marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaIDC predvideva 12 odstotni padec prodaje mobilnikov v letošnjem letu
05.06.2020

Zadnja napoved analitikov IDC glede prodaje mobilnikov je razkrila, da bo padec v letošnjem letu kar 12 odstoten. Pričakuje se, da bo letos prodanih 1,2 milijarde mobilnikov, kar je 11,9 odstotni padec glede na lansko leto. Nova predvidevanja bazirajo na rezultatih prvega četrtletja.

slikaiPhone 12 šele konec novembra?
03.06.2020

Na spletu se je pojavilo več govoric, da namerava Apple zaradi letošnje pandemije novo serijo iPhone 12 predstaviti šele konec novembra, kar je posledica enomesečnega zamika tako pri pričetku proizvodnje, kot predstavitve.

slikaSamsung avgusta s 5 nm Exynos čipom
01.06.2020

Samsung je zadnjih nekaj mesecev razvijal 5nm EUV proces, sedaj pa iz Južne Koreje prihajajo novice, da je proizvajalec pripravljen na množično proizvodnjo. ZDNet je še razkril, da bo nov 5nm čip imenovan Exynos 992.

slikaA1 Slovenija z novo serijo pametnih telefonov A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+
29.05.2020

A1 Slovenija predstavlja dovršena telefona serije A1 Alpha z zmogljivo kamero, vzdržljivo baterijo in 3-letno garancijo. Modela A1 Alpha 20 in A1 Alpha 20+ z operacijskim sistemom Android 10 in vrhunskimi funkcionalnostmi zagotavljata napredno uporabniško izkušnjo, dodatno pa A1 z vsakim prodanim telefonom namenja 1 EUR boju proti pandemiji COVID- 19.

slikaPrihaja Motorola Razr 2 z bolšo strojno opremo
27.05.2020

Motorola je obudila legendarno serijo Razr z mobilnikom, ki je imel prepogljiv zaslon, a žal precej slabo strojno opremo, od povprečnega procesorja, do slabe kamere. Očitno so pri tem vse stavili na nostalgijo kupcev.

članki

Navizon ponuja program za navigacijo


05.10.2007
Objavil: Matjaž Kirn

Navizon je za iPhone ponudil program, ki naj bi deloval podobno kot satelitska navigacija GPS. Program najdemo v obliki brskalnika v Installer.app-ju.

Program oponaša satelitsko določanje položaja z merjenjem oddaljenosti od različnih GSM terminalov, za katere ve kje se nahajajo ter tako locira vaš iPhone in vnese položaj v Google Maps. Oddaljenost od GSM terminalov se določa z oddajanjem signala in merjenjem zakasnitve le-tega (ping).

Žal pa ima ta zgodba tudi temno stran. GPS natančnost je temu sistemu tuja, saj naj bi določal položaj na več sto metrov natančno. Poleg tega pa sistem trenutno deluje samo v ZDA. Vendar pa se ponujenemu konju ne gleda v zobe, še posebej če zmore hitro popraviti napako s pomočjo WiFi določanja signala, za katerega pa sistem delovanja ni povsem znan.

Na srečo obstajajo na spletni strani Navizona tudi različice za Javo, Windows, WM, BlackBerry, S60 in še mnoge druge.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki