marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Nexus 7 prejel nagrado za najboljšo tablico


01.03.2013
Objavil: Thomas Bergant

Tablica Nexus 7 je na sejmu Mobile World Congress, ki pravkar poteka v Barceloni, prejela nagrado za najboljšo mobilno tablico (Best Mobile Tablet) in tako postala tudi prva tablica s tem nazivom, saj so to kategorijo naprav na dogodku Global Mobile Awards uvedli šele letos.

Žirija je podelitev nagrade tablici Nexus 7, ki je opremljena z blagovnima znamkama Google in ASUS, utemeljila takole: "Gre za tablico, ki je 7-palčne tablice utrdila med uporabniki, saj nudi idealno razmerje med zmogljivostmi in prenosljivostjo. Gre za zelo vsestranski izdelek."

Tablica Nexus 7 je opremljena s štirijedrnim procesorjem NVIDIA Tegra 3, ki deluje s taktom 1,2 GHz. Nameščeni operacijski sistem Android 4.2 je najnovejša različica te priljubljene mobilne platforme. Pred nagrado Global Mobile Awards je tablica Nexus 7 prejela tudi prestižni nagradi revije T3 za najboljšo tablico in najboljši digitalni pripomoček leta 2012.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki