marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Nemčija bo morda uvedla omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo operaterji


27.09.2023
Objavil: Dare Gliha

Ocenjuje se, da 59 % nemških radijskih dostopovnih omrežij 5G (RAN) uporablja komponente Huawei, novo poročilo pa kaže, da želi nemško zvezno ministrstvo za notranje zadeve in skupnost uvesti omejitev za kitajsko opremo 5G, ki jo uporabljajo lokalni operaterji, kot sta Deutsche Telekom in Vodafone.

Na podlagi poročila bo notranje ministrstvo prihodnji teden predstavilo svoj primer nemškemu zveznemu parlamentu.

V skladu z obravnavanim osnutkom zakonodaje bi morali nemški telekomunikacijski operaterji do 1. oktobra 2026 omejiti uporabo kitajske opreme 5G RAN v osrednjem delu svojih omrežij. Natančne podrobnosti omejitve še niso določene, vendar poročilo kaže, da bo šlo bodisi za omejitev na 25 % bodisi za popolno prepoved uporabe kitajske opreme 5G.

Nemški uradnik, ki ni želel biti imenovan, je dejal, da regije, kot je Berlin, kjer je sedež nemške zvezne vlade, v svojih mobilnih omrežjih ne bi smele uporabljati nobene kitajske tehnologije. Nemško notranje ministrstvo želi omejiti preveliko zanašanje države na kitajsko tehnologijo 5G, vendar bo verjetno naletelo na nasprotovanje ministrstva za digitalne zadeve.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki