marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaV Indiji zaustavitev proizvodnje iPhonov
27.03.2020

Vlada v Indiji je zaradi koronavirusa odredila državno karanteno, ki bo prizadela okoli 1,3 milijarde ljudi. Posledično so na udaru tudi proizvodni obrati, med njimi sta tudi Foxconn in Winstron, ki proizvajata mobilnike iPhone.

slikaHuawei ponuja razširjeno garancijo za vse svoje naprave
26.03.2020

Da bi uporabnikom zagotovili brezskrbno uporabniško izkušnjo, se je Huawei odločil brezplačno podaljšati garancijo za vse svoje naprave. To velja za pametne telefone, prenosne in tablične računalnike, nosljive naprave in omrežne usmerjevalnike, ki jim izvirna garancija preneha veljati med 15. marcem in 15. junijem 2020. Tem izdelkom bo Huawei garancijo samodejno podaljšal do 15. junija 2020.

slikaApple želel uvesti politiko dveh naprav na nakup
25.03.2020

Reuters je poročal, da so se zaradi globalne pandemije koronavirusa pri Applu odločili, da uvedejo politiko nakupa zgolj dveh naprav naenkrat. To politiko je Apple zadnjič uporabil ob lansiranju prvega iPhona leta 2007.

slikaGoogle preklical konferenco I/O 2020
23.03.2020

Pred nekaj tedni se je Google odločil preklicato vsakoletno konferenco I/O 2020, ki bi sicer potekala maja v Kaliforniji, ZDA. Ta preklic je veljal za fizično obliko konference, pri podjetju so tedaj načrtovali spletno izvedbo.

slikaHMD Global predstavil novosti
20.03.2020

HMD Global je predstavil nove pametne telefone, novega člana iz družine originalnih, ter njihovo novo storitev podatkovnega gostovanja. Nokia 8.3 5G je prvi pametni telefon 5G Nokia, pridružili pa so se mu tudi novi Nokia 5.3, Nokia 1.3 ter najnovejši član iz družine originalnih 5310. HMD Global je prav tako vstopil v novo storitveno kategorijo, in sicer s storitvijo podatkovnega gostovanja HMD Connect global.

članki

Nikon s povezljivostjo SnapBridge postavlja fotoaparat v središče ekosistema povezanih osebnih naprav


08.01.2016
Objavil: Dare Gliha

Nikon je v okviru uvajanja inovacij predstavil aplikacijo SnapBridge, ki prek tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalno brezžično povezavo s pametnimi napravami, pri čemer predstavlja fotoaparat kot del ekosistema osebnih naprav. SnapBridge bo odslej standardna zmogljivost v skoraj vsakem Nikonovem prihodnjem fotoaparatu.

SnapBridge z uporabo tehnologije Bluetooth Low Energy omogoča stalen in takojšen prenos posnetkov iz fotoaparata v pametno napravo že sproti med samim fotografiranjem, kar spreminja fotografijo v družabno, povezano izkušnjo. Prenos poteka samodejno, ne da bi bilo treba posebej aktivirati prenosa posnetkov iz fotoaparata, hkrati pa poraba energije ostaja majhna za obe napravi. Povrh vsega pa niti ni potrebno, da je fotoaparat za prenos prek Bluetooth fotografije prižgan. Uporabnikom je med prenosom fotografij še naprej na voljo internetna povezljivost za mobilne naprave, tako da lahko med sinhronizacijo fotografij preverjajo e-pošto ali dostopajo do družabnih omrežij.

Za preprostejšo uporabo je treba povezavo nastaviti le enkrat, medtem ko je bilo doslej treba obstoječe aplikacije za prenašanje prek povezave Wi-Fi nastavljati vedno znova. S fotoaparatom lahko povežemo do pet pametnih naprav. Aplikacija SnapBridge zabeleži tudi podatke o lokaciji in datumu ter času uporabnikove pametne naprave in fotoaparat samodejno sinhronizira z njimi, tako da pri potovanju v tujino ni treba ročno spreminjati datumov in podatkov o lokaciji fotoaparata. Uporabniki lahko začnejo fotografirati takoj ob prihodu, ne da bi jih skrbelo glede netočnih nastavitev lokacije in časa, ki se kažejo v podatkih slik.

Fotografi lahko v meniju fotoaparata preklapljajo med možnostjo samodejnega prenosa posnetkov že med ali po samem fotografiranju. Fotoaparat za prenos podatkov intuitivno preklopi iz načina Bluetooth Low Energy v Bluetooth tudi, ko je fotoaparat izklopljen. Posnetki se prenesejo v pametne naprave kot fotografije v ločljivosti 2 mio slikovnih točk (oz. Full HD) in formatu JPEG. Prenesejo se lahko tudi posnetki JPEG v izvirni ločljivosti. Z aplikacijo SnapBridge je mogoče v metapodatke posnetkov priročno vnesti avtorske informacije in dodatna besedila ali celo logotipe za osebno zaščito in identifikacijo posnetkov in njihovega avtorja.

Aplikacije SnapBridge uporabnikom omogoča, da pred sprožitvijo zaklopa na daljavo prek aplikacije že sproti potrdijo posnetke, ustrezne za prenos kar na zaslonu pametne naprave. Poleg tega je mogoče prek pametne naprave, na kateri se prikaže predogled slike v živo, nadzirati tudi ostrenje in samodejno proženje s časovnim zamikom, kar nudi številne možnosti in večjo svobodo med fotografiranjem.

SnapBridge omogoča tudi nemoteno deljenje fotografij na številnih aplikacijah in družabnih omrežjih. Z registrirano številko Nikon ID uporabniki prejmejo neomejeno spletno shrambo za posnetke v ločljivosti 2 mio slikovnih točk v storitvi NIKON IMAGE SPACE. Fotografije, prenesene v pametne naprave v omenjeni ločljivosti pa je mogoče v aplikaciji SnapBridge konfigurirati za samodejno nalaganje v osebni račun v storitvi NIKON IMAGE SPACE.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki