marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaByteDance bi namesto odprodaje raje ukinil TikTok v ZDA
06.05.2024

Ameriška vlada je potrdila prelomni sveženj o nacionalni varnosti, ki ga je podpisal predsednik Joe Biden. Nova uredba dejansko postavlja matičnemu podjetju TikTok ByteDance ultimat, da v naslednjih devetih mesecih proda podjetje TikTok v ZDA lokalnemu podjetju ali pa se sooči z dejansko prepovedjo platforme.

slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

članki

Nemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik


24.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

Vse štiri organizacije so sodelovale pri razvoju celostne varnostne arhitekture, ki je zgrajena okoli varnostnega čipa v Samsungovih telefonih. S tem je mogoča lokalna shramba digitalne osebne izkaznice eID, ki je na voljo tudi brez spletne povezave.

Nemški državljani in hkrati lastniki naprav Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 + in Samsung Galaxy S20 Ultra bodo lahko dodali svojo nacionalno identifikacijsko številko s pomočjo namenske aplikacije, ki jo distribuira bdr, le-to pa bodo lahko uporabili za odpiranje bančnega računa ali uporabo posebnih storitev e-uprave. Omenjeni mobilniki imajo namreč vgrajen Secure Element (eSE), ki shranjuje vse občutljive podatke v ločenem čipu, ki je izoliran in zaščiten pred napadi in poizkusi kopiranja.

Samsung pravi, da je to šele začetek in da bodo uporabniki v bodoče lahko shranili tudi druge ključne podatke, kot so vozniško dovoljenje, kartice zdravstvenega zavarovanja ali celo ključe avtomobila in stanovanja. V prihodnosti bodo omogočil še lažji dostop do preverjanja identitete med volitvami, odpiranje bančnega računa ali dela z zaupnimi medicinskimi kartotekami.

Vsekakor bomo z zanimanjem spremljali razvoj te ideje, saj bi bila podobna rešitev dobrodošla tudi pri nas.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki