marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

slikaHuawei gradi brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje
25.05.2020

Na dogodku 2020 Huawei Analyst Summit v kitajskem mestu Shenzhen so predstavniki podjetja Huawei Consumer BG z analitiki razpravljali o najnovejših tehnoloških trendih, inovativnih tehnologijah in razvoju ekosistema. Tema srečanja je bilo brezhibno z umetno inteligenco podprto življenje, razprava pa se je dotaknila tudi smeri razvoja poslovanja.

slikaHMD Global za novega direktorja produktnega marketinga imenoval Adama Fergusona
22.05.2020

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes imenoval Adama Fergusona za novega direktorja produktnega marketinga. Ferguson je nekdanji vodja marketinga za OnePlus v Evropi in ima bogate izkušnje na področju FMCG industrije. Bil je tudi na vodilnih marketinških položajih v EE, Nestle in Unilever.

slikaOnePlus končno tudi z brezžičnimi slušalkami
20.05.2020

OnePlus je pred letom dni predstavil nekaj slušalk znamke Bullets, vseeno pa do sedaj še nimajo pravih brezžičnih TWS slušalk. Glede na nove govorice pa se bo to spremenilo že v juliju, ko naj bi poleg OnePlus Z predstavili še nove slušalke.

članki

Končno nekaj za starejše uporabnike


30.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

V mobilni industriji obstaja veliko različnih vrst telefonov. Tako so tu telefoni za otroke in mladoletnike z veliko igrami in multimedijskimi funkcijami, blackberryji za poslovneže, vendar pa za starejše uporabnike vlada pomanjkanje telefonov.

Seveda imajo taki uporabniki v večini težave z upravljanjem uporabniškega vmesnika, poleg tega pa imajo še nevšečnosti s sluhom. Zelo malo pa je tudi operaterjev in prodajalcev mobilne opreme, ki bi v svojo akcijo vključili mobilnike za ljudi, ki so v zlatih letih.

Pri Motoroli so patentirali funkcije, ki omogočajo avtomatsko prilagajanje uporabniku, ki ima težave s sluhom ali z upravljanjem mobilnika. Tako bo telefon sam zaznal tipične vzorce govora starejših uporabnikov in ustrezno povečal glasnost, poenostavil strukturo uporabniškega vmesnika in povečal velikost pisave.

Težava pa nastane pri samiih uporabnikih. Mlajši bi radi imeli zelo zmogljive mobilnike v čim manjšem ohišju, kar pa vpliva na starejše uporabnike, ki hočejo preprost telefon, s katerim bodo brez težav opravljali osnovne funkcije, kot naprimer klicanje.

Novi patent pa bo končno izboljšal velikokrat spregledano ponudbo na trgu z novo tehnološko revolucijo, ki omogoča starejšim ljudem preprosto uporabo mobilnega telefona, predvsem ker potrebujejo hiter, preprost in učinkovit klic za pomoč njihovim težavam.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki