marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

članki

MTV Adria in Sony Ericsson v skupnem sodelovanju, ki bo kreativno revolucioniral glasbeni svet


04.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Sony Ericsson in MTV International skupaj sodelujeta na projektu MTV-jevih Evropskih glasbenih nagrad ter predstavljata novo kategorijo „New sounds of Europe“, ki nagrajuje najboljšo evropsko glasbeno skupino v vzponu, o zmagovalcu pa odločajo glasovi publike.

Glasovanje za regionalnega kandidata MTV Adrie se je že zaćelo, v konkurenci pa so skupine FATHER (Hrvaška), ELEMENTAL (Hrvaška), DANI (Makedonija), INTRUDER (Srbija), DUBIOZA KOLEKTIV (Bosna in Hercegovina) in TIDE (Slovenija). Glasovanje bo zaključeno 23. septembra, regionalni zmagovalec pa bo objavljen na velikem koncertu v Zagrebu, na Zagrebačkom velesajmu, 29. septembra, na katerem bodo nastopile vse nominirane glasbene skupine in skrivni gost.

MTV Networks International in eden vodilnih svetovnih proizvajalcev telekomunikacijske opreme Sony Ericsson sta v začetku junija oznanila skupno sodelovanje pri projektu Evropskih glasbenih nagrad (EMA). Skupno sodelovanje bo zajemalo 18 evropskih tržišč, vključno s tržišči jadranske regije in bo poskrbelo za uvedbo povsem nove kategorije – 'New Sounds of Europe' (Novi zvoki Evrope). Gledalci MTV-ja in uporabniki Sony Ericsson opreme bodo lahko tako spoznavali nove zvoke Evrope skozi tesno prepletene svetove klasične televizije, računalnikov, mobilnih telefonov in spleta.

Stefan Streit, podpredsednik in vodja marketinga za Sony Ericsson v zahodni Evropi je dejal: »Podelitev Evropskih glasbenih nagrad je nedvomno eden največjih glasbenih dogodkov leta in tako kot naš Walkman Phone ponuja vedno več, tako je vse večja tudi naša strast do glasbe. Naše sodelovanje bo tako poskrbelo za dodatno dimenzijo pri sami podelitvi nagrad, ponudili bomo možnost številnim skupinam iz prostrane Evrope, ki predstavljajo glasbeno prihodnost, obenem pa bomo vsem ljubiteljem glasbe ponudili še nekaj več.«

Nova kategorija 'New Sounds of Europe' ponuja številnim prihajajočim glasbenikom in skupinam priložnost predstaviti se ne le Evropi, temveč kar svetu, obenem pa bodo deležni promocijske podpore, ki ponavadi pripada zgolj tistim največjim zvezdam.

'New Sounds of Europe' tudi na MTV Adrii

Nominirane skupine so DANI (Makedonija), TIDE (Slovenija), INTRUDER (Srbija), FATHER (Hrvaška), DUBIOZA KOLEKTIV (Bosna in Hercegovina) in ELEMENTAL (Hrvaška). Zmagovalec po izbranec ljudstva, saj je glasovanje mogoče tako prek SMS sporočil (podrobnosti lahko najdete na www.mtvadria.com/nsoe) kot prek spletne strani www.sonyericsson.com/mtvema.

Za nominirance bo mogoče glasovati od 27. avgusta do 23. septembra, zmagovalca naše regije pa bomo razglasili na velikem koncertu v Zagrebu 29. septembra.

In kaj čaka zmagovalca? Najprej boj s še 17 zmagovalci iz evropskih držav, kjer bo ravno tako potekala bitka 'New Sounds of Europe', ki bo potekal od 24. septembra do 21. oktobra in seveda si vsi želimo, da bi se prav zmagovalec iz naše regije uvrstil med najboljše tri zasedbe. Tri skupine, ki bodo do 21. oktobra prejel največ glasov, pa čaka neizprosen boj za veličastno nagrado – vse tri skupine bodo odpotovale v Munchen, kjer se bo 1. novembra odvijala letošnja podelitev EMA nagrad. Zmagovalec bo okronan z nazivom zmagovalca kategorije 'New Sounds of Europe', obenem pa bo imel čast zaključiti spektakularno podelitev nagrad.

To pa pomeni nastop pred več tisoč glavo množico v dvorani OlympiaHalle in pred poldrugo milijardo ljudi pred TV sprejemniki!

Kateri zvok je zares nov, noro svež in nezaustavljivo prepričljiv? Obiščite www.mtvadria.com/nsoe in se prepričajte!

MTV Adria je 24-urni franšizni glasbeni televizijski program, ki je 1. septembra 2005 zamenjal MTV Europe. Spremljati ga je mogoče preko satelita in kabelskega distribucijskega sistema. MTV Adria odraža življenjski stil mladih na območju Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore in Makedonije. Program MTV Adrie je večjezičen, izvajajo ga mladi voditelji in ustvarjalci iz vseh držav v regiji. S tem je ustvarjena enkratna mešanica mednarodnih in lokalnih glasbenih vsebin, ki jo dopolnjujejo MTV-jeve evropske in ameriške oddaje. V začetnem obdobju je v programu MTV Adrie več poudarka na mednarodnih oddajah, kot so Jackass, Dismissed, Pimp My Ride in Punk'd, ki so si na MTV-ju izborile status najbolj naprednih in drznih televizijskih vsebin. V drugi fazi razvoja bo program MTV Adrie povečal obseg avtorskih vsebin lastne produkcije.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki