marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

slikaSpotify namerava letos zvišati cene in uvesti nove pakete
17.04.2024

V novem poročilu agencije Bloomberg je navedeno, da Spotify pripravlja prenovo svojih paketov in cen. To bo vključevalo povišanje cen na nekaj večjih trgih, na voljo pa bo tudi nov paket, ki ne bo vključeval zvočnih knjig.

slikaPreizkus Galaxy AI je na voljo uporabnikom prek osvežene aplikacije Try Galaxy
15.04.2024

Samsung, spodbujen z umetno inteligenco, je naredil pomembne posodobitve aplikacije Try Galaxy, ki vključuje funkcije, kot so Sprotni prevod (Live Translate), Pomoč za pisanje (Chat Assist), Pomoč za zapiske (Note Assist), Pomoč pri fotografiranju (Photo Assist) in Iskanje v Googlu z obkroževanjem (Circle to Search with Google), kar omogoča preizkus AI v več napravah.

slikaQualcomm preizkuša drugi procesor ARM za Windows - Snapdragon X Plus
12.04.2024

Qualcomm je nedavno napovedal svoj najnovejši paradni procesor ARM za računalnike z operacijskim sistemom Windows, X Elite, vendar pa proizvajalec čipov testira še drug čip, ki naj bi se imenoval Snapdragon X Plus.

članki

Naslednji teden že 16. Microsoftova NT konferenca


17.05.2011
Objavil: Thomas Bergant

Slovenski Microsoft je danes predstavil podrobnosti NT konference 2011, ki bo potekala od 23. do 25. maja v Portorožu. Največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev bo že 16. leto zapored slovenske strokovnjake za informacijske tehnologije, razvijalce in poslovne odločevalce seznanila z najnovejšimi tehnologijami, izdelki in storitvami.

Osrednja tema konference, ki bo potekala pod sloganom »Poletimo v prihodnost«, je računalništvo v oblaku, poseben poudarek pa bo na izkušnjah z uvedbo in uporabo tovrstnih rešitev v slovenskih podjetjih. Prvi dan konference bo potekal tudi Poslovni dan, namenjen vodilnim v malih in srednjih podjetjih, ki se bodo seznanili, kako najbolje izkoristiti tehnologijo za uspešno poslovanje.

Biljana Weber, generalna direktorica slovenske podružnice Microsofta:
»Za nami je uspešno in novosti polno leto. Imamo izjemno ponudbo sodobnih izdelkov, ki so doživeli zelo dober sprejem pri uporabnikih in partnerjih. Microsoft je s svojimi spletnimi storitvami, platformami in orodji vodilen tudi pri najpomembnejšem trendu v tem desetletju – prehodu v računalništvo v oblaku. Vse to seveda pomeni odlično popotnico za nadvse zanimivo in koristno konferenco, ki nas bo s povezovanjem vrhunskih poslovnih in tehnoloških vsebin ponovno temeljito pripravila na polet v prihodnost.«


Microsoftova NT konferenca 2011
V Portorožu bo naslednji teden od ponedeljka do srede pod sloganom »Poletimo v prihodnost« potekala že 16. Microsoftova NT konferenca, na kateri se bodo razvijalci, strokovnjaki za informacijske tehnologije in poslovneži ponovno seznanili z najnovejšimi tehnologijami, rešitvami in storitvami. Letošnja osrednja tema konference so rešitve, storitve in tehnologije na področju računalništva v oblaku, s posebnim poudarkom na izkušnjah z uporabo v praksi in njihovih prednostih za uspešnost poslovanja ter dvig storilnosti. Microsoft pričakuje več kot 2.000 udeležencev iz več kot 400 podjetij in organizacij.

Vedran Krevatin, direktor družbe Avtenta.si: »Računalništvo v oblaku postaja pomembna stična točka med razvijalci programske opreme, ponudniki infrastrukture in storitev ter sistemskimi integratorji. V Skupini Telekom Slovenije združujemo infrastrukturo, povezljivost in mobilnost v enovito storitev, zato imamo v družbi Avtenta.si in celi skupini na področju oblaka izjemno velike ambicije in povsem konkretne načrte. Pripravljeni smo na prihodnost neskončnih možnosti integriranih storitev, povezovanja in prepletanja storitev na način, ki uporabnikom zagotavlja optimalne učinke in prijazno uporabo.«

Program konference zajema pet glavnih področij, in sicer temeljno infrastrukturo za boljše poslovne rezultate, povečevanje uporabniške storilnosti in učinkovitosti, učinkovit razvoj aplikacij in njihovo optimizacijo, nove tehnologije ter mehke veščine. Udeležencem bo na voljo 185 predavanj vrhunskih domačih in tujih strokovnjakov, 12 celodnevnih delavnic in 2 učilnici za praktična izobraževanja. Poleg klasičnih predavanj bodo potekale tudi delavnice in predavanja tipa "Ask the Expert", kjer strokovnjaki Microsoft Services in partnerji odgovarjajo na strokovna vprašanja, povezana z Microsoftovimi rešitvami in tehnologijami.

Boštjan Stražar, vsebinski vodja NT konference 2011: »Kot vsako leto doslej smo pripravili izredno bogat program, ki smo ga letos še bolje prilagodili željam različnih udeležencev, tako da bo lahko vsak našel nekaj zase. Pri oblikovanju programa se prav tako trudimo upoštevati povratne informacije iz prejšnjih let in nove potrebe trga, kar se letos recimo kaže v uvedbi posebnega Poslovnega dne. Seveda pa ohranjamo in krepimo tiste vsebine, ki so bile v minulih letih deležne posebej dobrega odziva, kot so na primer daljša, bolj poglobljena predavanja.«

V Portorož bodo prispeli tudi strokovnjaki Microsoftove ekipe »Patterns in Practices«, izkušeni načrtovalci, razvijalci, pisci in preizkuševalci, ki že vrsto let ustvarjajo katalog navodil in vodičev za pomoč pri gradnji aplikacij. S priloženo kodo in dokumentacijo razvijalcem aplikacij in ekipam pomagajo pri ključnih oblikovnih in tehničnih odločitvah, razumevanju konceptov ter začetkih z uporabo njihove izvorne kode z vsemi priporočili.

Velik poudarek bo letos namenjen poslovnim vsebinam, ki bodo tehnologijo približale poslovnežem, poslovne vsebine pa inženirjem. V ponedeljek, prvi dan konference, bo tako potekal poseben sklop predavanj, poimenovali Poslovni dan. Namenjen je predvsem vodilnim v malih in srednjih podjetjih ter bo obarvan s tematikami, kako kar najbolje izkoristiti tehnologijo za povečanje učinkovitosti in uspešnosti podjetja. Na poslovnem dnevu se bo mogoče med drugim seznaniti z odličnostjo pri poslovanju, najboljšimi poslovnimi modeli v novih časih, s poslovanjem 2.0 in tudi s tem, kako vodi svoje poslovanje slovenska podružnica Microsofta.

Na NT konferenci pa ne gre le za izobraževanje in predavanja, temveč tudi za druženje in izmenjavo izkušenj. Družabni dogodki, priložnosti za osebne pogovore in poglobljene delavnice bodo odpirali pot za iskanje inovativnih rešitev za številne poslovne in tehnološke izzive.

Udeleženci konference bodo sodelovali tudi pri zbiranju sredstev za humanitarne namene. Zbrana sredstva se bodo tudi letos namenila izobraževanjem v okviru pobude Učimo se za življenje, ki manj privilegiranim članom družbe omogoči dostop do tehnološke opreme in znanj, ki jih potrebujejo, da na najrazličnejše načine obogatijo svoje življenje in si odprejo nove priložnosti.

Na NT konferenci 2011 sodelujejo številni partnerji in sponzorji. Partner konference je Skupina Telekom Slovenije, sponzorja-distributerja sta Repro MS in Diss, zlata sponzorja pa Canon in Lenovo. Med zlatimi, srebrnimi in bronastimi sponzorji ter razstavljavci pa se bo na NT konferenci predstavilo 57 podjetij iz Slovenije, kar je 14 odstotkov več kot lani.

Več informacij o Microsoftovi NT konferenci je na voljo na spletnem naslovu www.ntk.si.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki