marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

slikaApple na WWDC predstavil novosti v iOS 14
24.06.2020

Apple je na konferenci WWDC, ki letos poteka preko spleta, predstavil novosti za prihajajočo različico operacijskega sistema iOS 14. Sedaj bodo tudi jabolčni uporabniki dobili nekaj funkcij, ki so že znane uporabnikom androidnih naprav.

članki

Naslednje generacije mobilnikov


08.06.2007
Objavil: Mitja Zupančič

Študenti univerze Dundee so dali na ogled popolnoma nove "senzualne" koncepte mobilnih telefonov. Mobilniki, ki vam pošljejo mravljince po hrbtu, ko greste mimo prijatelja ali mobilniki, ki namesto sporočila raje izvedejo masažo.

Vse to naj bi bili mobilniki prihodnosti, po besedah študentov univerze Dundee za umetnost, znanost in inženiring.

Na ogled je šest konceptov mobilnikov, ki namesto klasičnih tekstovnih in glasovnih funkcij omogočajo "čutno veselje". Na idejo nove generacije mobilnikov so prišli študentje drugega letnika interaktivnega medijskega oblikovanja in tečaja inovativnega dizajniranja. Cilj koncepta pod imenom "Phone | Not Phone" je postavitev intimnosti in čutnosti na prvo mesto oblikovanja novih mobilnikov.

Konceptni "Aware concept phone" mobilnik je vgrajen v ogrlico, ki pošilja ob srečanju prijatelja vibracije po vaši hrbtenici. Medtem, ko funkcija M:ssage namesto pošiljanja SMS sporočila zmasira določeno mesto telesa prejemniku.

T.i. Hive mobilnik ima LED diode, ki začnejo utripati, ko zazne še druge Hive mobilnike v neposredni bližini. Alternativno Boom Tube music pa je mobilnik, zasnovan predvsem za glasbo. Tako bodo uporabniki lahko med seboj igrali z glasbo.

Koncept Aurora omogoča uporabnikom pošiljanje čustev preko LED diod z na dotik občutljivimi svetlobnimi vzorci, ki prikazujejo pošiljateljeva čustva.

Zadnji koncept, ki je v leseni škatli in se skriva pod imenom Eo Una pa pošilja z nagibanjem tekočine v sebi tekoče valove na identičen mobilnik drugega uporabnika.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki