marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Mestece Nokia menja stacionarne telefonske priključke za mobilnike


Industrijska cona v mestu Nokia, kjer je svoje prve korake napravilo istoimensko podjetje

04.05.2006
Objavil: Aljoša Cankar

Finsko mestece Nokia, po katerem je dobil ime svetovno znani proizvajalec mobilnih telefonov, se mobilizira. Mestnim uradnikom bodo stacionarne telefone zamenjali z mobilniki, s čimer nameravajo doseči boljšo raven komunikacije.

"Meščani in meščanke bodo lahko uradnike poklicali kar neposredno na mobilnike", pravi Martin Andersson, zadolžen za projekte informacijske tehnologije.

"Glavni cilj je povečanje dostopnosti mestnih uslužbencev." Mesto z 28.000 prebivalci, ki leži na jugu Finske, kjer je podjetje Nokia začelo svojo pot pred 140 leti (sprva je šlo le za mlin), bo mobilnike 1.300 uslužbencem zagotovilo do meseca junija, ko bodo vse dosedaj veljavne stacionarne številke avtomatično preusmerili na mobilne telefone. S prehodom bodo seveda tudi precej prihranili, saj stroškov stacionarne telefonije ne bo več, hkrati pa se stroški občanov, ki bodo uradnike klicali ne bodo bistveno zvišali.

"Precejkrat so bili uradniki tako ali tako lažje dosegljivi na mobilnikih", še pravi Andersson in dodaja, da bodo edini preostali stacionarni telefonski priključki služili zgolj pošiljanju in prejemanju faksirnih sporočil. Korporacija Nokia je v 140 letih obstoja prehodila dolgo pot do slave, kakršno uživa dandanes (že od leta 1998 velja Nokia za največjega svetovnega proizvajalca mobilnikov).

Z lesnih opilkov so prešli na proizvodnjo gumijastih škornjev, avtomobilskih gum in kablov, po selitvi iz istoimenskega mesta pa so se lotili še proizvodnje televizijskih sprejemnikov in domače elektronike (od malih gospodinjskih aparatov do tranzistorjev). Dandanes se sedež finskega giganta nahaja v mestu Espoo, v neposredni bližini finske prestolnice.

fotografije
Industrijska cona v mestu Nokia, kjer je svoje prve korake napravilo istoimensko podjetje
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki