marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Nižje cene gostovanja v EU in nova tarifa Data SVET


29.06.2012
Objavil: Dare Gliha

Skladno z uredbo EU o mednarodnem gostovanju uporabnikov mobilne telefonije, bo Si.mobil s 1. 7. 2012 znižal cene pogovorov in prenosa podatkov v državah EU. Ob tem bo znižana tudi cena prenosa podatkov na Hrvaškem, BiH, Albaniji in Makedoniji, kjer bo cena prenesenega megabajta podatkov 3,90 EUR.

Poleg tega bo uporabnikom od ponedeljka dalje na voljo nova tarifa Data SVET za ugoden prenos podatkov. Poleg obstoječih varovalk, bo v prihodnjem tednu aktivirana tudi posebna spletna stran, na kateri bodo lahko Si.mobilovi uporabniki spremljali svojo porabo prenosa podatkov v tujini ter le-to tudi urejali, dostop do strani pa bo brezplačen.

Regulirana tarifa Vodafone World v Evropski uniji
V nedeljo 1.7., bodo začele veljati nove cene mobilnega gostovanja v EU, in sicer se bodo pri odhodnih klicih znižale z 0,42 EUR/min na 0,348 EUR/min. Dohodni klici bodo namesto 0,132 EUR/min znašali 0,096 EUR/min. Nižja bo tudi cena poslanega sporočila SMS in bo po novem znašala 0,108 EUR. Za 1 MB prenesenih podatkov v državah EU pa bodo uporabniki odšteli 0,84 EUR.

Tarife za cenejše klice in prenos podatkov v svetu, za vse tiste, ki bodo dopustovali izven EU
Si.mobil s ponedeljkom uvaja tudi nekatere druge spremembe v svojo ponudbo gostovanja v tujini. Dosedanji tarifi Vodafone World za pogovorne storitve in Data World za prenos podatkov se bosta združili v enotno tarifo Vodafone World. Opcija Eurodata se s 1.7. ukinja. Namesto nje si lahko uporabniki, ki so veliko v tujini, vklopijo novo tarifo Data SVET. Na voljo bo od ponedeljka dalje in bo za 3 EUR mesečne naročnine omogočala še ugodnejši prenos podatkov pri več kot 100 operaterjih po vsem svetu.Tarifa SVET za klice z mesečno naročnino 3 EUR uporabnikom omogoča dolge pogovore v tujini po ugodnih cenah, ne glede na to, pri katerem operaterju gostujejo, saj je tarifa za pogovorne storitve enaka za vse operaterje znotraj posamezne države. Dohodni klici so za naročnike tarife brezplačni, zaračuna se le vzpostavitev zveze v višini 0,90 EUR, odhodni pa v določenih državah veliko ugodnejši kot pri rednih tarifah za gostovanje v tujini. Uporabniki si lahko tarifo SVET vklopijo/izklopijo preprosto preko sporočila SMS.Opcije Tujina in vesele urice
Uporabnikom bo še vedno na voljo pet opcij mobilni internet tujina ter opcije Tujina 30, Tujina 100, Tujina 200 in Tujina SMS. Si.mobilova posebna akcija pa bodo vesele urice. V času med 17. in 18. uro bodo lahko vsi uporabniki, ki bodo vklopili eno izmed Opcij Tujina pošiljali SMS sporočila iz omrežja VipNET Hrvaška do 60 odstotkov ceneje. Akcija traja od 1. 7. do 31. 9. 2012. Za vse tiste, ki bodo vklopili eno izmed opcij Tujina, bodo SMS vesele urice do konca avgusta pri operaterju Vodafone UK veljale tudi v Veliki Britaniji. Vse opcije lahko Si.mobilovi naročniki vklopijo preko sporočila SMS tako doma, kot v tujini.

Varovalke pri uporabi mobilnih storitev v tujini
Novost so tudi nove varovalke pri uporabi mobilnih storitev v tujini. Limit 60 EUR za prenos podatkov bo z nedeljo veljal za vse države sveta in ne več zgolj za države EU ter Hrvaško.

Si.mobil je razvil še dodatno varovalko za bolj brezskrbno uporabo mobilnih storitev v tujini, in sicer bo uporabnikom na voljo spletna stran preko katere bodo lahko spremljali porabo prenosa podatkov v tujini, spremljali katere opcije mobilni internet imajo vklopljene in si ročno nastavljali poljubne limite porabe.

Uporabniki bodo prejemal tudi SMS obvestila o porabi zakupljenih količin prenosa podatkov v primeru vklopa Opcije Mobilni internet Tujina. Ko uporabnik doseže 80 odstotkov proste porabe, bo prejel prvi opozorilni SMS, avtomatično pa se mu bo vklopila tudi omenjena spletna stran, če bo imel odprt brskalnik. Drugi SMS in ponovno obvestilo prek spletne strani pa bo prejel, ko bo dosegel 100 odstotkov proste porabe, hkrati pa se mu bo uporaba mobilnega interneta v tujini blokirala. Uporabniki lahko uporabo mobilnega interneta ponovno aktivirajo prek SMS ali na posebni spletni strani za brezskrbno urejanje mobilnega interneta v tujini..

Uporabniki lahko limit za prenos podatkov v tujini tudi odstranijo, kar pa Si.mobil uporabnikom odsvetuje in priporoča, da si intenzivni uporabniki mobilnega interneta v tujini namesto deaktivacije raje sami nastavijo tak limit, kot ga želijo imeti.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki