marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Nokia Booklet 3G v prodaji od novembra naprej


27.10.2009
Objavil: Aleš Poljak

Odgovorni pri finskem telekomunikacijskem gigantu Nokia so sporočili, da so podpisali pogodbo o prodaji svojega novega prenosnega računalnika z Windows 7 operacijskem sistemom v USA z mobilnim operaterjem AT&T in s podjetjem BestBuy.

Nokia Booklet 3G, kot se prenosnik imenuje se bo prodajal v vseh BestBuy prodajalnah in v več kot 50-ih potujočih BestBuy prodajalnah po celotni državi. Cena prenosnika je 299$ z dvo letno aktivacijo AT&T podatkovnega paketa, kateri bo omogočal bodočim uporabnikom stalen stik s spletom na kateremkoli mestu.

Sam podpis pogodbe je direktor AT&T-ja za mobilni sektor Ralph de la Vega pospremil s temi besedami: ''Nokia Booklet 3G je izjemen aparat in z veseljem bomo bodočim uporabnikom omogočili dostop do spleta z našim izvrstnim 3G omrežjem. Menim, da je kombinacija Nokie, ki je vodilni proizvajalec mobilnih aparatov, AT&T-ja vodilnega ponudnika brezžičnih širokopasovnih povezav, BestBuy-a s svojim širokim krogom kupcev in novega Microsoftovega operacijskega sistema Windows 7, zmagovalna in bo uspešno napredovala v tem hitro rastočem trgu!''

Še nekaj besed o samem drobovju novega Bookleta 3G. Booklet 3G ima HDMI izhod za predvajanje HD vsebin na večjih zaslonih, 1.3 MP kamero za opravljanje video klicev, vgrajen bluetooth vmesnik in režo za SD kartice. Steklen zaslon je velik 10.1 palca in vsebino prikazuje v HD ready ločljivosti (1280 x 720). Poleg prej omenjenih vmesnikov ima prenosnik tudi vgrajen A-GPS vmesnik s prednaloženim navigacijskim programom Ovi Maps in najnovejšo verzijo programa Ovi suite, preko katerega je možno prenosnik sinhronizirati z mobilnim aparatom istega proizvajalca.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki