marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaNova posodobitev One UI 6.1 prinaša Galaxy AI v več naprav Galaxy
24.02.2024

Samsung je napovedal razpoložljivost funkcij Galaxy AI v več napravah Galaxy z novo posodobitvijo One UI 6.1, ki je namenjena nadaljnji demokratizaciji mobilne umetne inteligence. Posodobitev bo na voljo v serijah Galaxy S23, S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 in Tab S9 ter se bo začela uvajati konec marca.

slikaApple Watch Ultra z zaslonom microLED bo na voljo šele leta 2027
23.02.2024

O prihajajoči Applovi uri Watch Ultra z zaslonom microLED smo že veliko slišali, vendar vsako poročilo, ki se pojavi, kaže bolj pesimistično sliko. Najnovejša ocena prihaja iz korejskega portala The Elec in kaže, da bo Applova pametna ura višjega razreda s tehnologijo microLED prišla šele leta 2027.

slikaSpotify prvič presegel 600 milijonov aktivnih uporabnikov
21.02.2024

Podjetje Spotify je objavilo četrtletno poročilo in podatki so obetavni. V zadnjih treh mesecih je platforma za pretakanje povečala število aktivnih mesečnih uporabnikov (MAU) za 28 milijonov, s čimer je presegla svoja pričakovanja in dosegla 600 milijonov, kar je za švedsko podjetje nov rekord.

slikaXiaomi in Leica ustanavljata inštitut
20.02.2024

Ustanovitev inštituta Xiaomi x Leica Optical, katerega jedro so optične tehnologije, pomeni pomemben mejnik v industriji pametnih telefonov, saj bo združeval vrsto interdisciplinarnih znanosti, vključno z umetno inteligenco in fotografijo.

članki

Nemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji


27.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

Na podlagi poročila bo notranje ministrstvo prihodnji teden predstavilo svoj primer nemškemu zveznemu parlamentu.

V skladu z obravnavanim osnutkom zakonodaje bi morali nemški telekomunikacijski operaterji do 1. oktobra 2026 omejiti uporabo kitajske opreme 5G RAN v osrednjem delu svojih omrežij. Natančne podrobnosti omejitve še niso določene, vendar poročilo kaže, da bo šlo bodisi za omejitev na 25 % bodisi za popolno prepoved uporabe kitajske opreme 5G.

Nemški uradnik, ki ni želel biti imenovan, je dejal, da regije, kot je Berlin, kjer je sedež nemške zvezne vlade, v svojih mobilnih omrežjih ne bi smele uporabljati nobene kitajske tehnologije. Nemško notranje ministrstvo želi omejiti preveliko zanašanje države na kitajsko tehnologijo 5G, vendar bo verjetno naletelo na nasprotovanje ministrstva za digitalne zadeve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki