marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

slikaPrihajajo že prve informacije o Galaxy Z Fold4 in Z Flip4
24.11.2021

Samsung je že globoko v razvoju naslednje generacije svojih prepogljivih mobilnikov, zato je že čas tudi za prve govorice, ki to pot prihajajo iz Koreje. Glede na navedbe naj bi imel Z Fold4 boljšo podzaslonsko kamero, ki bo to pot prisotna tako na notranjem, kot zunanjem zaslonu.

slikaXiaomi Store prihaja tudi v Ljubljano
23.11.2021

Xiaomi hitro širi svoje poslovanje v Sloveniji. Po uspešnem zagonu prve trgovine v Mariboru je zdaj čas, da tudi slovenska prestolnica dobi novo prodajalno Xiaomi s strateškim ciljem – omogočiti Xiaomijevim fanom enostavno dostopnost pametnih telefonov in ostalih izdelkov po vsej državi.

slikaObjavljen širši spisek mobilnikov s 125 W polnjenjem
22.11.2021

Znano je, da bo Oppo naslednje leto predstavil 125 W hitro žično polnjenje pri seriji mobilnikov Find X4, vendar pa X4 in X4 Pro nista edina pametna telefona, ki bosta deleža te tehnologije. Do sedaj je znano, da bodo to hitrost omogočali tudi telefoni pri Realme in One Plus.

članki

Nikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju


22.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

Huawei naj bi naročil komponent za zgolj 70 do 80 milijonov telefonov, kar je 60 odstotni padec glede na 189 milijonov telefonov, ki so jih izdelali lani. Že ta številka pa je bila konkretno zmanjšanje glede na 240 milijonov v letu 2019.

Poleg zmanjšanja proizvodnje bo ta odločitev vplivala tudi na razrede telefonov, ki jih bodo proizvajali. Huawei ima namreč težave pridobiti komponente za izdelavo 5G mobilnikov, zato bo njihov glavni fokus na 4G naprave. To sicer ne pomeni, da 5G telefonov ne bo, vseeno pa bodo ti očitno v manjšini. Po mnenju nekaterih analitikov pa bi to lahko vodilo do še večjega zmanjšanja skupnega števila, govori se o vsega skupaj 50 milijonov izdelanih telefonov.

Nadaljuje pa se tudi ameriško blokiranje podjetja. Na začetku meseca je namreč Gina Raimondo, nova sekretarka v Bidnovem kabinetu izjavila, da ne vidi nobenega razloga, da bi odpravila trgovinske omejitve za Huawei, saj naj bi podjetje še vedno predstavljalo tveganje za nacionalno varnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki