marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHMD Global je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative
14.08.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je Alaina Lejeuneja imenoval za globalnega vodjo operative. Lejeune ima več kot 25 let izkušenj na področju telekomunikacij, v podjetju OneWeb pa je do zdaj delal kot poseben svetovalec, osredotočen na operativno strategijo. Alain bo odgovoren za nadzor nad vso operativo za HMD Global, vodil in upravljal pa bo inženirsko ter dobavno verigo v podjetju.

slikaApple iPhone 12 z magnetnim priklopom brezžičnega polnjenja?
12.08.2020

Apple že v nekaj generacij iPhonov vgrajuje brezžično polnjenje, najnovejša generacija pa naj bi po nekaterih poročanjih dobila še dodatek, ki bo izboljšal uporabniško izkušnjo pri btovrstnem polnjenju.

slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

članki

Nokia Open C Challenge


08.08.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Nokia je najavila prvi Open C Challenge, mednarodno tekmovanje v razvoju S60 mobilnih aplikacij za Symbian OS pametne mobilnike. Sistem cilja na širitev odprte kode in brezplačnih programov, ki bi uporabljali Open C okolje za ustvarjanje mobilnih aplikacij za uporabnike S60 pametnih mobilnikov.

Dogodek sponzorira Forum Nokia, mednarodni razvojni program v sodelovanju z operaterjem Orange in z Symbian Developer Network.

»Nokiino globalno povabilo milijonom razvijalcem k udeležbi na Open C tekmovanju povzroča eksponentno rast odprte kode in razvijalcev za Symbian, ki trenutno razvijajo nove aplikacije za pametne mobilnike,« je dejal Lee Epting, podpredsednik Nokia foruma.

Open C Challenge bo omogočil razvijalcem, ki so vajeni namiznega in odprto kodnega razvoja, prenesti njihova znanja na mobilne naprave z uporabo Nokiinega Open C POSIX okolja, ki je narejen na Symbian PIPS tehnologiji (PIPS je POSIX na Symbianih). Tako bodo lahko ustvarili in prenesli mobilne aplikacije za naslednjo generacijo naprav, ki temeljijo na platformi pametnih mobilnikov.

Izziv bo udeležencem ponudil seminarje preko spleta, seje za trening in P2P diskusije za pomoč pri prenosu iz namiznega na mobilni razvoj odprto kodnih aplikacij na Symbian operacijski sistem z uporabo Open C SDK dodatkov.

Najuspešnejši kandidati bodo povabljeni na predstavitev njihovih aplikacij na Symbian Smartphone Show v London, 16. in 17. oktobra. Zmagovalci bodo znani 17. oktobra.

Zmagovalci tekmovanja bodo prejeli:

 • Denarne nagrade v vrednosti preko 20.000 ameriških dolarjev
 • Povabilo k distribuciji njihovih aplikacij preko Orange Application Shopa uporabnikom omrežja Orange
 • Premijsko članstvo v Orange partner programu za finaliste
 • Zastonj podpis oziroma certificiranje zmagovite aplikacije za Symbian
 • Zastonj letno članstvo v Forum Nokia PRO programu za razvijalce
 • Dodatno trženjsko in poslovno podporo s strani Nokie

  Tekmovanje je odprto za razvijalce programov s celega sveta, prijavite pa se lahko na Forum Nokia spletni strani.

  Udeleženci se lahko prijavijo v več kot eni kategoriji, zmagovalna aplikacija pa bo morala zadostiti kriterijem inovativnosti, kvalitete, uporabnosti, kreativnosti in biti vsaj srednje zahtevna.

  En tekmovalec lahko prijavi do pet različnih aplikacij v dveh razvijalskih kategorijah: prenos odprte kode na Open C in izvoren Symbian C++ razvoj v Open C.
 • fotografije
  komentarji
  Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

  Da
  Ne, imam nastavljeno angleščino
  Ne, imam nastavljen drug jezik
  Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
  Ne vem

  obveščanje

  Prijava na elektronske novice:

  e-pošta:

  več članki