marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Pametni telefon Nokia 808 PureView kmalu v Sloveniji


05.06.2012
Objavil: Thomas Bergant

[url=http://www.mobile.si/gsm/predstavitev-nokia-808-pure-view.html]Nokia 808 PureView[/url] je prvi pametni telefon Nokia z ekskluzivno tehnologijo Nokia PureView, ki bo dostopen v Sloveniji. Tehnologija PureView je inovacija Nokie, ki tudi v slabih svetlobnih pogojih omogoča snemanje ostrejših fotografij z bolj jasnimi podrobnostmi kot kadarkoli prej.

Za to poskrbijo senzor ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, optika Carl Zeiss ter posebna tehnologija za nadvzorčenje slikovnih točk, ki preračuna posnete podatke in iz njih ustvari visokokakovostne fotografije ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk. Nokia 808 PureView bo v Sloveniji predvidoma na razpolago na začetku julija po priporočeni maloprodajni ceni 679 evrov.

»Pri fotografiranju s pametnimi telefoni je vse povezano s slikovnimi točkami. Toda šele leča in tehnologija spremenita dober motiv v izjemno fotografijo. Nokia PureView združi ravno to dvoje,« pojasnjuje Martin-Hannes Giesswein, generalni direktor Nokie za Avstrijo, Hrvaško, Slovenijo ter Bosno in Hercegovino. »Razvoj tehnologije PureView je del naše strategije razvoja tehnologij naslednje generacije. Gre za tehnologijo prihodnosti, ki jo bomo v naslednjih nekaj letih uporabljali tudi v drugih pametnih telefonih Nokia.«

Tehnologija PureView: nova era na področju fotografiranja s pametnimi telefoni
Tehnologija PureView je rezultat večletnih raziskav in razvoja. Rezultati so izredna kakovost fotografij, snemanje odličnih fotografij v slabših svetlobnih pogojih in ostrenje, ki ne vpliva na kakovost fotografij. Velik senzor omogoča nadvzorčenje slikovnih pik, torej kombiniranje več slikovnih točk v eno “veliko slikovno točko”. Fotografijo ločljivosti 41 milijonov slikovnih točk, posnetih s fotoaparatom, tehnologija tako pretvori v fotografijo ločljivosti 5 milijonov slikovnih točk.

Ob tem tehnologija PureView podpira tudi snemanje video posnetkov v polni kakovosti HD (1080p), kar omogočata štirikratno ostrenje in tehnologija nadvzorčenja slikovnih točk PureView, ter učinek bokeh, ki se pogosto uporablja v portretni in makro fotografiji. Nokia 808 PureView ustvari učinek bokeh na ravni, ki je bila doslej značilna le za SLR fotoaparate. To omogoča daljša goriščna razdalja, ki pri Nokii 808 PureView znaša 8,02 milimetra. Standardna goriščna razdalja fotoaparatov v mobilnih telefonih je 4 milimetre.

Druge značilnosti Nokie 808 PureView so še stalno samodejno ostrenje, tehnologija Nokia Rich Recording za snemanje zvočnih posnetkov na ravni CD-kakovosti in tehnologija Dolby Headphone, s katero lahko uporabnik stereo posnetek na katerih koli slušalkah spremeni v svojo osebno izkušnjo prostorskega zvoka (ekskluzivno za Nokio).
Telefon je od svoje predstavitve februarja letos prejel številne nagrade, med drugim nagrado za najboljšo mobilno napravo na letošnjem svetovnem kongresu mobilne telefonije in nagrado Best Imaging Innovation 2012, ki jo je podelila organizacija Technical Image Press Association (TIPA).

Tehnologija NFC: deljenje najboljših trenutkov v življenju
Nokia 808 PureView ne omogoča samo snemanja izvrstnih fotografij, ampak ponuja tudi številne načine za njihovo deljenje z drugimi. Fotografije je možno shraniti kot stisnjene datoteke ter jih poslati po elektronski pošti in sporočilu MMS ali jih deliti z drugimi na družbenih omrežjih. Tehnologija NFC (Near Field Communication) omogoča tudi preprosto prenašanje fotografij in drugih podatkov, na primer glasbe ali kontaktov, zgolj z dotikom druge naprave s podporo tej tehnologiji.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki