marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei delil vzorec fotografije posnete s P50 Pro
26.07.2021

Potem, ko je Huawei za 29. julij uradno potrdil napoved serije P50, so se začele pojavljati razne objave, ki nakazujejo zmogljivosti nove linije mobilnikov. Najnovejši je zopet o kameri, pravzaprav gre za vzorec fotografije posnete z novim mobilnikom.

slikaAmazon Appstore bo kmalu podprl Android App Bundles
23.07.2021

Od avgusta bo Google zahteval, da imajo vse nove aplikacije naložene v trgovino Play, obliko Android App Bundle (AAB), namesto APK-jev, ki so se uporabljali do sedaj. Pri tem ne bo zaostajal niti Amazon. Iz družbe so sporočili, da razvijajo podporo AAB za svojo trgovino Appstore.

slikaSamsung Internet 15.0 Beta zagotavlja še več zasebnosti
21.07.2021

Samsung je izdal beta različico Samsung Internet 15.0, ki predstavlja nove funkcije za olajšanje življenja uporabnikov in nadaljnjo zaščito uporabniških podatkov z izboljšanimi funkcijami zasebnosti.

slikaXiaomi prvič v zgodovini na drugem mestu najbolj prodajanih pametnih telefonov na svetu
19.07.2021

Znamka pametnih telefonov Xiaomi je po podatkih vodilnega podjetja za analitike na svetovnem tehnološkem trgu Canalys, v drugem kvartalu 2021 zasedla 2. mesto po priljubljenosti pametnih telefonov med kupci po vsem svetu. Prvič v zgodovini se je Xiaomi zavihtel tik pod vrh lestvice najboljših, s 17 % deležem in 83 % medletno rastjo ter s tem premagal tudi konkurenčni Apple.

slikaExynos 2200 bo hitrejši kot Snapdragona 895
16.07.2021

Samsungov Exynos 2200 se je pred kratkim pojavil na 3DMarkovem preizkusu Wild Life in dosegel impresivnih 8134 točk. To je precej nad Snapdragonom 888, še pomembneje pa je, da je ta rezultat tudi višji od prihajajočega Snapdragona, ki naj bi se imenoval Snapdragon 895.

članki

Nemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik


24.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

Vse štiri organizacije so sodelovale pri razvoju celostne varnostne arhitekture, ki je zgrajena okoli varnostnega čipa v Samsungovih telefonih. S tem je mogoča lokalna shramba digitalne osebne izkaznice eID, ki je na voljo tudi brez spletne povezave.

Nemški državljani in hkrati lastniki naprav Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 + in Samsung Galaxy S20 Ultra bodo lahko dodali svojo nacionalno identifikacijsko številko s pomočjo namenske aplikacije, ki jo distribuira bdr, le-to pa bodo lahko uporabili za odpiranje bančnega računa ali uporabo posebnih storitev e-uprave. Omenjeni mobilniki imajo namreč vgrajen Secure Element (eSE), ki shranjuje vse občutljive podatke v ločenem čipu, ki je izoliran in zaščiten pred napadi in poizkusi kopiranja.

Samsung pravi, da je to šele začetek in da bodo uporabniki v bodoče lahko shranili tudi druge ključne podatke, kot so vozniško dovoljenje, kartice zdravstvenega zavarovanja ali celo ključe avtomobila in stanovanja. V prihodnosti bodo omogočil še lažji dostop do preverjanja identitete med volitvami, odpiranje bančnega računa ali dela z zaupnimi medicinskimi kartotekami.

Vsekakor bomo z zanimanjem spremljali razvoj te ideje, saj bi bila podobna rešitev dobrodošla tudi pri nas.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki