marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaMicrosoft Teams bo v telefone iPhone prinesel funkcijo walkie-talkie
29.03.2024

Microsoftova aplikacija Teams bo v skladu z razvojnim načrtom maja prinesla funkcionalnost walkie-talkie na Applove telefone iPhone. Pri tem bo uporabljeno Applovo ogrodje Push-to-Talk, ki bo omogočalo uporabo walkie-talkiejev v aplikaciji Teams.

slikaSamsung blizu pridobitve 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev
27.03.2024

Po poročanju agencije Reuters bo Samsung od ameriške vlade kmalu prejel 6 milijard dolarjev nepovratnih sredstev za širitev svojih tovarn za proizvodnjo čipov v ZDA. Nova nepovratna sredstva bodo del zakona CHIPS in zakona o znanosti, ki odobrava več kot 280 milijard dolarjev sredstev za spodbujanje raziskav in proizvodnje polprevodnikov v ZDA.

slikaXiaomijev prilagojeni čisti dobiček za leto 2023 se je povečal za 126,3 odstotka
25.03.2024

Xiaomi je objavil svoje revidirane konsolidirane rezultate za leto 2023. Skupni prihodek skupine je znašal 271,0 milijarde RMB, medtem ko se je njen prilagojeni čisti dobiček povečal za 126,3 % in dosegel 19,3 milijarde RMB. Povečanje prilagojenega čistega dobička je močno preseglo pričakovanja trga in pomeni drugo najvišjo raven dobičkonosnosti od uvrstitve skupine na borzo.

slikaMediatek konec leta 2023 najbolj prevladujoč ponudnik čipov
22.03.2024

Canalys je objavil poročilo o trgu pametnih telefonov v četrtem četrtletju 2023 z razdelitvijo po prodajalcih procesorjev. Analiza je pokazala, da je Mediatek v zadnjem četrtletju lanskega leta poganjal več naprav kot katerikoli drug proizvajalec čipov, in sicer z 21-odstotnim medletnim povečanjem.

članki

Naslednji teden že 17. Microsoftova NT konferenca


15.05.2012
Objavil: Thomas Bergant

Med 21. in 24. majem bo v Portorožu potekala Microsoftova NT konferenca 2012, osrednji slovenski poslovno-tehnološki dogodek. Prireditev, ki bo potekala že sedemnajsto leto zapored, bo slovensko poslovno in strokovno javnost ponovno seznanila z najnovejšimi tehnološkimi trendi, izdelki in storitvami, ki bodo zaznamovali informacijsko prihodnost.

V ospredju bodo tako računalništvo v oblaku s predstavitvijo najodmevnejših projektov v Sloveniji, mobilnost s pametnimi telefoni Windows Phone in računalništvo brez kompromisov s prihajajočim operacijskim sistemom Windows 8. Udeleženci se bodo prav tako lahko seznanili z najsodobnejšimi poslovnimi rešitvami Microsoft Dynamics, razvijalskim okoljem Visual Studio 11 ter številnimi novostmi pri Microsoftovih strežniških in upravljavskih izdelkih. NT konferenca bo v štirih dneh postregla s 141 predavanji, 20 delavnicami, 7 celodnevnimi poglobljenimi seminarji in pestrim obkonferenčnim dogajanjem.

Martin Pregl, vsebinski vodja NT konference 2012:
»Na letošnji NT konferenci želimo slovensko poslovno in strokovno javnost čim bolje seznaniti s številnimi prihajajočimi izdelki, ki bodo krojili prihodnost informacijskih tehnologij. Windows 8 za računalništvo brez kompromisov, strežniški operacijski sistem Windows Server 2012, System Center 2012 ter razvojno okolje Visual Studio 11 so le nekatere izmed novosti, na katere že nestrpno čakamo. Seveda pa bomo v Portorožu veliko pozornosti namenili tudi računalništvu v oblaku z zbirko Office 365 in platformo Windows Azure.«

Microsoftova NT konferenca 2012
V Kongresnem centru hotelov Bernardin bo naslednji teden, od 21. do 24. maja, potekala 17. Microsoftova NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. V štirih dneh bo postregla z vrsto zanimivih strokovnih dogodkov in pestrim obkonferenčnim dogajanjem.

Prvi dan konference bo namenjen poglobljenim seminarjem za najzahtevnejše tehnične strokovnjake in razvijalce. Ti se bodo lahko temeljito seznanili z infrastrukturo za odkrivanje težav v podatkovnem strežniku Microsoft SQL Server, s prihajajočim strežniškim operacijskim sistemom Microsoft Windows Server 2012 ter praktičnimi izkušnjami z zasebnim in javnim računalništvom v oblaku. Razvijalci bodo lahko v ponedeljek podrobneje spoznali tudi operacijski sistem Windows 8 in platformo v oblaku Windows Azure.

Slavnostna otvoritev in uvodna predavanja, namenjena tako tehnični kot poslovni javnosti, bodo sledila v torek. Udeleženci bodo med drugimi prisluhnili Davidu Chappellu, ki bo predstavil širši pogled na računalništvo v oblaku in kaj to prinaša tako za končne uporabnike kot za tehnološka podjetja, se seznanili z enim največjih prehodov na storitve Office 365 v regiji ter izboljšali svoje trženjske in prodajne prijeme na predavanju Aleša Lisca in Tomaža Perca. Osrednje predavanje »Hitrost in razvoj kot formula uspeha – kaj formuli 1 ostane brez tehnologije?« bosta zapeljala legendarni dirkač F1 David Coulthard in svetovno znani poslovni motivator Mark Gallagher. Ugledna gosta bosta predstavila pomen vrhunske tehnologije v športu, v katerem hiter tehnološki razvoj zahteva najboljše poslovne odločitve, sodelovanje predanih strokovnjakov in brezhibne rešitve v zastavljenih rokih.

V torek bo na NT konferenci potekal tudi poseben vsebinski sklop, poimenovan Poslovni dan. Namenjen bo predvsem vodilnim v podjetjih ter bo obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti poslovanja v času, ki ga zaznamujejo številni gospodarski izzivi ter izzivi in priložnosti računalništva v oblaku. V okviru Poslovnega dne bo organizirana okrogla miza »Talent, tehnologija in toleranca – kaj nam še manjka?«, na kateri se bodo soočila mnenja uspešnih podjetnikov, ki jim je uspel globalni preboj, in ustvarjalcev podpornih programov za mlade podjetnike.

NT konference se vsako leto udeleži več kot 2000 vodilnih strokovnjakov in odločevalcev, zaradi česar je odlična priložnost za pridobivanje novih znanj in idej ter navezovanje poslovnih stikov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki