marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

Nokia bo zopet inovativna


16.04.2012
Objavil: Mitja Zupančič

Glavni oblikovalec Nokije se je dokončno odločil prekositi Sira Jonathon Ive-a (oblikovalec iPhona) pri kreiranju prihajajočih Nokijinih mobilnikov. "Večina mobilnikov bo ob naših izdelkih izgledala zastarelo in dolgočasno", je še razkril v intervjuju.

Marku Ahtisaariju kot oblikovalcu nikakor niso všeč uporabniški vmesniki aktualnih mobilnikov. Večina je zastarelih in se obnašajo kot "hišice za punčke" - uporabniki si lahko malce prestavijo "pohištvo" in to je to.

Ahtisaariju so namreč trenutni trendi vmesnikov popolnoma "brezvezni", zato pri Nokiji delajo na revoluciji upravljanja mobilnikov. Govorimo bolj ali manj o konceptu, ki je bil lani predstavljen na spletni konferenci "LeWeb". "Prihodnost mobilnikov ne bo več v gledanju navzdol, temveč navzgor", je še namignil.

Ali to pomeni, da se prihodnost zaslonov premikra v smer HUD (Head's Up Display) tehnologije? To zaenkrat še ni znano, ve se le, da na podobni rešitvi delata tako Google, kot Microsoft.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki