marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaJe Samsung potihoma ukinil serijo Note?
01.12.2021

Na začetku leta so pri Samsungu napovedali, da bodo preskočili eno generacijo mobilnikov Note, da pa bodo že prihodnje leto ponovno predstavili novosti iz te serije. Sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo drugačne novice, ki ne bodo po godu ljubiteljem mobilnikov Note.

slikabob ob desetletnici povečuje količine podatkov
29.11.2021

Pred desetimi leti je na slovenski trg mobilnih storitev vstopil popolnoma nov igralec, ki se je širni Sloveniji predstavil z drzno obljubo – mobilni paketi brez višanja cen, brez vezav in brez skritih stroškov. Obljubo pri bobu držijo še danes, ko na svoji torti pihajo že 10 svečko in ob tem uporabnikom podarjajo rojstnodnevno darilo.

slikaNov čipset Snapdragon omogoča hitro polnjenje do 150 W
29.11.2021

Qualcomm naj bi konec meseca predstavil nov čip, ki se bo imenoval Snapdragon 8 Gen 1. Digital Chat Station na Weibu trdi, da bodo nekateri mobilniki s tem čipom imeli hitro polnjenje s kar 150 W, vendar pa bodo predstavljeni kasneje, saj prva serija čipov ni pripravljena na take hitrosti polnjenja.

slikaXiaomi odprl svojo trgovino tudi v Ljubljani
27.11.2021

Tehnološki velikan Xiaomi je včeraj v Ljubljani odprl drugo trgovino Xiaomi Store v Sloveniji. Xiaomi širi svoje poslovanje na slovenskem trgu z jasnim strateškim ciljem – omogočiti enostavnejšo dostopnost svojih pametnih telefonov in izdelkov iz ekosistema ljubiteljem Xiaomija v Sloveniji.

slikaHuawei in trivago sklenila strateško partnerstvo
26.11.2021

Vodilna globalna storitev za primerjavo nastavitev trivago in Huawei sta objavila partnerstvo pri razvoju rešitev za okolje mobilnih storitev Huawei. V trgovini AppGalley je tako že na voljo aplikacija trivago, ki omogoča takojšnjo primerjavo nastanitvenih ponudb vseh glavnih ponudnikov spletnih rezervacij.

članki

Nemci bodo lahko osebno izkaznico prenesli na Samsungov mobilnik


24.07.2020
Objavil: Dare Gliha

Iz Nemčije prihaja zanimiva novica o dogovoru s podjetjem Samsung, ki bo državljanom omogočil namestitev osebne izkaznice na Samsungovih pametnih telefonih. To omogoča namensko razvita strojna arhitehtura, ki je plod sodelovanja med nemškim zveznim uradom za varnost informacij, Bundesdruckerei (bdr), Deutsche Telekom Security in Samsungom.

Vse štiri organizacije so sodelovale pri razvoju celostne varnostne arhitekture, ki je zgrajena okoli varnostnega čipa v Samsungovih telefonih. S tem je mogoča lokalna shramba digitalne osebne izkaznice eID, ki je na voljo tudi brez spletne povezave.

Nemški državljani in hkrati lastniki naprav Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 + in Samsung Galaxy S20 Ultra bodo lahko dodali svojo nacionalno identifikacijsko številko s pomočjo namenske aplikacije, ki jo distribuira bdr, le-to pa bodo lahko uporabili za odpiranje bančnega računa ali uporabo posebnih storitev e-uprave. Omenjeni mobilniki imajo namreč vgrajen Secure Element (eSE), ki shranjuje vse občutljive podatke v ločenem čipu, ki je izoliran in zaščiten pred napadi in poizkusi kopiranja.

Samsung pravi, da je to šele začetek in da bodo uporabniki v bodoče lahko shranili tudi druge ključne podatke, kot so vozniško dovoljenje, kartice zdravstvenega zavarovanja ali celo ključe avtomobila in stanovanja. V prihodnosti bodo omogočil še lažji dostop do preverjanja identitete med volitvami, odpiranje bančnega računa ali dela z zaupnimi medicinskimi kartotekami.

Vsekakor bomo z zanimanjem spremljali razvoj te ideje, saj bi bila podobna rešitev dobrodošla tudi pri nas.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki