marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Naslednja generacija Apple CarPlaya bo omogočala globljo integracijo z avtomobilom


29.12.2023
Objavil: Dare Gliha

Podjetji Porsche in Aston Martin sta predstavili predogled prihajajočih sprememb sistema Apple CarPlay. Za razliko od trenutne iteracije bo CarPlay naslednje generacije svoj dostop razširil prek osrednjega zaslona, saj bo vključeval instrumentno ploščo in dodatne zaslone.

Applova projekcijska funkcija, ki ohranja že znani predal z aplikacijami na osrednjem zaslonu, bo zdaj svoj domet razširila na postavitev treh merilnikov za volanom in celo na zaslon za potnike.

Nadgrajeni sistem CarPlay bo uporabljal senzorje v avtomobilu in se posluževal podatkov, kot so zunanja temperatura, tlak v pnevmatikah, položaj menjalnika in število vrtljajev motorja. Apple zagotavlja, da kljub tej integraciji telefoni iPhone ne bodo hranili ali sledili tem podatkom.

Cilj je, da bi iPhone popolnoma nadomestil privzeti informacijsko-zabavni sistem in digitalne merilnike v avtomobilu. S tem naprednim sistemom CarPlay lahko pričakujete novo raven personalizacije z barvnimi temami in postavitvami, ki so neodvisne od vozila, vendar varno shranjene v telefonih.

Aston Martin se pridružuje temu mnenju z vpogledom v lastno prilagoditev izboljšanega sistema CarPlay. Britanski avtomobilski proizvajalec sicer prikazuje le dva zaslona - digitalni merilnik in tradicionalni osrednji zaslon na dotik -, vendar poudarja raznolike možnosti prilagajanja, ki so na voljo. Kontrast med Porschejem in Aston Martinom prikazuje prilagodljivost in prilagodljivost tehnologije, ki obljublja brezhibno izkušnjo ne glede na znamko vozila.

Medtem ko Porsche ostaja skrivnosten glede modelov, v katerih bo debitiral novi CarPlay, Aston Martin razkriva, da bo ta standardno nameščen v novem modelu DB12.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki