marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaEkosistem HMS dosegel nov mejnik
10.08.2020

Huawei je predstavil napredek glede ekosistema mobilnih storitev HMS in trgovine z aplikacijami AppGallery. Ekosistem HMS je osegel že 700 milijonov uporabnikov Huaweievih naprav s celega sveta (32 % več kot v enakem obdobju lani), število registriranih razvijalcev pa se je povzpelo na 1,6 milijona (76 % medletna rast). Razvijalci so funkcionalnosti HMS Core integrirali že v več kot 81.000 aplikacij.

slikaHuawei je odprt za pogovore z Vlado Republike Slovenije o varnostnih vprašanjih 5G
07.08.2020

Kitajski Huawei sporoča, da je pripravljen na pogovore z Vlado Republike Slovenije in njihovimi strokovnjaki o varnostnih vprašanjih 5G tehnologije. Huawei slovenski vladi ponuja tudi podpis »no-spy agreement«.

slikaNa Sony Xperio 1 II prihaja podpora za RAW
05.08.2020

Sony je Xperio 1 II najavil kot mobilnik z vrhunsko kamero, v katerega je vgradil Photo Pro način. Le-ta omogoča prilagoditev kar nekaj fotografskih funkcij, žal pa pa ni podpiral RAW posnetkov. To pomanjkljivost pri Sonyu odpravljajo z julijsko nadgradnjo 58.0.A.3.88.

slikaVstopni iPhone 12 še vedno z LCD zaslonom
03.08.2020

Do predstavitve nove serije iPhonov je še dobra dva meseca, zato ni presenetljivo, da se govorice pojavljajo vse pogosteje. Zadnja prihaja s strani DigitalChatStationa, kjer trdijo, da bo zaslon vstopnega iPhona 12 še vedno LCD velikosti 5,4 palca in hkrati enak kot pri sedanjem iPhonu 11, velikost mobilnika pa bo bolj podobna iPhonu SE (2020).

slikaOnePlus Nord ni prestal testa upogljivosti
31.07.2020

Novo predstavljeni OnePlus Nord je cenejša različica modelov OnePlus 8 in 8 Pro, zato so pri podjetju zelo verjetno varčevali pri njegovi izdelavi. Uporablja manj zmogljiv procesor Snapdragon 765G, manjši zaslon in plastičen okvir.

članki

Nemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik


24.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

Vse štiri organizacije so sodelovale pri razvoju celostne varnostne arhitekture, ki je zgrajena okoli varnostnega čipa v Samsungovih telefonih. S tem je mogoča lokalna shramba digitalne osebne izkaznice eID, ki je na voljo tudi brez spletne povezave.

Nemški državljani in hkrati lastniki naprav Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 + in Samsung Galaxy S20 Ultra bodo lahko dodali svojo nacionalno identifikacijsko številko s pomočjo namenske aplikacije, ki jo distribuira bdr, le-to pa bodo lahko uporabili za odpiranje bančnega računa ali uporabo posebnih storitev e-uprave. Omenjeni mobilniki imajo namreč vgrajen Secure Element (eSE), ki shranjuje vse občutljive podatke v ločenem čipu, ki je izoliran in zaščiten pred napadi in poizkusi kopiranja.

Samsung pravi, da je to šele začetek in da bodo uporabniki v bodoče lahko shranili tudi druge ključne podatke, kot so vozniško dovoljenje, kartice zdravstvenega zavarovanja ali celo ključe avtomobila in stanovanja. V prihodnosti bodo omogočil še lažji dostop do preverjanja identitete med volitvami, odpiranje bančnega računa ali dela z zaupnimi medicinskimi kartotekami.

Vsekakor bomo z zanimanjem spremljali razvoj te ideje, saj bi bila podobna rešitev dobrodošla tudi pri nas.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki