tem naj bi se do konca leta prihranilo ogromno električne energije. V številkah to pomeni okoli 85.000 domov letno.

Družba si je tako zadala ambiciozen cilj, ki bo še bolj zmanjšal porabo energije njihovih polnilcev. Do leta 2010 naj bi polnilci, ki bodo še vedno povezani na električno omrežje porabili za okoli 50% manj energije.

Začelo se bo z modeli 1200, 1208 in pa 1650. V ostalih modelih se opozorilnik pričakuje kasneje.

Omenjeni opozorilnik je najnovejša energijsko shranjevalna metoda pri Nokiji. Lansko leto so bili za najnovejšo linijo polnilcev nagrajeni z znano nagrado Energy Star s strani družbe za zaščito okolja (EPA) iz ZDA.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki