marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nizko cenovna platforma za glasbene mobilnike


30.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi Agere System so lansirali novo nizkocenovno mobilno platformo pod oznako TrueNTRY X125. Platforma podpira tudi sistem glasbenega predvajalnika in je sestavljena iz polprevodniških sistemskih čipov, programske opreme in opreme za nadaljnje razvijanje produkta.

Platforma omogoča vstopnemu razredu mobilnikov hitrejšo hitrost procesiranja, kar pomeni, da je mobilnik kar trikrat hitrejši kot tipični današnji mobilniki. Strošek za material bo znašal okoli 30 ameriških zelencev. To se bo pokazalo v zelo nizkih stroških izdelave. Trg mobilnikov ima tako ogromno potenciala pri širitvi, posebej v državah, kot so Indija in Kitajska.

Že drugo podnožje v portfelju družbe Agere - X125, prihaja na trg ravno sedaj, ko je ogromno povpraševanje po glasbenih mobilnikih. Do leta 2007 bo po izračunih od vseh mobilnikov, danih na trg, kar 30 % z možnostjo predvajanje glasbe.

"Visoka kvaliteta glasbe na osnovnih mobilnikih postaja vse bolj pomembna aplikacija," je povedal Denis Regimbal, izvršni podpredesnik družbe Agere Mobility Division. "Predvsem se nam je postavljal izziv, kako predvajati visoko kvalitetno glasbo in ostale zmogljive multimedijske funkcije na čimbolj ugodnih mobilnikih. Platforma X125 nam je omogočila preskočiti te ovire in obenem omogoča preboj glasbene kvalitete na mobilnikih vstopnega razreda."

Z namestitvijo namenskega aplikacijskega procesorja, ki je ločen od komunikacijskega motorja, bo nova platforma zmanjšala stroške izdelovalcev mobilnih telefonov in povečala hitrost procesiranja. Omogoča tudi napredne avdio procese vključno z dinamičnim zaduševanjem šuma, nevtraliziranjem odbojev, t. i. "full-duplex" zvočnikom in pa stereo izenačevalnikom.

Mobilniki z omenjeno platformo se bodo gibali v cenovnem razredu od 40 - 350 ameriških dolarjev, po besedah Willja Straussa, predsednika polprevodniške raziskovalne družbe Forward Concepts. S platformami za zmogljivejše mobilnike, kot je X125, bodo imeli proizvajalci veliko večje stroške, kot je 30 dolarjev.

Pri družbi Agere bodo začeli s pošiljanjem nove platforme 20. oktobra letos.

Slika je povzeta s strani http://www.cellular-news.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki