marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Nizko cenovna platforma za glasbene mobilnike


30.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi Agere System so lansirali novo nizkocenovno mobilno platformo pod oznako TrueNTRY X125. Platforma podpira tudi sistem glasbenega predvajalnika in je sestavljena iz polprevodniških sistemskih čipov, programske opreme in opreme za nadaljnje razvijanje produkta.

Platforma omogoča vstopnemu razredu mobilnikov hitrejšo hitrost procesiranja, kar pomeni, da je mobilnik kar trikrat hitrejši kot tipični današnji mobilniki. Strošek za material bo znašal okoli 30 ameriških zelencev. To se bo pokazalo v zelo nizkih stroških izdelave. Trg mobilnikov ima tako ogromno potenciala pri širitvi, posebej v državah, kot so Indija in Kitajska.

Že drugo podnožje v portfelju družbe Agere - X125, prihaja na trg ravno sedaj, ko je ogromno povpraševanje po glasbenih mobilnikih. Do leta 2007 bo po izračunih od vseh mobilnikov, danih na trg, kar 30 % z možnostjo predvajanje glasbe.

"Visoka kvaliteta glasbe na osnovnih mobilnikih postaja vse bolj pomembna aplikacija," je povedal Denis Regimbal, izvršni podpredesnik družbe Agere Mobility Division. "Predvsem se nam je postavljal izziv, kako predvajati visoko kvalitetno glasbo in ostale zmogljive multimedijske funkcije na čimbolj ugodnih mobilnikih. Platforma X125 nam je omogočila preskočiti te ovire in obenem omogoča preboj glasbene kvalitete na mobilnikih vstopnega razreda."

Z namestitvijo namenskega aplikacijskega procesorja, ki je ločen od komunikacijskega motorja, bo nova platforma zmanjšala stroške izdelovalcev mobilnih telefonov in povečala hitrost procesiranja. Omogoča tudi napredne avdio procese vključno z dinamičnim zaduševanjem šuma, nevtraliziranjem odbojev, t. i. "full-duplex" zvočnikom in pa stereo izenačevalnikom.

Mobilniki z omenjeno platformo se bodo gibali v cenovnem razredu od 40 - 350 ameriških dolarjev, po besedah Willja Straussa, predsednika polprevodniške raziskovalne družbe Forward Concepts. S platformami za zmogljivejše mobilnike, kot je X125, bodo imeli proizvajalci veliko večje stroške, kot je 30 dolarjev.

Pri družbi Agere bodo začeli s pošiljanjem nove platforme 20. oktobra letos.

Slika je povzeta s strani http://www.cellular-news.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki