marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
06.07.2020

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedlo 45. mesto, dve mesti višje kot lani, z vrednostjo blagovne znamke v višini 29,4 milijarde ameriških dolarjev (devetodstotna medletna rast).

slikaHuawei Mate 40 brez podzaslonske sprednje kamere
03.07.2020

Po spletu so se širile govorice, da bo prihajajoči Huaweijev mobilnik Mate 40 prvi imel sprednjo kamero vgrajeno pod zaslon, katere razvijalec je podjetje Visionox. Te govorice je sedaj ovrgel Digital Chat Station.

slikaFacebook končno dobiva temni način
01.07.2020

V začetku prejšnjega meseca smo na spletu že zasledili informacijo o Facebookovi aplikaciji za Android v temnem načinu, sedaj pa so se pojavile še informacije nekaj uporabnikov, da so prejeli nadgrajeno različico na svoji iOS napravi, ki je omogočala temni način.

slikaPrihajajoči osnovni iPhone 12 naj bi bil cenejši
29.06.2020

Na Twitter profilu @omegaleks so pred dnevi objavili nove cene za prihajajočo jabolčno serijo 12. Trdijo, da bo osnovni iPhone 12, ki bo imel le 4G in zaslon velikosti 5,4 palca, stal "le" 549 dolarjev.

slikaHuawei se je povzpel na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu
26.06.2020

Podjetju Huawei je uspelo napredovati za kar 42 mest in se uvrstiti na 6. mesto najbolj inovativnih podjetij na svetu lestvice organizacije Boston Consulting Group (BCG).

članki

V industriji mobilnih telefonov naj bi bil naslednji bum navigacija


11.05.2007
Objavil: Klemen Sterle

Prav ste prebrali. Z Nokio N95 se je odprla sezona dodajanja navigacije tudi na mobilnike. Zadeva je še v povojih, vendar naj bi bila kmalu velik hit in prisotna na kar največ telefonih.

Potem, ko je trg mobilnikov posegel med izdelovalce budilk in tudi fotoaparatov ter kamer, je naslednja stvar v vrsti navigacija. Proizvajalci namreč vidijo navigacijo kot eno od večjih prednosti v ponudbi, poroča Reuters. Predvidevajo, da bi bila navigacija na telefonih vredna stotine miljonov evrov na letni ravni.

Največji svetovni izdelovalec mobilnikov Nokia je prejšnji mesec že začela prodajati svoj prvi telefon z navigacijo - N95, ostali proizvajalci pa nameravajo hitro slediti, če gre verjetni njihovim izjavam. "Verjamem, da bo navigacija, kmalu prisotna v večini naše ponudbe" je še povedal na nedavni novinarski konferenci Kai Oistamo, šef Nokiinega oddelka za mobilne telefone.

S tem ko smo dobili N95, lahko sedaj rečemo, da je to res naslednji korak v evoluciji današnjih računalnikov: žepne naprave z možnostjo povezati se z informacijami, storitvami, vsebinami in ostalimi ljudmi. Najbolj zanimiv del N95 so zemljevidi (maps), ki zajemajo več kot 100 držav. Omogočajo uporabnikom, da raziskujejo svet, najdejo specifične poti in najdejo različne storitve, kot so restavracije in hoteli, pokrivajo pa tudi več kot 15 miljonov interesnih točk na različnih področjih.

Z integriranim GPSom na dosegu vaših prstov bo iskanje poti tako postalo lažje – ta lastnost bo namreč v veliko pomoč tako pri vaših poslovnih, kot tudi drugih potovanjih ter počitnicah. Izgubiti se torej ne bo več možno

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki