marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nokia Belle v Sloveniji za prenos na razpolago od 1. marca 2012


27.02.2012
Objavil: Dare Gliha

Uporabniki novejših mobilnih telefonov Nokia bodo lahko od 1. marca 2012 tudi v Sloveniji posodobili operacijski sistem z najnovejšo različico Nokia Belle. Prenovljeni operacijski sistem prinaša nov uporabniški vmesnik, izboljšano uporabniško izkušnjo in boljše delovanje. Posodobitev pa bo na naprave z operacijskim sistemom Nokia Belle prinesla tudi nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti.

Posodobitev Nokia Belle uporabniku prinaša več možnosti za prilagoditev mobilnega telefona kot kadarkoli prej. Novi, večji živi gradniki prikazujejo uporabniku pomembne vsebine neposredno na vse do šest osnovnih zaslonih. Premikanje bližnjic med posameznimi zasloni je povsem preprosto, saj zadostuje že dolg pritisk na ikono in poteg do roba zaslona.

Nov in izboljšan uporabniški vmesnik Nokia Belle vključuje tudi nove foto in video aplikacije, ki omogočajo snemanje videoposnetkov v kakovosti HD s 30 sličicami na sekundo, ter vizualno izboljšan brskalnik za še bolj kakovostno brskanje in gledanje spletnih video vsebin. S posodobitvijo se meniji še dodatno poenostavijo, novost pa je vrstica z obvestili za hitrejše dostopanje do ključnih nastavitev in lastnosti.

S posodobitvijo Nokia Belle bo za prenos dostopen tudi paket brezplačnih aplikacij, združenih pod imenom Microsoft Apps. Te prinašajo nabor Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti, združljivih s pametnimi telefoni Nokia. Nove aplikacije dopolnjujejo varnostne in upravljavske funkcije, ki so že na razpolago v Nokia Belle, in za svoje delovanje ne zahtevajo dodatne infrastrukture.

Paket Microsoftovih aplikacij za izboljšanje učinkovitosti vključuje:

• Microsoft OneNote – obogateni zapiski z možnostjo vstavljanja slik. Omogoča sinhronizacijo z aplikacijo Microsoft SkyDrive.
• Microsoft Lync 2010 Mobile – stroškovno učinkovito hipno sporočanje, tele- in videokonference na poti.
• Microsoft Document Connection – pregled vseh dokumentov, shranjenih na mobilnem telefonu, v enotnem pogledu. Vključuje tudi priloge v elektronski pošti in dokumente z lokacij SharePoint 2010.
• Microsoft PowerPoint Broadcast – spremljanje predstavitev, predvajanih na osebnem računalniku, neposredno na mobilnem telefonu

S posodobitvijo Nokia Belle bo na razpolago tudi beta različica najnovejše posodobitve Nokia Zemljevidov, poimenovane Nokia Maps Suite. Ta priročno združuje več samostojnih aplikacij, namenjenih uporabi v Nokia Zemljevidih. Prenovljena različica Zemljevidov prinaša izboljšano in hitrejše delovanje ter nekaj novih funkcij za posamezniku še bolj prilagojeno izkušnjo, enostavnejši dostop do ključnih informacij in še hitrejše iskanje poti do želene destinacije. V paket aplikacij je vključena tudi na lokacijo vezana vremenska napoved in priročni gradnik na osnovnem zaslonu telefona, prenovljeni zemljevidi pa se ponašajo še z zračnimi posnetki visoke ločljivosti.

Nokia Belle predstavlja večjo posodobitev operacijskega sistema in popolnoma novo uporabniško izkušnjo. Zato je za prenos posodobitve mobilni telefon treba povezati z osebnim računalnikom, na katerem je že nameščen Nokia Suite (v različici 3.3 ali novejši). Nokia Belle bo na voljo za mobilne telefone Nokia N8, Nokia E7, Nokia E6, Nokia X7, Nokia C6-01, Nokia C7, Nokia 500 in Nokia Oro.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki