marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

članki

Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav


08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Nikon je v okviru uvajanja inovacij predstavil aplikacijo SnapBridge, ki prek tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalno brezžično povezavo s pametnimi napravami, pri čemer predstavlja fotoaparat kot del ekosistema osebnih naprav. SnapBridge bo odslej standardna zmogljivost v skoraj vsakem Nikonovem prihodnjem fotoaparatu.

SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalen in takojšen prenos posnetkov iz fotoaparata v pametno napravo že sproti med samim fotografiranjem, kar spreminja fotografijo v družabno, povezano izkušnjo. Prenos poteka samodejno, ne da bi bilo treba posebej aktivirati prenosa posnetkov iz fotoaparata, hkrati pa poraba energije ostaja majhna za obe napravi. Povrh vsega pa niti ni potrebno, da je fotoaparat za prenos prek Bluetooth fotografije prižgan. Uporabnikom je med prenosom fotografij še naprej na voljo internetna povezljivost za mobilne naprave, tako da lahko med sinhronizacijo fotografij preverjajo e-pošto ali dostopajo do družabnih omrežij.

Za preprostejšo uporabo je treba povezavo nastaviti le enkrat, medtem ko je bilo doslej treba obstoječe aplikacije za prenašanje prek povezave Wi-Fi nastavljati vedno znova. S fotoaparatom lahko povežemo do pet pametnih naprav. Aplikacija SnapBridge zabeleži tudi podatke o lokaciji in datumu ter času uporabnikove pametne naprave in fotoaparat samodejno sinhronizira z njimi, tako da pri potovanju v tujino ni treba ročno spreminjati datumov in podatkov o lokaciji fotoaparata. Uporabniki lahko začnejo fotografirati takoj ob prihodu, ne da bi jih skrbelo glede netočnih nastavitev lokacije in časa, ki se kažejo v podatkih slik.

Fotografi lahko v meniju fotoaparata preklapljajo med možnostjo samodejnega prenosa posnetkov že med ali po samem fotografiranju. Fotoaparat za prenos podatkov intuitivno preklopi iz načina Bluetooth Low Energy v Bluetooth tudi, ko je fotoaparat izklopljen. Posnetki se prenesejo v pametne naprave kot fotografije v ločljivosti 2 mio slikovnih točk (oz. Full HD) in formatu JPEG. Prenesejo se lahko tudi posnetki JPEG v izvirni ločljivosti. Z aplikacijo SnapBridge je mogoče v metapodatke posnetkov priročno vnesti avtorske informacije in dodatna besedila ali celo logotipe za osebno zaščito in identifikacijo posnetkov in njihovega avtorja.

Aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da pred sprožitvijo zaklopa na daljavo prek aplikacije že sproti potrdijo posnetke, ustrezne za prenos kar na zaslonu pametne naprave. Poleg tega je mogoče prek pametne naprave, na kateri se prikaže predogled slike v živo, nadzirati tudi ostrenje in samodejno proženje s časovnim zamikom, kar nudi številne možnosti in večjo svobodo med fotografiranjem.

SnapBridge omogoča tudi nemoteno deljenje fotografij na številnih aplikacijah in družabnih omrežjih. Z registrirano številko Nikon ID uporabniki prejmejo neomejeno spletno shrambo za posnetke v ločljivosti 2 mio slikovnih točk v storitvi NIKON IMAGE SPACE. Fotografije, prenesene v pametne naprave v omenjeni ločljivosti pa je mogoče v aplikaciji SnapBridge konfigurirati za samodejno nalaganje v osebni račun v storitvi NIKON IMAGE SPACE.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki