marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMediatek kupil Intlovo podjetje za upravljanje porabe energije
27.11.2020

Mediatek je sporočil, da je od Intla odkupil podjetje Enpirion, ki skrbi za rešitve upravljanja z energijo. Cena nakupa znaša 85 milijonov dolarjev. To je že drugo podjetje, ki ga je Intel prodal, lani je namreč Apple za milijardo dolarjev odkupil posel modemov za pametne telefone.

slikaApple sklenil poravnavo v aferi "batterygate"
25.11.2020

Apple je poskušal prikrito odpraviti težavo z baterijo na telefonih iPhone izdanih med letoma 2014 in 2016 tako, da jih je upočasnil. Ta poteza je bila hitro odkrita, vse skupaj pa je privedlo celo do skupinske tožbe.

slikaPričela se je Microsoftova NT konferenca, letos v virtualni obliki NT Remote
24.11.2020

Z uvodnim nagovorom Microsoftovega predsednika Brada Smitha se je danes začel osrednji del konference NT Remote, največjega virtualnega poslovno-tehnološkega dogodka v Sloveniji.

slikaSamsung Galaxy Z Fold3 s podzaslonsko kamero?
23.11.2020

Po spletu se zadnji mesec pojavljajo govorice, da naj bi Samsung pri novi generacijo prepogljivega mobilnika Galaxy Z Fold3 prvič uporabil podzaslonsko kamero. Sedaj je te govorice podkrepil ETNews, ki še navaja, da bo serija Galaxy S21 brez te novitete.

slikaHuawei v Evropi zagotavlja 220.000 delovnih mest
20.11.2020

Analitska hiša Oxford Economics je pred kratkim objavila poročilo z naslovom »Ekonomski učinki družbe Huawei« v katerem so ugotovili, da je Huawei v letu 2019 prispeval 16,4 milijarde EUR k evropskemu BDP ter podprl 224.300 delovnih mest. Huawei je v tem obdobju prispeval tudi 6,6 milijard EUR davčnih prihodkov uradnim evropskim organom.

članki

NEC z novim čipom za mobilne kamere


02.07.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Če se je kdaj porajal dvom, da bi kamere v mobilnikih lahko zamenjale nizko cenovne digitalne kamere, potem je objava družbe NEC o novem visoko-ločljivostnem slikovnem procesorju razčistila vse dvome o takih in podobnim debatah.

Najnovejši proizvod družbe NEC vsebuje LSI čip za procesiranje slike in je oblikovan tako, da bo deloval tudi s CMOS tipali do ločljivosti 8 MP. Najbolj pomembno pa je, da je čip prvi, ki bo lahko brez težav upravljal z velikim številom proizvedenih podatkov tipal.

V prihodnosti, ko se bodo proizvajalci odločili v njihove mobilnike vgraditi 8 MP tipalo, bo LSI čip upravljal s potrebnimi pretoki podatkov pri procesiranju in prikazu slike na zaslonu. Poveže se lahko z do 64 MB pomnilnika, ki je izjemno pomemben pri upravljanju velikega števila slikovnih podatkov.

Nova tehnologija pa vsebuje tudi korekcijska vezja, ki omogočajo bolj življensko reprodukcijo barv in pa pomagajo pri stresanju kamere, podobno kot stabilizator slike.

Čeprav je neizogibno, da bomo kmalu ugledali mobilnike z 8 MP kamerami končni rezultati še vedno visijo v zraku, predvsem zaradi kvalitete leč.

Nizko cenovne digitalne kamere so že vprašljive, vendar spodobne kamere z velikimi lečami so še vedno edina prava izbira pri slikanju kvalitetnih posnetkov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki