marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaŠtevilo uporabnikov sistema HarmonyOS preseglo 100 milijonov
22.09.2021

Sredi septembra je Huawei na posebnem dogodku predstavil več novih izdelkov, sočasno pa je podjetje objavilo, da je število uporabnikov, ki je svoje naprave nadgradilo na operacijski sistem HarmonyOS 2, preseglo mejo 100 milijonov.

slikaXiaomi predstavil pametna očala
20.09.2021

Xiaomi je predstavil pametna očala Xiaomi, ki združujejo slikovni sistem in senzorje v običajno obliko očal prek tehnologije MicroLED, to pa omogoča povsem novo uporabniško izkušnjo. S pametnimi očali lahko berete sporočila in opomnike, opravljate klice, krmarite, fotografirate ter prevajate besedilo tik pred vašimi očmi.

slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

članki

Končno nekaj za starejše uporabnike


30.05.2006
Objavil: Mitja Zupančič

V mobilni industriji obstaja veliko različnih vrst telefonov. Tako so tu telefoni za otroke in mladoletnike z veliko igrami in multimedijskimi funkcijami, blackberryji za poslovneže, vendar pa za starejše uporabnike vlada pomanjkanje telefonov.

Seveda imajo taki uporabniki v večini težave z upravljanjem uporabniškega vmesnika, poleg tega pa imajo še nevšečnosti s sluhom. Zelo malo pa je tudi operaterjev in prodajalcev mobilne opreme, ki bi v svojo akcijo vključili mobilnike za ljudi, ki so v zlatih letih.

Pri Motoroli so patentirali funkcije, ki omogočajo avtomatsko prilagajanje uporabniku, ki ima težave s sluhom ali z upravljanjem mobilnika. Tako bo telefon sam zaznal tipične vzorce govora starejših uporabnikov in ustrezno povečal glasnost, poenostavil strukturo uporabniškega vmesnika in povečal velikost pisave.

Težava pa nastane pri samiih uporabnikih. Mlajši bi radi imeli zelo zmogljive mobilnike v čim manjšem ohišju, kar pa vpliva na starejše uporabnike, ki hočejo preprost telefon, s katerim bodo brez težav opravljali osnovne funkcije, kot naprimer klicanje.

Novi patent pa bo končno izboljšal velikokrat spregledano ponudbo na trgu z novo tehnološko revolucijo, ki omogoča starejšim ljudem preprosto uporabo mobilnega telefona, predvsem ker potrebujejo hiter, preprost in učinkovit klic za pomoč njihovim težavam.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki