marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaOppo pojasnil delovanje svojega zložljivega prototipa
03.03.2021

Konceptni telefon Oppo X 2021, ki ga je podjetje prvotno predstavilo na dogodku Inno Day 2020, sedaj predstavljajo tudi na dogodku MWC Shangahi 2021. Da bi bolje razumeli koncept zlaganja so objavili tudi kratek video, ki pojasnjuje, kako se zaslon razširi iz 6,7 na 7,4 palca.

slikaLG razvija prepogljiv zaslon za Apple
01.03.2021

Čeprav ima LG-jev oddelek za pametne telefone precej negotovo prihodnost, jim ne manjka novih idej in razvojnega potenciala. Glede na poročanje tajvanskega medija DigiTimes naj bi namreč LG za Apple razvijal prepogljiv zaslon za prihodnji mobilnik iPhone.

slikaSamsung z Galaxy SmartTag razširil zmogljivosti SmartThings Find aplikacije
26.02.2021

Samsung Electronics je pred kratkim predstavil Galaxy SmartTag označevalnik, ki se uporablja skupaj s SmartThings Find aplikacijo. Aplikacija uporabnikom pomaga hitreje in lažje najti združljive Galaxy naprave - tudi kadar so te brez povezave. Dodatno, Galaxy SmartTag označevalnik zmogljivosti iskanja širi tudi na iskanje osebnih predmetov.

slikaPrihajajo novi BlackBerry mobilniki
24.02.2021

Čeprav se je partnerstvo med BlackBerryem in kitajskim TCL končalo lani, pa je trajalo le nekaj mesecev, da je vajeti prevzelo novo podjetje, OnwardMobility. V sporočilu za javnost so napisali, da v letošnjem letu načrtujejo izdajo BlackBerry mobilnike s klasično tipkovnico in podporo za 5G.

slikaNikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju
22.02.2021

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

članki

Nikkei poroča o polovičnem zmanjšanju proizvodnje pri Huaweiju


22.02.2021
Objavil: Dare Gliha

Pri Huaweiju je padla odločitev, da mobilne divizije ne bodo prodali, čeprav preživljajo težke čase, kar se bo očitno še nekaj časa vleklo. Nikkei poroča, da so pri podjetju obvestili svoje dobavitelje, da bodo letos izdelali veliko manj telefonov kot leta 2020.

Huawei naj bi naročil komponent za zgolj 70 do 80 milijonov telefonov, kar je 60 odstotni padec glede na 189 milijonov telefonov, ki so jih izdelali lani. Že ta številka pa je bila konkretno zmanjšanje glede na 240 milijonov v letu 2019.

Poleg zmanjšanja proizvodnje bo ta odločitev vplivala tudi na razrede telefonov, ki jih bodo proizvajali. Huawei ima namreč težave pridobiti komponente za izdelavo 5G mobilnikov, zato bo njihov glavni fokus na 4G naprave. To sicer ne pomeni, da 5G telefonov ne bo, vseeno pa bodo ti očitno v manjšini. Po mnenju nekaterih analitikov pa bi to lahko vodilo do še večjega zmanjšanja skupnega števila, govori se o vsega skupaj 50 milijonov izdelanih telefonov.

Nadaljuje pa se tudi ameriško blokiranje podjetja. Na začetku meseca je namreč Gina Raimondo, nova sekretarka v Bidnovem kabinetu izjavila, da ne vidi nobenega razloga, da bi odpravila trgovinske omejitve za Huawei, saj naj bi podjetje še vedno predstavljalo tveganje za nacionalno varnost.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki