marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomVsi mobilniki iPhone serije 12 bodo delovali tudi v 5G omrežju Telekoma Slovenije
23.10.2020

Apple iPhone 12 in iPhone 12 Pro bosta slovenskim navdušencem tudi pri Telekomu Slovenije na voljo od petka, 23. oktobra. Vsi mobiteli iPhone serije 12 podpirajo najnovejšo tehnologijo 5G, tako da bodo lahko super hiter mobilni prenos podatkov Apple navdušenci uporabljali tudi v prvem omrežju Slovenije. Novi mobiteli iPhone bodo pri Telekomu Slovenije na voljo v vseh spominskih različicah in v vseh barvah.

slikaHMD Global predstavil ugodnejšo 4G-izkušnjo z Nokio 215 4G in Nokio 225 4G
21.10.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je predstavil telefon Nokia 215 4G in telefon Nokia 225 4G – dva najnovejša člana družine funkcijskih telefonov Nokia. Oba telefona sta opremljena s povezljivostjo 4G, ki vam omogoča izjemno kakovostno klicanje v omrežjih VoLTE, enostavno brskanje po družabnih omrežjih in celo igre za več igralcev – vse v ugodnem paketu.

slikaSamsung še povečal prednost pred Huaweijem
19.10.2020

V zadnjem poročilu Counterpoint Researcha je navedeno, da je v avgustu Samsung povišal svoj tržni delež in tako še povišal prednost pred Huaweijem. Glede na poročilo je v avgustu Samsung dosegel 22 odstotni tržni delež.

slikaPametna ura Watch GT 2 Pro na voljo v Sloveniji
16.10.2020

Dober mesec dni po globalni predstavitvi na Kitajskem, je najnovejša pametna ura Huawei Watch GT 2 Pro na voljo tudi na slovenskih tleh. Za športno v nočno črni ali klasično v meglično sivi barvi je treba odšteti 329 €.

slikaQualcomm razvija lasten igričarski mobilni telefon
14.10.2020

Qualcomm je razposlal vabila za Snapdragon dogodek, ki se bo odvil v prvih dneh decembra. Predvideva se, da bodo na dogodku predstavili nov procesor Snapdragon 875, pri DigiTimes pa še navajajo, da bodo predstavili tudi lasten igričarski mobilni telefon.

članki

Nokia Open C Challenge


08.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia je najavila prvi Open C Challenge, mednarodno tekmovanje v razvoju S60 mobilnih aplikacij za Symbian OS pametne mobilnike. Sistem cilja na širitev odprte kode in brezplačnih programov, ki bi uporabljali Open C okolje za ustvarjanje mobilnih aplikacij za uporabnike S60 pametnih mobilnikov.

Dogodek sponzorira Forum Nokia, mednarodni razvojni program v sodelovanju z operaterjem Orange in z Symbian Developer Network.

»Nokiino globalno povabilo milijonom razvijalcem k udeležbi na Open C tekmovanju povzroča eksponentno rast odprte kode in razvijalcev za Symbian, ki trenutno razvijajo nove aplikacije za pametne mobilnike,« je dejal Lee Epting, podpredsednik Nokia foruma.

Open C Challenge bo omogočil razvijalcem, ki so vajeni namiznega in odprto kodnega razvoja, prenesti njihova znanja na mobilne naprave z uporabo Nokiinega Open C POSIX okolja, ki je narejen na Symbian PIPS tehnologiji (PIPS je POSIX na Symbianih). Tako bodo lahko ustvarili in prenesli mobilne aplikacije za naslednjo generacijo naprav, ki temeljijo na platformi pametnih mobilnikov.

Izziv bo udeležencem ponudil seminarje preko spleta, seje za trening in P2P diskusije za pomoč pri prenosu iz namiznega na mobilni razvoj odprto kodnih aplikacij na Symbian operacijski sistem z uporabo Open C SDK dodatkov.

Najuspešnejši kandidati bodo povabljeni na predstavitev njihovih aplikacij na Symbian Smartphone Show v London, 16. in 17. oktobra. Zmagovalci bodo znani 17. oktobra.

Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli:

 • Denarne nagrade v vrednosti preko 20.000 ameriških dolarjev
 • Povabilo k distribuciji njihovih aplikacij preko Orange Application Shopa uporabnikom omrežja Orange
 • Premijsko članstvo v Orange partner programu za finaliste
 • Zastonj podpis oziroma certificiranje zmagovite aplikacije za Symbian
 • Zastonj letno članstvo v Forum Nokia PRO programu za razvijalce
 • Dodatno trženjsko in poslovno podporo s strani Nokie

  Tekmovanje je odprto za razvijalce programov s celega sveta, prijavite pa se lahko na Forum Nokia spletni strani.

  Udeleženci se lahko prijavijo v več kot eni kategoriji, zmagovalna aplikacija pa bo morala zadostiti kriterijem inovativnosti, kvalitete, uporabnosti, kreativnosti in biti vsaj srednje zahtevna.

  En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih aplikacij v dveh razvijalskih kategorijah: prenos odprte kode na Open C in izvoren Symbian C++ razvoj v Open C.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki