marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Ali bi Nexus 6 lahko imel bralnik prstnih odtisov?


17.12.2014
Objavil: Mitja Zupančič

Nexus 6 je impresivna naprava, a vendar mu tipično za Nexuse manjka marsikakšen bonbonček konkurence. Eden izmed teh je tudi bralnik prstnih odtisov.

Na začetku snovanja mobilnika so stvari bile drugačne. Vse več je indicev o planirani uporabi bralnika odtisov, do katere ni nikoli prišlo. Pri Ars Technici so malce pobrskali preko AOSP projekta in našli informacijo, ki datira pozno v avgust. Pisalo je "Shamu: odstraniti podporo bralniku prstnih odtistov". Shamu je kodno ime za Nexus 6.

Našli so še informacije z besedami "Validity" in "Synaptics". Prva beseda predstavlja podjetje Validity Sensors, Inc - ukvarjali so se s tipali za branje odtisov, Synaptics pa predstavlja podjetje, ki je prevzelo Validity.

Nekaj detajlov je ostalo še o skeniranju, vpisovanju in odstranjevanju odtisov, kot tudi o implementaciji z zaklenjenim zaslonom.

Malce za tolažbo... Sistem je bil zasnovan v stilu Samsungove rešitve in ne kot Applov Touch ID.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki