marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaAmeriški senatorji pozivajo k enotnemu standardu glede polnilnikov
27.06.2022

Evropski parlament je določil, da mora biti vsa mala in srednje velika potrošniška elektronika obvezno opremljena s polnilnim priključkom USB-C. Dva ameriška senatorja v odprtem pismu ministru za trgovino pozivata k podobni politiki tudi v ZDA.

slikaQualcomm se je uspešno pritožil na globo v višini milijarde evrov
24.06.2022

Leta 2018 je protimonopolni regulator EU podjetju Qualcomm naložil globo v višini ene milijarde evrov in ga obtožil, da je v obdobju med letoma 2011 in 2016 podjetju Apple plačal, da je uporabljalo Qualcommove modeme, namesto da bi prešlo h konkurenci, kot je Intel. Podjetje se je na globo pritožilo, sodišče Evropske unije pa je sedaj globo razveljavilo, poroča Reuters.

slikaGoogle Maps odslej prikazuje kakovost zraka v okolici
22.06.2022

Google Maps je v ZDA v operacijskih sistemih Android in iOS predstavil nov prikaz kakovosti zraka. Ta bo pokazal, kaj lahko pričakujete glede zraka: ali je smog, dim, kaj drugega je slabo ali pa je preprosto čudovito.

slikaSnapdragon 8 Gen 2 naj bi imel zelo nenavadno konfiguracijo procesorjev
20.06.2022

Snapdragon 8+ Gen 1 bo do konca leta zadovoljil potrebo po zmogljivem čipovju, zato Qualcomm razmišlja, kaj ponuditi potem. In to, kar bo sledilo, je zelo nenavadna konfiguracija procesorjev 1+2+2+3, vsaj tako poroča Digital Chat Station.

slikaDogodek ob predstavitvi telefona Nothing phone (1) je načrtovan za 12. julij
17.06.2022

Do dolgo pričakovane napovedi prvega pametnega telefona podjetja Nothing je še slab mesec dni. Tehnološko zagonsko podjetje je razkrilo, da bo svoj telefon (1) predstavilo 12. julija in da bo imelo dogodek v Londonu, ki ga bodo lahko vsi preko spleta spremljali v živo.

članki

V New Yorku sprejet prvi zakon o pravici do popravila elektronike v ZDA


13.06.2022
Objavil: Dare Gliha

New York je prva zvezna država v ZDA, ki je sprejela zakon o pravici do popravila za elektroniko. Ta teden je bil zakon v newyorškem senatu sprejet z veliko večino glasov, 59 proti 4, v skupščini pa s 145 proti 1. "Zakon je najobsežnejša zakonodaja o pravicah potrošnikov, ki je bila v ZDA sprejeta v zadnjem času," navaja Vice.com.

Novi zakon, imenovan Digital Fair Repair Act, velja za vsa podjetja, ki se ukvarjajo s potrošniško elektroniko. Le-ta bodo morala prodajati dele za popravila, orodja in zagotavljati dokumentacijo za popravila pod "poštenimi in razumnimi pogoji".

Nekatera podjetja, kot je Apple, so že začela zagotavljati nadomestne dele in orodja neposredno potrošnikom, ki želijo sami opraviti popravilo. Vendar pa se je izkazalo, da je to bolj popravljanje z obliži, ne pa pravi prikaz tega, kaj za potrošnike pomeni pravica do popravila, kot je možnost, da sami ali v izbrani servisni delavnici opravijo popravilo, ne da bi pri tem izgubili garancijo.

Zakonodaja je bila oblikovana po vzoru podobnega zakona, ki je leta 2012 veljal v Massachusettsu. Po uveljavitvi so proizvajalci podpisali "memorandum o soglasju", kar v bistvu pomeni, da je zakonodaja povzročila spremembe politike po vsej državi, saj bi proizvajalci raje imeli enotno politiko po vsej ZDA. Če bodo deli in vodila na voljo v New Yorku, bodo neizogibno prišli tudi izven New Yorka.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki