marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaSe v EU pripravlja obvezna sedemletna nadgradnja mobilnikov?
17.09.2021

Nemška vlada v EU lobira, da ta od proizvajalcev pametnih telefonov zahteva, da za vse svoje telefone zagotovijo vsaj sedem let varnostnih posodobitev, za isto obdobje pa tudi nadomestne dele. Novico o tem je prvi objaviia nemška tehnološka spletna stran Heise Online.

slikaMediatek vodilni proizvajalec čipov v drugem četrtletju 2021
15.09.2021

Counterpoint Research je objavil četrtletno analizo trga čipov za pametne telefone (SoC), Mediatek pa je v tem časovnem obdobju izšel kot velik zmagovalec. Podjetje je prodalo 43 odstotkov vseh naborov čipov na trgu, kar je več kot drugo uvrščeni Qualcomm in tretji Apple skupaj.

slikaApple je rešil produkcijske težave novih ur Watch Series 7
13.09.2021

Mark Gurman iz Bloomberga je pred kratkim zapisal, da naj bi nova generacija Applove ure Watch 7 imela zamudo, saj so nastale težave s proizvodnjo. Da pa zamuda ne bo tako velika meni analitik Ming-Chi Kuo, ki je dobil informacije, da so pri podjetju proizvodnje težave rešili.

slikaHarmonyOS 2.0 že z 90 milijoni uporabnikov
10.09.2021

Huawei si je za HarmonyOS 2.0 zastavil ambiciozen cilj - do konca leta doseči 300 milijonov naprav. Precej ambiciozna številka, ki pa očitno ne bo nedosegljiva, saj se novi operacijski sistem precej hitro širi.

slikaTelemach predstavil največjo 5G pokritost
08.09.2021

Telemach uspešno nadgrajuje svoje mobilno omrežje pete generacije, ki je sedaj na voljo že po enajstih večjih mestih po Sloveniji. Pri podjetju trdijo, da s tem uporabnikom nudijo največjo pokritost z gigabitnimi hitrostmi in pravo 5G uporabniško izkušnjo.

članki

Natečaj M:Android predstavlja nove aplikacije


12.11.2010
Objavil: Dare Gliha

Na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik so že na voljo nove aplikacije Android, ki so jih domači razvijalci oddali v okviru nagradnega natečaja M:Android. Uporabniki pametnih telefonov s platformo Android lahko na navedenem spletnem mestu izbirajo kar med 54 brezplačnimi aplikacijami. Te lahko tudi enostavno prenesejo na svoj mobitel, Mobitelovi uporabniki celo brezplačno. Hkrati lahko tudi glasujejo za svoje najljubše aplikacije in na ta način sodelujejo pri izboru najboljših aplikacij.

Nagradni natečaj M:Android je na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik že predstavil aplikacije, ki so jih slovenski razvijalci pripravili za mobilno platformo Android. Povsem sveže ideje so zaživele v aplikacijah, ki so popolna novost na trgu, uporabnikom pa so na voljo brezplačno. Na portalu Tehnik je objavljenih kar 54 aplikacij, tako da si jih lahko ogledajo ter po želji tudi prenesejo na svoje mobilne telefone s platformo Android in jih preizkusijo. Prenos podatkov v ta namen je za Mobitelove uporabnike v Mobitelovem omrežju brezplačen. Uporabniki lahko za svoje najljubše aplikacije glasujejo vse do 8. decembra 2010.

Razvijalci dvajsetih najbolj priljubljenih aplikacij bodo za nagrado prejeli mobilni telefon HTC Desire, priljubljenost aplikacij in glasovi strokovne žirije pa bodo na koncu izbrali še tri zmagovalne aplikacije. In sicer bo avtor zmagovalne aplikacije prejel kar 10.000 EUR in dobil ekskluzivno priložnost za obisk korporacije HTC v Londonu, pri čemer so že vključeni stroški letalske karte, nočitve in obiska korporacije HTC ter dnevna žepnina. Avtor drugouvrščene aplikacije bo prejel 5.000 EUR in tretjeuvrščene aplikacije 3.000 EUR. Razglasitev dvajset najboljših aplikacij sledi v prvi polovici meseca decembra 2010.

Poleg bogatega nagradnega sklada je posebnost natečaja M:Android, ki ga Mobitel prireja v sodelovanju z družbo HTC, tudi močna podpora domačega znanja na področju mobilnih telekomunikacij. Tako imajo razvijalci priložnost trženja svojih aplikacij prek kanalov družbe Mobitel, na voljo pa imajo še strokovno podporo in odprt dialog z organizatorjem natečaja. V ta namen je bila med drugim 17. septembra 2010 tudi uspešno izvedena delavnica, na kateri so se zbrali razvijalci operacijskega sistema Android v okviru M:Android natečaja, Mobitelovi strokovnjaki in zunanji strokovnjaki platform Android.

Več informacij glede natečaja M:Android je na voljo na Mobitelovem spletnem mestu Tehnik .

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki