marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

Nizko cenovna platforma za glasbene mobilnike


30.09.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri družbi Agere System so lansirali novo nizkocenovno mobilno platformo pod oznako TrueNTRY X125. Platforma podpira tudi sistem glasbenega predvajalnika in je sestavljena iz polprevodniških sistemskih čipov, programske opreme in opreme za nadaljnje razvijanje produkta.

Platforma omogoča vstopnemu razredu mobilnikov hitrejšo hitrost procesiranja, kar pomeni, da je mobilnik kar trikrat hitrejši kot tipični današnji mobilniki. Strošek za material bo znašal okoli 30 ameriških zelencev. To se bo pokazalo v zelo nizkih stroških izdelave. Trg mobilnikov ima tako ogromno potenciala pri širitvi, posebej v državah, kot so Indija in Kitajska.

Že drugo podnožje v portfelju družbe Agere - X125, prihaja na trg ravno sedaj, ko je ogromno povpraševanje po glasbenih mobilnikih. Do leta 2007 bo po izračunih od vseh mobilnikov, danih na trg, kar 30 % z možnostjo predvajanje glasbe.

"Visoka kvaliteta glasbe na osnovnih mobilnikih postaja vse bolj pomembna aplikacija," je povedal Denis Regimbal, izvršni podpredesnik družbe Agere Mobility Division. "Predvsem se nam je postavljal izziv, kako predvajati visoko kvalitetno glasbo in ostale zmogljive multimedijske funkcije na čimbolj ugodnih mobilnikih. Platforma X125 nam je omogočila preskočiti te ovire in obenem omogoča preboj glasbene kvalitete na mobilnikih vstopnega razreda."

Z namestitvijo namenskega aplikacijskega procesorja, ki je ločen od komunikacijskega motorja, bo nova platforma zmanjšala stroške izdelovalcev mobilnih telefonov in povečala hitrost procesiranja. Omogoča tudi napredne avdio procese vključno z dinamičnim zaduševanjem šuma, nevtraliziranjem odbojev, t. i. "full-duplex" zvočnikom in pa stereo izenačevalnikom.

Mobilniki z omenjeno platformo se bodo gibali v cenovnem razredu od 40 - 350 ameriških dolarjev, po besedah Willja Straussa, predsednika polprevodniške raziskovalne družbe Forward Concepts. S platformami za zmogljivejše mobilnike, kot je X125, bodo imeli proizvajalci veliko večje stroške, kot je 30 dolarjev.

Pri družbi Agere bodo začeli s pošiljanjem nove platforme 20. oktobra letos.

Slika je povzeta s strani http://www.cellular-news.com

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki