marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

članki

Nokia predstavila tri nove mobilnike


03.02.2009
Objavil: Dare Gliha

Nokia je predstavila Nokio 6700 classic, Nokio 6303 classic in Nokio 2700 classic, tri nove mobilne telefone, ki sledijo smernicam, ki so Nokio vodile do pozicije vodilnega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu. Novi mobilniki prepletajo funkcionalnost in uporabniško izkušnjo, ki sta nujni v današnjem času, z izjemno obliko in materiali, pravtako pa bodo na voljo po izjemno konkurenčnih cenah.

Nokia 6700 classic nadaljuje s tradicijo enega Nokiinih najuspešnejših modelov, Nokie 6300. »Nokia 6300 je leta 2006, ko je prišla na trg, dvignila standarde v oblikovanju mobilnikov in pri kakovosti uporabljenih materialov ter podrla vse prodajne rekorde za mobilne telefone srednjega razreda. Nokia 6700 je tanek in lepo oblikovan mobilni telefon, ki je popolnoma uravnotežen in praktičen za uporabo. Z njim standarde postavljamo še višje,« pravi Soren Petersen, starejši podpredsednik Nokie. »Naša nova pridobitev ima podobno »DNK« kot njen predhodnik, zato verjamemo, da bo Nokia 6700 v letu 2009 eden naših najbolje prodajanih telefonov,« še dodaja Petersen.

Gladke površine, bogati materiali, natančna izdelava in povsem kovinska tipkovnica zaokrožujejo prvovrsten videz Nokie 6700. V primerjavi s svojim predhodnikom Nokia 6700 prinaša izboljšave na vseh področjih, saj ima vgrajeno kamero ločljivosti 5MP, A-GPS navigacijo in storitev Nokia Maps, s hitrim dostopom do podatkov pa je izmenjava fotografij in videa hitrejša kot kdajkoli prej. Z ocenjeno maloprodajno ceno 235 evrov pred davki in subvencijami je Nokia 6700 namenjena predvsem dosedanjim uporabnikom Nokie 6300.

Nokia 6303 classic, katere ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami znaša 135 evrov, je primerna predvsem za ljudi, ki so prepoznali vrenost Nokia 6300. Z vgrajeno kamero ločljivosti 3,2 MP, 2,2 palčnim zaslonom in s prednaloženimi zemljevidi Nokia Maps Nokia 6303 tako združuje uporabnost z izjemno zmogljivo baterijo. Preko standardnega 3,5 mm vtiča lahko uporabniki Nokio 6303 priključijo na različne zvočnike in slušalke, s čimer le-ta postane popolnoma opremljen prenosni glasbeni predvajalnik, na katerega je mogoče shraniti več tisoč najljubših skladb.

Predstavljeno kolekcijo pa kot eden Nokiinih najcenejših polno opremljenih mobilnih telefonov zaokrožuje model 2700 classic, katerega ocenjena maloprodajna cena pred davki in subvencijami je 65 evrov. Z vgrajenim digitalnim glasbenim predvajalnikom, kamero ločljivostji 2 MP in možnostjo shranjevanja do 2 GB podatkov z uporabo spominske kartice, je Nokia 2700 primerna tako za snemanje fotografij in videa kot predvajanje glasbe.

»Ljudje lahko z uporabo Nokie 2700 classic preko Nokiine spletne storitve Share on Ovi ali katere koli druge podobne spletne storitve datoteke shranjujejo, do njih dostopajo in jih izmenjujejo v različnih formatih. Zaradi bogate opremljenosti in preprostega uporabniškega vmesnika bo Nokia 2700 mnogim potrošnikom omogočila njihovo prvo spletno izkušnjo,« zaključuje Peterson. Vse tri mobilne naprave naj bi predvidoma prišle na trg v drugem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki